fbpx

Καλοήθεις δερματικές βλάβες

Το δέρμα αποτελεί το μεγαλύτερο όργανο του ανθρωπίνου σώματος και ο ρόλος του είναι κατά κύριο λόγο η προστασία από βλαπτικούς παράγοντες με τους οποίους ερχόμαστε σε επαφή (μικρόβια, θερμότητα-ψύχος, ακτινοβολίες κ.α.).

-20% σε όλες τις επεμβατικές θεραπείες

Κλείστε Δωρεάν Online Ραντεβού

Καλοήθεις δερματικές βλάβες

Το δέρμα αποτελεί το μεγαλύτερο όργανο του ανθρωπίνου σώματος και ο ρόλος του είναι κατά κύριο λόγο η προστασία από βλαπτικούς παράγοντες με τους οποίους ερχόμαστε σε επαφή (μικρόβια, θερμότητα-ψύχος, ακτινοβολίες κ.α.). Συχνά στο δέρμα μας εμφανίζονται διάφορες αλλοιώσεις που έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε στο σύνολό τους σαν ‘’δερματικές βλάβες’’ ανεξαρτήτως αν προκαλούν ουσιαστικά βλάβη στην υγεία μας. Στην πλειοψηφία τους αυτές οι βλάβες έχουν καλοήθη συμπεριφορά και μπορεί να είναι δευτεροπαθείς, καλοήθη νεοπλάσματα ή προκαρκινωματώδεις αλλά σπανιότερα μπορεί και να αφορούν σε καρκίνο του δέρματος.

Για το λόγο αυτό καλό είναι όταν εμφανίζεται κάτι στο δέρμα μας για το οποίο έχουμε την παραμικρή αμφιβολία για την φύση του να απευθυνόμαστε σε έναν ειδικό γιατρό. Οι αλλοιώσεις αυτές μπορεί να βρίσκονται σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος και αρκετές φορές επηρεάζουν και αισθητικά (με αρνητικό τρόπο) την εικόνα μας. Ακόμα και για αισθητικούς λόγους μπορούμε να αφαιρέσουμε αυτές τις βλάβες χωρίς να διατρέχει κανέναν κίνδυνο η υγεία μας.

Στις καλοήθεις δερματικές βλάβες συγκαταλέγονται :

Σπίλοι (ελιές)

Πρόκειται για πολλαπλασιασμό των κυττάρων του δέρματος. Διακρίνονται σε πολλούς διαφορετικούς τύπους όπως:

  • οι επιδερμικοί
  • χοριακοί
  • σύνθετοι
  • οι φαγεσωρικοί
  • σμηγματορροϊκοί
  • μελαγχρωματικοί
  • ο κυανούς σπίλος


Όταν δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την καλοήθη φύση τους μπορεί να αφαιρεθούν και με Laser οπότε δεν αφήνουν κανένα σημάδι, η χειρουργικά οπότε υπάρχει και η δυνατότητα ιστολογικής εξέτασης, αλλά μένει μία μικρή ουλή στο δέρμα.

Ρινόφυμα

Πρόκειται για υπερπλασία των σμηγματογόνων αδένων της μύτης και προκύπτει όταν το άτομο πάσχει από βαριάς μορφής ροδόχρου ακμής. Αντιμετωπίζεται με εξάχνωση των υπερπλαστικών ιστών με Laser CO2.

Ξανθελάσματα

Πρόκειται για συγκεντρώσεις λιπιδίων κάτω από την επιδερμίδα και εμφανίζονται κατά κύριο λόγο στην περιοχή των βλεφάρων. Οι μισές σχεδόν περιπτώσεις εμφάνισης ξανθελασμάτων σχετίζονται με αυξημένη χοληστερίνη. Η αντιμετώπισή τους επιτυγχάνεται με απλή χειρουργική αφαίρεση υπό τοπική αναισθησία.

Θηλώματα

Πρόκειται για καλοήθεις μισχωτούς όγκους μικρού μεγέθους που αναπτύσσονται συνήθως στην περιοχή του στήθους, της μασχάλης, του λαιμού και της βουβωνικής χώρας. Πλην του αισθητικού, δεν προκαλούν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα απλά λόγω του σημείου που βρίσκονται ο ερεθισμός τους είναι συχνό φαινόμενο. Συνιστάται η εκτομή τους με Laser όπου συχνά δεν απαιτείται ούτε τοπική αναισθησία.

Μελαγχρωματικές κηλίδες

Πρόκειται για σκουρόχρωμες περιοχές του δέρματος που δημιουργούνται από την συσσώρευση μελανίνης στην επιδερμίδα. Αντιμετωπίζονται στις περισσότερες περιπτώσεις με τη χρήση των κατάλληλων μηχανημάτων Laser.

Κύστεις

Πρόκειται για υποδόρια ογκίδια που αποτελούνται από ένα περίβλημα και περιεχόμενο ανάλογο με το είδος τους. Η αφαίρεσή τους είναι πάντα χειρουργική και πρέπει να περιλαμβάνει και το περίβλημα (κάψα) για να μην υπάρξει υποτροπή στο μέλλον. Στις περιπτώσεις που υπάρχει φλεγμονή πρέπει πρώτα να υποχωρήσει (με αντιμικροβιακή αγωγή ή και διάνοιξη) και να ακολουθήσει η ολική αφαίρεση. Οι πιο συχνές είναι οι σμηγματογόνες αλλά μπορεί να είναι επιδερμικές, από ξένο σώμα ή δερμοειδείς.

Υπεριδρωσία

Ο όρος υπεριδρωσία χρησιμοποιείται για να περιγράψει την έντονη και συνεχή εφίδρωση που συμβαίνει είτε σε ολόκληρο το σώμα είτε σε συγκεκριμένες περιοχές όπως για παράδειγμα η μασχάλη ή οι παλάμες. Η αντιμετώπισή της πραγματοποιείται είτε με εγχύσεις βοτουλινικής τοξίνης, είτε χειρουργικά.

Λιπώματα

Πρόκειται για υπερπλασία λίπους σε συγκεκριμένα σημεία. Μπορεί να εμφανιστούν σε οποιαδήποτε ηλικία κυρίως στην περιοχή του κορμού και στα άκρα. Η αντιμετώπισή τους γίνεται κυρίως για αισθητικούς λόγους με χειρουργική αφαίρεση.

Δερματοϊνωμα

Πρόκειται για σκληρά οζίδια που έχουν το χρώμα του δέρματος. Εμφανίζονται κυρίως σε γυναίκες στην περιοχή των κάτω άκρων. Η χειρουργική αφαίρεσή τους συνιστάται για αισθητικούς λόγους ή εφόσον δημιουργούν πρόβλημα κατά τη βάδιση.

Νευροϊνωμα

Εμφανίζεται κυρίως στην περιοχή του κορμού και των άκρων. Πρόκειται για μικρά μαλακά οζίδια, χρώματος ροζ και συνιστάται η χειρουργική αφαίρεσή τους.

 Σμηγματορροϊκή κεράτωση

Η συγκεκριμένη βλάβη πιθανόν να προκύπτει από την υπερβολική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Πρόκειται για μια καφετί σμηγματορροϊκή πλάκα που εντοπίζεται στο πρόσωπο ή στην περιοχή του κορμού. Αντιμετωπίζεται είπολύ εύκολα με εξάχνωση με Laser CO2.

 Πυώδης ιδρωταδενίτιδα

Πρόκειται για μια φλεγμονώδη πάθηση των ιδρωτοποιών αδένων και αφορά την περιοχή της μασχάλης, την περιγεννητική και τη βουβωνική χώρα. Δεν γνωρίζουμε την ακριβή αιτία που την προκαλεί. Παράγοντες που σχετίζονται με την εμφάνισή της είναι η κακή διατροφή, η παχυσαρκία, το κάπνισμα ή ακόμη και η γενετική προδιάθεση. Η οριστική αντιμετώπισή της γίνεται με χειρουργική αφαίρεση και πλαστική αποκατάσταση της περιοχής.

ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΕΣ-ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Προσήλωση-συνέπεια-ακεραιότητα είναι όσα χαρακτηρίζουν τον πλαστικό χειρουργό Δημήτρη Κεραστάρη. Ο ιατρός δημιούργησε το Kallisti Medical θέλοντας να ασκεί την αισθητική χειρουργική τηρώντας τους ιατρικούς κανόνες με μια τελείως ανθρωποκεντρική προσέγγιση δίνοντας σε κάθε ασθενή όσο χρόνο ο ίδιος χρειάζεται καλύπτοντας τις απορίες του πλήρως και δημιουργώντας μια αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης. Είναι ο προσωπικός σας ιατρός πριν, κατά τη διάρκεια άλλα και μετά την θεραπεία επεμβατική ή μη.
Ο Δρ. Κεραστάρης έχει ήδη στο ενεργητικό του 20 χρόνια χειρουργικής εμπειρίας έχοντας ολοκληρώσει επιτυχώς περισσότερες από 3500 αισθητικές επεμβάσεις σε πρόσωπο και σώμα. Παράλληλα, πιστεύοντας στην συνεχή εξέλιξη στον χώρο της πλαστικής χειρουργικής και ιατρικής αισθητικής ο ιατρός και το έμπειρο προσωπικό του συμμετέχουν σε συνέδρια , workshops και ημερίδες όπου εκπαιδεύονται και ενημερώνονται συνεχώς.
Το Kallisti Medical είναι εξοπλισμένο με τα τελευταίας γενιάς ιατρικά μηχανήματα και Laser ικανά να καλύψουν ένα πολύ μεγάλο εύρος θεραπειών. Ξεκινώντας από την αποτρίχωση και φτάνοντας σε θεραπεία ανάπλασης, αφαίρεσης τατουάζ και αντιμετώπιση δερματικών βλαβών καθώς αποτελούν τα golden standards στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών ιατρικής αισθητικής .
Γιατί στο Kallisti Medical το να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αποτελεί δέσμευση και προσωπική ευθύνη. Καλλιεργώντας ρεαλιστικές προσδοκίες τόσο στις επεμβατικές όσο και στις μη επεμβατικές θεραπείες τα αποτελέσματα θα είναι εξαιρετικά. Το γεγονός αυτό πιστοποιεί η πληθώρα ικανοποιημένων ασθενών μας, που αναπτύσσουν μια μακροχρόνια σχέση με τον ιατρό.
Στο Kallisti Medical κάθε θεραπεία είναι αυστηρά εξατομικευμένη και προσαρμοσμένη στο θέμα που σας απασχολεί. Βασίζεται στην αντιμετώπιση των αναγκών σας με προσεκτικό σχεδιασμό. Είμαστε πάντοτε δίπλα σας με προσωπική επαφή παρακολουθώντας την εξέλιξη σας με υπευθυνότητα.
Διατηρώντας πάντα τα υψηλά μας standards στις εξειδικευμένες μεθόδους, τα υλικά, και τα μηχανήματα, στο μόνο που κάνουμε έκπτωση είναι οι τιμές. Έτσι μπορεί ο καθένας με πλήρη ασφάλεια να κάνει την θεραπεία που ενδείκνυται στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της ελληνικής αγοράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ