fbpx

Λιποαναρρόφηση – Λιπογλυπτική

Λιπογλυπτική είναι η επέμβαση κατά την οποία αφαιρούμε λίπος από διάφορα σημεία του σώματος και μετά από κατάλληλη επεξεργασία το επανατοποθετούμε σε περιοχές που λείπει.

Λιπογλυπτική και Λιποαναρρόφηση

Λιπογλυπτική είναι η επέμβαση κατά την οποία αφαιρούμε λίπος από διάφορα σημεία του σώματος και μετά από κατάλληλη επεξεργασία το επανατοποθετούμε σε περιοχές που λείπει.

Λιποαναρρόφηση είναι η επέμβαση κατά τη οποία αφαιρείται τοπικό λίπος από διάφορες περιοχές του σώματος όπως οι γλουτοί, οι μηροί, η μέση, οι βραχίονες, για να δώσουμε ένα αρμονικό αποτέλεσμα.

Στόχος μας είναι να εξαλείψουμε το επίμονο λίπος που δεν αντιμετωπίζεται με δίαιτα ή γυμναστική.

Η P.A.L. λιποαναρρόφηση (Power Assisted Liposuction) πραγματοποιείται με τη χρήση μίας ειδικής συσκευής που κινεί την κάνουλα της λιποαναρρόφησης πραγματοποιώντας κυκλικές κινήσεις.
Αποτελεί μία πολύ εξελιγμένη τεχνική και το κύριο πλεονέκτημά της είναι ότι προκαλεί ελάχιστες κακώσεις, πράγμα που συνεπάγεται πιο γρήγορη και εύκολη αποθεραπεία.
Μέσω του χειρισμού της παρέχει στο χειρουργό μεγάλη ακρίβεια, άρα δίνει και ένα εξαιρετικά ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
Η P.A.L. λιποαναρρόφηση πραγματοποιείται σε κλινική από έμπειρο πλαστικό χειρουργό με τοπική αναισθησία και μέθη.
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η P.A.L. λιποαναρρόφηση μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος παρατηρείται συσσωρευμένο τοπικό λίπος.
Τις περισσότερες φορές γίνεται στους γλουτούς, στους μηρούς (στην εξωτερική και την εσωτερική επιφάνεια), στους βραχίονες, στην κοιλιά, στο λαιμό κ.α.
Η P.A.L. λιποαναρρόφηση πραγματοποιείται με μεγάλη ταχύτητα οπότε και ο χρόνος αναισθησίας ελαττώνεται.
Η οπή που γίνεται στο δέρμα είναι πολύ μικρή, άρα και το σημάδι που θα δημιουργηθεί θα είναι ανεπαίσθητο.
Μπορεί να πραγματοποιηθεί με τοπική αναισθησία, ενώ ο μετεγχειρητικός πόνος ελαχιστοποιείται.
Η κάνουλα που χρησιμοποιείται είναι πιο λεπτή και η αφαίρεση λίπους είναι περισσότερο ομοιογενής.
Ιδανικά για την επέμβαση είναι άτομα που δεν αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα υγείας.
Τα άτομα βρίσκονται κοντά στο ιδανικό βάρος και παρουσιάζουν συσσώρευση λίπους σε κάποιες περιοχές.
Λιποαναρρόφηση μπορούν κάνουν και άτομα με βάρος μεγαλύτερο του ιδανικού και ανάλογα με την περίπτωση η εικόνα που παρουσιάζει το σώμα τους θα βελτιωθεί.
Δε γίνεται να αφαιρεθεί όλο το λίπος από ένα σημείο του σώματος.
Στόχος της P.A.L. λιποαναρρόφησης είναι να αφαιρεθεί αυτή η ποσότητα λίπους που θα επιφέρει συμμετρία στο σώμα.
Το συνολικό ποσό λίπους που μπορεί να αφαιρεθεί δε μπορεί να υπερβαίνει τα 4 λίτρα.
Αν απαιτείται επιπλέον αφαίρεση λίπους, μπορεί να γίνει σε επόμενη επέμβαση μετά από μερικούς μήνες.
Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η λιποαναρρόφηση δεν αποτελεί μέθοδο αδυνατίσματος, αλλά έναν από τους καλύτερους τρόπους για να αποκτήσουμε ένα αρμονικό και πιο καλοσχηματισμένο σώμα.
Το δέρμα δε χαλαρώνει όταν η επέμβαση πραγματοποιείται από έναν έμπειρο πλαστικό χειρουργό.
Εκείνος γνωρίζει πόσο ακριβώς λίπος πρέπει να αφαιρεθεί για να μην προκληθεί η χαλάρωση.
Στις περιπτώσεις που υπάρχει επιπλέον λίπος σε κάποιο σημείο, αυτό μπορεί να αφαιρεθεί σε μία δεύτερη επέμβαση, οπότε δεν υπάρχει το ενδεχόμενο να παρατηρηθεί χαλάρωση ούτε σε αυτή την περίπτωση.
Ακόμα και αν προϋπάρχει χαλάρωση, μετά την επέμβαση δεν θα γίνει χειρότερη.
Δύο ώρες μετά τη λιποαναρρόφηση ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει σπίτι του.
Δύο μέρες μετά μπορεί να επανέλθει στις καθημερινές του δραστηριότητες.
Η οδήγηση επιτρέπεται μετά από δύο εβδομάδες και ένα μήνα μετά την επέμβαση ο ασθενής μπορεί να κάνει και γυμναστική. Θα του ζητηθεί να φορά ειδικό κορσέ για περίπου ένα μήνα. Οι ουλές θα βελτιώνονται συνεχώς με την πάροδο του χρόνου και μετά από εννιά μήνες περίπου θα πάρουν την τελική τους μορφή. Ο ασθενής είναι καλό να γνωρίζει ότι οι ουλές δε θα εξαφανιστούν πλήρως.
Τα ενήλικα άτομα έχουν συγκεκριμένο αριθμό λιποκυττάρων, ο οποίος δε μεταβάλλεται.
Όταν κάποιος χάνει βάρος ή παχαίνει, αυτό που ουσιαστικά συμβαίνει είναι να αυξομειώνεται ο όγκος τους.
Η λιποαναρρόφηση δίνει μόνιμα αποτελέσματα, αφού τα λιποκύτταρα που αφαιρούνται δεν μπορούν να αναγεννηθούν.
Το σχήμα που θα πάρει το κορμί του ατόμου που θα κάνει την επέμβαση θα διατηρηθεί.
Αν κάποιος πάρει πολλά κιλά μετά τη λιποαναρρόφηση, θα παχύνει ομοιόμορφα και η συμμετρία του κορμιού του θα διατηρηθεί.
Η λιποαναρρόφηση είναι μια εξαιρετικά ασφαλής επέμβαση και πρακτικά δεν παρουσιάζει επιπλοκές.
Ο πλαστικός χειρουργός πριν από το χειρουργείο προχωρά σε ένα πλήρη έλεγχο του ασθενή για να διαπιστωθεί τυχόν πρόβλημα υγείας που μπορεί να επηρεάσει την επέμβαση.
Το κομμάτι της λιποαναρρόφησης γίνεται με την τεχνική P.A.L..
Πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και μέθη.
Το λίπος συλλέγεται με ειδικές κάνουλες και αποθηκεύεται σε σύριγγες.
Όταν τα λιποκύτταρα πρόκειται να μεταμοσχευθούν στο πρόσωπο γίνεται επεξεργασία με διήθηση και φυγοκέντρηση.
Όταν μεταμοσχευθούν σε άλλο σημείο του σώματος γίνεται απλή διήθηση.
Μετά από την επεξεργασία το λίπος επανατοποθετείται με ειδικές κάνουλες σε διάφορα επίπεδα για να μεγιστοποιήσουμε το ποσοστό επιβίωσης του.
Ένα μέρος των λιποκυττάρων που θα τοποθετηθούν δε θα επιβιώσουν.
Τα υπόλοιπα θα παραμείνουν στην περιοχή για πάντα.
Οπότε το αποτέλεσμα που θα έχουμε από τη λιπογλυπτική θα είναι μόνιμο.
Λίπος μπορεί να προστεθεί σε όποια περιοχή του προσώπου και του σώματος επιθυμούμε να αυξήσουμε τον όγκο τους.
Πολλές φορές μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αυξήσουμε τον όγκο των γυναικείων μαστών είτε για αισθητικούς λόγους, είτε σε αποκατάσταση του στήθους μετά από μαστεκτομή για να επιτύχουμε καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.
Στην πρώτη συνάντηση του ασθενή με τον πλαστικό χειρουργό, θα δοθεί ένα πλήρες ιστορικό και θα γίνει κλινική εξέταση (μέτρηση βάρους, λιπομέτρηση), λήψη φωτογραφιών και εκτενής συζήτηση γύρω από την επέμβαση.
Οι προεγχειρητικές εξετάσεις περιλαμβάνουν γενική αίματος, γενική ούρων, ουρία, σάκχαρο, κρεατίνη, ακτινογραφία θώρακα, καρδιογράφημα, ηλεκτρολύτες και ορμονικό έλεγχο όταν υπάρχει υποψία διαταραχών.
Η λιποαναρρόφηση γίνεται όταν θέλουμε να αφαιρέσουμε ποσότητα λίπους, από διάφορα σημεία του σώματος, όταν αυτό δε μπορεί να γίνει με δίαιτα και γυμναστική.
Η λιπογλυπτική αποτελεί ουσιαστικά συμπλήρωση της λιποαναρρόφησης όπου το λίπος που έχει αφαιρεθεί μπορεί να μεταμοσχευτεί σε άλλα σημεία του σώματος (όπως οι γοφοί, το πρόσωπο κτλ) για να βελτιώσουμε την εικόνα τους.
Εγχύοντας λίπος σε σημεία του προσώπου όπως τα ζυγωματικά, τα χείλη, οι ρινοπαρειακές αύλακες κτλ μπορούμε να τα αναδιαμορφώσουμε και με τον τρόπο αυτό να βελτιώσουμε τη συνολική εικόνα του προσώπου.
Η λιποαναρρόφηση και η λιπογλυπτική είναι δύο τεχνικές για την αφαίρεση περίσσειας λίπους και δέρματος από διάφορες περιοχές του σώματος.
Μέσω αυτών ο υποψήφιος αποκτά μια σμιλευμένη σιλουέτα και απαλλάσσεται από αρνητικά συναισθήματα για την εικόνα του σώματος του.

Φωτογραφικό Άλμπουμ «πριν-μετά»

Κάντε κλικ πάνω σε κάθε φωτογραφία για μεγέθυνση

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Προσήλωση-συνέπεια-ακεραιότητα είναι όσα χαρακτηρίζουν τον πλαστικό χειρουργό Δημήτρη Κεραστάρη. Ο ιατρός δημιούργησε το Kallisti Medical θέλοντας να ασκεί την αισθητική χειρουργική τηρώντας τους ιατρικούς κανόνες με μια τελείως ανθρωποκεντρική προσέγγιση δίνοντας σε κάθε ασθενή όσο χρόνο ο ίδιος χρειάζεται καλύπτοντας τις απορίες του πλήρως και δημιουργώντας μια αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης. Είναι ο προσωπικός σας ιατρός πριν, κατά τη διάρκεια άλλα και μετά την θεραπεία επεμβατική ή μη.
Ο Δρ. Κεραστάρης έχει ήδη στο ενεργητικό του 20 χρόνια χειρουργικής εμπειρίας έχοντας ολοκληρώσει επιτυχώς περισσότερες από 3500 αισθητικές επεμβάσεις σε πρόσωπο και σώμα. Παράλληλα, πιστεύοντας στην συνεχή εξέλιξη στον χώρο της πλαστικής χειρουργικής και ιατρικής αισθητικής ο ιατρός και το έμπειρο προσωπικό του συμμετέχουν σε συνέδρια , workshops και ημερίδες όπου εκπαιδεύονται και ενημερώνονται συνεχώς.
Το Kallisti Medical είναι εξοπλισμένο με τα τελευταίας γενιάς ιατρικά μηχανήματα και Laser ικανά να καλύψουν ένα πολύ μεγάλο εύρος θεραπειών. Ξεκινώντας από την αποτρίχωση και φτάνοντας σε θεραπεία ανάπλασης, αφαίρεσης τατουάζ και αντιμετώπιση δερματικών βλαβών καθώς αποτελούν τα golden standards στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών ιατρικής αισθητικής .
Γιατί στο Kallisti Medical το να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αποτελεί δέσμευση και προσωπική ευθύνη. Καλλιεργώντας ρεαλιστικές προσδοκίες τόσο στις επεμβατικές όσο και στις μη επεμβατικές θεραπείες τα αποτελέσματα θα είναι εξαιρετικά. Το γεγονός αυτό πιστοποιεί η πληθώρα ικανοποιημένων ασθενών μας, που αναπτύσσουν μια μακροχρόνια σχέση με τον ιατρό.
Στο Kallisti Medical κάθε θεραπεία είναι αυστηρά εξατομικευμένη και προσαρμοσμένη στο θέμα που σας απασχολεί. Βασίζεται στην αντιμετώπιση των αναγκών σας με προσεκτικό σχεδιασμό. Είμαστε πάντοτε δίπλα σας με προσωπική επαφή παρακολουθώντας την εξέλιξη σας με υπευθυνότητα.
Διατηρώντας πάντα τα υψηλά μας standards στις εξειδικευμένες μεθόδους, τα υλικά, και τα μηχανήματα, στο μόνο που κάνουμε έκπτωση είναι οι τιμές. Έτσι μπορεί ο καθένας με πλήρη ασφάλεια να κάνει την θεραπεία που ενδείκνυται στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της ελληνικής αγοράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ