ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για την μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία προσώπου ή σώματος είναι ουσιαστικά ένας τρόπος εφαρμογής θεραπείας και αναφέρεται στην εισαγωγή δραστικών ουσιών στο δέρμα ή κάτω από αυτό, με πολλαπλούς νυγμούς με μικροσκοπικές βελόνες.

 

Οι νυγμοί μπορούν να γίνουν είτε με σύριγγα είτε με roller και το αποτέλεσμα της κάθε θεραπείας εξαρτάται από τις δραστικές ουσίες που χρησιμοποιούνται.

Σύγχρονη μεσοθεραπεία

Με την μεσοθεραπεία επιτυγχάνουμε βαθιά ενυδάτωση του δέρματος

 

Τι επιτυγχάνουμε με τη μεσοθεραπεία στο πρόσωπο;

Το πρώτο και κύριο που επιτυγχάνουμε είναι η βαθιά ενυδάτωση του δέρματος.

Αυτό γίνεται με τη χρήση υαλουρονικού οξέως που είναι υδρόφιλο και προσροφάει μεγάλη ποσότητα νερού.

Παράλληλα μπορούμε να περιλάβουμε στο διάλυμα που χρησιμοποιείται και αμινοξέα, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικούς και συσφικτικούς παράγοντες.

Όλα αυτά τα στοιχεία, που αποτελούν πρώτες ύλες για τον κυτταρικό μεταβολισμό, βοηθούν στην αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος και τη βελτίωση του τόνου και της συνολικής του εικόνας.

Μεσοθεραπεία

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται;

Συνήθως απαιτούνται από 1-2 έως 5-6 συνεδρίες, ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιούνται και την κατάσταση του δέρματος για ένα πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

 

Το μεσοδιάστημα είναι 2-3 εβδομάδες ή και περισσότερο, ανάλογα πάλι με τα υλικά, την αρχική κατάσταση του δέρματος και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Το αποτέλεσμα διαρκεί αρκετούς μήνες, που μπορεί να γίνει πολύ περισσότερο αν γίνουν και κάποιες αναμνηστικές θεραπείες ενδιάμεσα.

Μεσοθεραπεία

 

Τι μπορούμε να επιτύχουμε στο σώμα;

Η μεσοθεραπεία στο σώμα κυρίως στοχεύει στην λιπόλυση ή και στην σύσφιξη του δέρματος.

Σε περιοχές του σώματος που υπάρχει συσσωρευμένη σχετικά μικρή ποσότητα λίπους, με την μεσοθεραπεία επιτυγχάνουμε την καταστροφή κάποιου αριθμού υποδόριων λιποκυττάρων τα οποία στη συνέχεια απομακρύνονται από το λεμφικό σύστημα και μεταβολίζονται.

Το αποτέλεσμα είναι να μειωθεί το τοπικό πάχος, να χάσουμε πόντους και να βελτιωθεί η συνολική εικόνα του σώματος.

Οι ουσίες που χρησιμοποιούνται πιο συχνά για λιπόλυση είναι η φωσφατιδυλοχολίνη, η καφεΐνη, η καρνιτίνη και άλλες. Ανάλογα με την έκταση του προβλήματος, συνήθως απαιτούνται τουλάχιστον 10 συνεδρίες, ανά 1-2 εβδομάδες.

Το αποτέλεσμα αρχίζει να φαίνεται από την 3η-4η συνεδρία και διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα, ειδικά αν κάνουμε μία–δύο θεραπείες συντήρησης το εξάμηνο και προσέχουμε λίγο τη διατροφή.

Όλη η διαδικασία διαρκεί 15-20 λεπτά και γίνεται στο ιατρείο.

Αποφεύγουμε τη θεραπεία σε εγκύους, καρκινοπαθείς, σε όσους πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα, λαμβάνουν αντιπηκτικά ή έχουν αλλεργία σε κάποιο συστατικό.

Με ποιες άλλες θεραπείες συνδυάζεται η μεσοθεραπεία;

Η μεσοθεραπεία στο πρόσωπο μπορεί να συνδυαστεί με PRP, fractional laser ή με άλλα ενέσιμα (υαλουρονικό οξύ, botox κτλ).

Η μεσοθεραπεία στο σώμα, ειδικά σε όσες γυναίκες έχουν και κυτταρίτιδα, έχει εντυπωσιακό αποτέλεσμα αν συνδυαστεί με LPG. Ακόμα μπορεί να γίνει παράλληλα με accent, πρεσοθεραπεία ή κρουστικό υπέρηχο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ