Λιποπλαστική – Λιποανακύκλωση

Λιποπλαστική

Λιποπλαστική ονομάζεται η επέμβαση κατά την οποία μέρος ή όλο το λίπος που αφαιρούμε από τις περιοχές του σώματος που είναι συσσωρευμένο το επανατοποθετούμε, μετά από κατάλληλη επεξεργασία, σε άλλες περιοχές που λείπει.

λιποπλαστική lipoplastiki

λιποπλαστική lipoplastiki

 

Με την επανακατανομή του λίπους δημιουργούμε ένα πιο αρμονικό σώμα ή και αποκαθιστούμε τον χαμένο όγκο από το πρόσωπο.

 

Πώς γίνεται η λιποπλαστική;

Το στάδιο της λιποαναρρόφησης γίνεται με τον τεχνική P.A.L. με τοπική αναισθησία και μέθη.

Η συλλογή του λίπους προς μεταμόσχευση γίνεται με ειδικές κάνουλες και μικρότερη από τη συνηθισμένη αρνητική πίεση και αυτό αποθηκεύεται προσωρινά σε σύριγγες.

Ακολουθεί κατάλληλη επεξεργασία που περιλαμβάνει διήθηση και φυγοκέντρηση αν τα πολυκύτταρα μεταμοσχευθούν στο πρόσωπο και απλή διήθηση για οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος.

Η επανατοποθέτηση γίνεται επίσης με ειδικές κάνουλες ή βελόνες σε πολλά επίπεδα για να μεγιστοποιήσουμε το ποσοστό επιβίωσής του.

 

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Το αποτέλεσμα της λιποπλαστικής είναι μόνιμο.

Ένα ποσοστό των λιποκυτάρρων που μεταμοσχεύονται δεν καταφέρνουν να επιβιώσουν, όσα όμως επαναιματωθούν και επιβιώσουν παραμένουν στην περιοχή που τα τοποθετήσαμε για πάντα.

 

Σε ποιές περιοχές μπορώ να προσθέσω λίπος;

Μεταμόσχευση λίπους μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε περιοχή του προσώπου και του σώματος χρειαζόμαστε αύξηση του όγκου των μαλακών μορίων.

Η λιποπλαστική μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για αύξηση του όγκου του γυναικείου μαστού για αμιγώς αισθητικούς λόγους ή σε αποκατάσταση μετά από μαστεκτομή συμπληρωματικά για βελτίωση του τελικού αισθητικού αποτελέσματος.

 

Αν αδυνατίσω θα χαλάσει το σώμα μου;

Επειδή τα λιποκύτταρα στους ενηλίκους δεν πολλαπλασιάζονται ούτε αποδομούνται, αυτό που συμβαίνει αν κάποιος παχύνει ή αδυνατίσει είναι να αυξάνεται ή να μειώνεται αντίστοιχα ο όγκος τους.

Μπορεί λοιπόν σε τέτοιες περιπτώσεις να αλλάξει ο συνολικός όγκος του λίπους αλλά η αναλογία του παραμένει σταθερή στα διάφορα μέρη του σώματος, άρα και η συμμετρία του.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ