fbpx

Ανδρική Μεγαλομαστία (Γυναικομαστία)

Η ανδρική μεγαλομαστία – γυναικομαστία είναι μία πάθηση που εμφανίζεται στους άνδρες και συνίσταται στην παρουσία.

Κλείστε Δωρεάν Online Ραντεβού

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την Ανδρική Μεγαλομαστία – Γυναικομαστία

Η ανδρική μεγαλομαστία – γυναικομαστία είναι μία πάθηση που εμφανίζεται στους άνδρες και συνίσταται στην παρουσία αυξημένου όγκου μαστού. Αποτέλεσμα είναι το ανδρικό στήθος να παρουσιάζει γυναικεία όψη.

Η αιτία εμφάνισης της γυναικομαστίας (ανδρική μεγαλομαστία) μπορεί να είναι ιδιοπαθής, πιθανόν όμως να οφείλεται και σε ορμονική διαταραχή ή λήψη φαρμάκων.
Η γυναικομαστία είναι μία ιδιαίτερα ενοχλητική κατάσταση για όποιον την αντιμετωπίζει και δημιουργεί αίσθημα μειωμένης αυτοπεποίθησης στους άνδρες ιδίως όταν εμφανιστεί σε νεαρή ηλικία.

Σε πολλούς εφήβους το πρόβλημα της γυναικομαστίας (ανδρική μεγαλομαστία) μπορεί να είναι παροδικό και μόλις τα επίπεδα των ορμονών αποκατασταθούν, να υποχωρήσει.

Σε ενήλικες άνδρες όμως η επέμβαση είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί, αφού ούτε οι δίαιτες ούτε η γυμναστική μπορούν να μειώσουν το πρόβλημα.

Aνδρική μεγαλομαστία – γυναικομαστία είναι η αύξηση του μεγέθους του στήθους σε τέτοιο βαθμό που να θυμίζει γυναικείο.
Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αμφοτερόπλευρη αλλά υπάρχουν και περιπτώσει που είναι ετερόπλευρη δηλαδή είναι πιο εμφανής στον ένα από τους δύο μαστούς.
Κάθε μαστός αποτελείται από μαζικό αδένα και λίπος.
Λόγω ορμονικής δράσης στις γυναίκες επικρατεί ο αδένας, ενώ στους άνδρες ο αδένας υποστρέφει και επικρατεί το λίπος.
Στην περίπτωση της γυναικομαστίας (ανδρική μεγαλομαστία) παρατηρείται υπέρμετρη αύξηση του μεγέθους του μαζικού αδένα. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε ορμονικές διαταραχές δηλαδή αυξημένα οιστρογόνα, μειωμένα ανδρογόνα κ.α. και σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις παρατηρείται και αύξηση του λιπώδους ιστού.
Το ανδρικό στήθος αποτελείται από τη θηλή, τη θηλαία άλω, τον μαζικό αδένα που βρίσκεται στο πίσω μέρος της και λίπος ανάλογα με το σωματικό βάρος κάθε άνδρα.
Η διάμετρος της θηλαίας άλω φτάνει μέχρι 4 cm, ενώ ο μαζικός αδένας έχει μικρό μέγεθος.
Τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες η ανάπτυξη του μαζικού αδένα είναι ζήτημα δράσης ορμονών που ονομάζονται οιστρογόνα και δίνουν τα ιδιαίτερα γνωρίσματα του γυναικείου φύλου.
Στους άνδρες ο μαζικός αδένας παραμένει ατροφικός και δεν αναπτύσσεται, σε αντίθεση με των γυναικών.
Στα περισσότερα περιστατικά γυναικομαστίας (ανδρική μεγαλομαστία) παρατηρείται και αύξηση του λιπώδους ιστού.
Γι αυτό σε πρώτο στάδιο γίνεται P.A.L. λιποαναρρόφηση στο στήθος.
Αμέσως μετά γίνεται εκτίμηση του μεγέθους του μαζικού αδένα και αν είναι μεγάλος αφαιρείται μέσω μικρής τομής που γίνεται στη θηλή.
Όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε και περίσσεια δέρματος, γίνεται μία τομή γύρω από τη θηλαία άλω ώστε μετεγχειρητικά η ουλή να είναι δυσδιάκριτη και μέσω αυτής απομακρύνουμε την περίσσεια.
Μέσω αυτής της επέμβασης επανέρχεται η ομαλότητα του περιγράμματος του στήθους, και βελτιώνεται η όψη της θηλαίας άλω.
Μετά από αυτή την επέμβαση εκτός από το αισθητικό αποτέλεσμα βελτιώνεται και η ψυχολογία του ατόμου, το οποίο αποκτώντας μία πιο αρρενωπή εμφάνιση νιώθει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και βελτιώνεται η ποιότητα της ζωής του.
Η παραμονή στο νοσοκομείο δεν είναι απαραίτητη. Μόνο σε συγκεκριμένα περιστατικά που η νάρκωση είναι γενική μπορεί να κριθεί απαραίτητη η παραμονή για παρακολούθηση.
Αν το πρόβλημα λυθεί μόνο με τη διαδικασία της λιποαναρρόφησης οι ουλές γίνονται, μία σε κάθε πλευρά και είναι πολύ μικρές (μέχρι 4 χιλιοστά), οπότε ουσιαστικά δεν φαίνονται.
Αν αφαιρεθεί μαζικός αδένας ή δέρμα, οι ουλές γίνονται γύρω από τη θηλαία άλω στα όρια με το δέρμα.
Οπότε και σε αυτή την περίπτωση είναι δυσδιάκριτες, ιδίως σε άντρες με τριχοφυΐα στην περιοχή του στήθους μετά από λίγους μήνες δε φαίνονται σχεδόν καθόλου.
Το αποτέλεσμα δε διαφοροποιείται με την πάροδο του χρόνου.
Στην περίπτωση που κάποιος πάρει κιλά, το στήθος του θα μεγαλώσει συμμετρικά με το υπόλοιπο σώμα, ενώ αν χάσει βάρος το αποτέλεσμα της επέμβασης θα αναδειχθεί περισσότερο.
Δεν επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα παρά μόνο το είδος της επέμβασης.
Όταν το δέρμα του υποψήφιου για την επέμβαση είναι αρκετά ελαστικό, μπορούμε να αποφύγουμε επιπλέον τομές για να αφαιρέσουμε την περίσσεια του δέρματος και να διορθώσουμε το πρόβλημα μόνο με P.A.L. λιποαναρρόφηση.
Αν η αύξηση του στήθους οφείλεται στο λιπώδη ιστό, μπορεί να αντιμετωπιστεί με σωστή διατροφή και άσκηση σε ένα διάστημα κάποιων μηνών.
Αν όμως υπάρχει και διογκωμένος μαζικός αδένας η χειρουργική επέμβαση είναι η μόνη λύση.
Μετά από 2-4 ημέρες το άτομο μπορεί να επανέλθει στην εργασία του.
Καλό είναι να περάσουν περίπου 4 εβδομάδες για να ασχοληθεί με τη γυμναστική και άλλες δραστηριότητες που απαιτούν σωματική άσκηση.
Για τον πρώτο μήνα ο ασθενής φορά ένα ειδικό ελαστικό γιλέκο.
Οι επιπλοκές της επέμβασης είναι ήπιες και αρκετά σπάνιες.
Επιπλοκές μπορεί να αποτελούν η μετεγχειρητική αιμορραγία ή αιμάτωμα, οι ουλές, η ασυμμετρία των θηλών, η κακή επούλωση κ.α.
Βέβαια όλες οι επιπλοκές που προαναφέρθηκαν μπορούν να αντιμετωπιστούν.
Η ανδρική μεγαλομαστία – γυναικομαστία οφείλεται στην υπερτροφία του μαζικού αδένα.
Ένας υπέρβαρος άνδρας λόγω της συσσώρευσης λίπους και στην περιοχή του στήθους μπορεί να εμφανίζει ψευδογυναικομαστία, πιθανόν όμως να έχει και πραγματικό πρόβλημα.
Ουσιαστικά το επιπλέον βάρος συνεπάγεται συνήθως και την ύπαρξη γυναικομαστίας (ανδρική μεγαλομαστία).
Αν ο υποψήφιος κάνει αποτρίχωση στο στήθος είναι καλό να την αποφύγει για 2 εβδομάδες πριν την επέμβαση.
Ο γιατρός θα του ζητήσει να μειώσει το κάπνισμα πριν το χειρουργείο για να εξαλειφθεί το ενδεχόμενο καθυστέρησης της επούλωσης.
Φυσικά ο υποψήφιος για την επέμβαση πρέπει να μετριαστεί και τη λήψη φαρμακευτικών σκευασμάτων όπως η ασπιρίνη, τα αντιπηκτικά κτλ.
Σε νεαρές ηλικίες δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος για την υγεία και το πρόβλημα είναι καθαρά αισθητικό.
Αν όμως σε ένα ενήλικο άτομο παρατηρηθεί ξαφνική διόγκωση σε έναν ή και στους δύο μαστούς και δεν υπάρχει ιστορικό λήψης φαρμάκων π.χ. αναβολικά, καρδιολογικά, που θα μπορούσαν να ευθύνονται γι αυτό, τότε το άτομο πρέπει να επισκεφτεί ένα γιατρό για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο κακοήθειας.
Πάντα σε συνεργασία με ένα ενδοκρινολόγο οι εξετάσεις που γίνονται είναι:
  • Θυρεοειδικές ορμόνες
  • LH
  • FSH
  • Προλακτίνη
  • Τεστοτερόνη και οιστρογόνα
Η εναπόθεση λίπους εκτός από την περιοχή του στήθους συνήθως συναντάται και σε άλλα σημεία του σώματος.
Πολύ συχνά λοιπόν μαζί με την επέμβαση για την αντιμετώπιση της γυναικομαστίας, μπορούμε να προχωρήσουμε και σε P.A.L. λιποαναρρόφηση στην κοιλιά ή τη μέση ώστε να βελτιώσουμε τη γενική εικόνα του σώματος.
Η ανδρική μεγαλομαστία – γυναικομαστία είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο με τα ποσοστά εμφάνισης της να φτάνουν το 35%.
Μπορεί να εμφανιστεί στον ένα μαστό, αλλά συνηθέστερα προσβάλλει το ανδρικό στήθος αμφοτερόπλευρα.
Η ανδρική μεγαλομαστία – γυναικομαστία είναι μία πάθηση που μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε στάδιο της ζωής ενός άνδρα.
Επηρεάζει όχι μόνο την εξωτερική του εμφάνιση, αλλά και την ψυχολογία του.
Η χειρουργική αντιμετώπιση του προβλήματος βελτιώνει τη γενική εικόνα του ανδρικού σώματος, χαρίζει πιο αρρενωπή εμφάνιση και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΤΡΕΣ

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Προσήλωση-συνέπεια-ακεραιότητα είναι όσα χαρακτηρίζουν τον πλαστικό χειρουργό Δημήτρη Κεραστάρη. Ο ιατρός δημιούργησε το Kallisti Medical θέλοντας να ασκεί την αισθητική χειρουργική τηρώντας τους ιατρικούς κανόνες με μια τελείως ανθρωποκεντρική προσέγγιση δίνοντας σε κάθε ασθενή όσο χρόνο ο ίδιος χρειάζεται καλύπτοντας τις απορίες του πλήρως και δημιουργώντας μια αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης. Είναι ο προσωπικός σας ιατρός πριν, κατά τη διάρκεια άλλα και μετά την θεραπεία επεμβατική ή μη.
Ο Δρ. Κεραστάρης έχει ήδη στο ενεργητικό του 20 χρόνια χειρουργικής εμπειρίας έχοντας ολοκληρώσει επιτυχώς περισσότερες από 3500 αισθητικές επεμβάσεις σε πρόσωπο και σώμα. Παράλληλα, πιστεύοντας στην συνεχή εξέλιξη στον χώρο της πλαστικής χειρουργικής και ιατρικής αισθητικής ο ιατρός και το έμπειρο προσωπικό του συμμετέχουν σε συνέδρια , workshops και ημερίδες όπου εκπαιδεύονται και ενημερώνονται συνεχώς.
Το Kallisti Medical είναι εξοπλισμένο με τα τελευταίας γενιάς ιατρικά μηχανήματα και Laser ικανά να καλύψουν ένα πολύ μεγάλο εύρος θεραπειών. Ξεκινώντας από την αποτρίχωση και φτάνοντας σε θεραπεία ανάπλασης, αφαίρεσης τατουάζ και αντιμετώπιση δερματικών βλαβών καθώς αποτελούν τα golden standards στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών ιατρικής αισθητικής .
Γιατί στο Kallisti Medical το να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αποτελεί δέσμευση και προσωπική ευθύνη. Καλλιεργώντας ρεαλιστικές προσδοκίες τόσο στις επεμβατικές όσο και στις μη επεμβατικές θεραπείες τα αποτελέσματα θα είναι εξαιρετικά. Το γεγονός αυτό πιστοποιεί η πληθώρα ικανοποιημένων ασθενών μας, που αναπτύσσουν μια μακροχρόνια σχέση με τον ιατρό.
Στο Kallisti Medical κάθε θεραπεία είναι αυστηρά εξατομικευμένη και προσαρμοσμένη στο θέμα που σας απασχολεί. Βασίζεται στην αντιμετώπιση των αναγκών σας με προσεκτικό σχεδιασμό. Είμαστε πάντοτε δίπλα σας με προσωπική επαφή παρακολουθώντας την εξέλιξη σας με υπευθυνότητα.
Διατηρώντας πάντα τα υψηλά μας standards στις εξειδικευμένες μεθόδους, τα υλικά, και τα μηχανήματα, στο μόνο που κάνουμε έκπτωση είναι οι τιμές. Έτσι μπορεί ο καθένας με πλήρη ασφάλεια να κάνει την θεραπεία που ενδείκνυται στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της ελληνικής αγοράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ