fbpx

Πλαστική μύτης

Η πλαστική μύτης ή αλλιώς ρινοπλαστική είναι μία ιδιαίτερα δημοφιλής επέμβαση πλαστικής χειρουργικής τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες.

Πλαστική μύτης

Η πλαστική μύτης ή αλλιώς ρινοπλαστική είναι μία ιδιαίτερα δημοφιλής επέμβαση πλαστικής χειρουργικής τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες.

Απαιτεί μεγάλη προσοχή διότι η μύτη βρίσκεται σε ένα καθοριστικό τμήμα του προσώπου αποτελώντας ένα νοητό άξονα γύρω από τον οποίο κατανέμονται τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά.

Δραστικές αλλαγές της μύτης μπορεί να μη δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα και να αλλάξουν ριζικά τη γενική εικόνα ενός προσώπου.

Για αυτό και πολλοί άνθρωποι ενώ θέλουν να διορθώσουν τη μύτη τους φοβούνται μήπως το τελικό αποτέλεσμα δεν τους ταιριάζει.

Μέσω της ρινοπλαστικής (πλαστική μύτης) μπορούμε να βελτιώσουμε το σχήμα της μύτης, να αυξομειώσουμε το μήκος της και να αλλάξουμε το σχήμα του ακρορρινίου.

Με αυτό τον τρόπο μορεί να γίνει πιο όμορφη και να δένει με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Αυτό που ουσιαστικά θέλουμε να επιτύχουμε είναι να προσφέρουμε την ιδανική μύτη σε όποιον μας εμπιστεύεται για μια τέτοια επέμβαση.

Φυσικά υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στο σχήμα που θα δώσουμε στη μύτη, όπως το φύλο, η ηλικία, αλλά και οι επιθυμίες κάθε ατόμου.

Μια μικρή γαλλική μύτη τονίζει τη θηλυκότητα μιας γυναίκας, ενώ μια σωστά δομημένη μύτη χαρίζει γοητεία σε έναν άνδρα.

Παράλληλα με το αισθητικό κομμάτι μπορούμε να διορθώσουμε και προβλήματα λειτουργικότητας όπως ένα στραβό διάφραγμα.

Έτσι το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να περιλαμβάνει εκτός από μία ελκυστική μύτη και την ελεύθερη αναπνοή.

Η ρινοπλαστική (πλαστική μύτης) μπορεί να βελτιώσει αισθητά την εμφάνιση ενός ατόμου και αποτελεί μία επέμβαση με υψηλά επίπεδα επιτυχίας όταν γίνεται από έμπειρο πλαστικό χειρουργό.

Κατά την πρώτη επίσκεψη, γίνεται εκτενής αναφορά στα σημεία της μύτης που θέλει να αλλάξει κάποιος και ο πλαστικός χειρουργός κάνει μια πρώτη εκτίμηση και ελέγχει τους παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα της επέμβασης, δηλαδή η δομή των οστών και των χόνδρων της μύτης, ο τύπος του δέρματος, το σχήμα του προσώπου κτλ
Τα άτομα που μπορούν να προχωρήσουν σε ρινοπλαστική πρέπει να έχουν συμπληρώσει τα 18 έτη ηλικίας.
Είναι πολύ σημαντικό να έχουν περάσει από τη φάση της εφηβείας για να είμαστε σίγουροι ότι έχει αναπτυχθεί πλήρως το σπλαχνικό κρανίο.
Σημαντικός παράγοντας είναι και η συναισθηματική ωριμότητα του υποψηφίου για ρινοπλαστική, και γι αυτό όταν ανήλικο άτομο ζητήσει να μια τέτοιου είδους επέμβαση συστήνεται επανεξέταση μετά την ενηλικίωσή του.
Η πλαστική μύτης είναι μία επέμβαση που μας δίνει τη δυνατότητα να διορθώσουμε το σκελετό της μύτης, δηλαδή τα ρινικά οστά, τους χόνδρους και το διάφραγμα.
Με τον τρόπο αυτό παρεμβαίνουμε στο σχήμα της. Οι αλλαγές που γίνονται κατά τη διάρκεια της επέμβασης έχουν προσυμφωνηθεί.
Ο χειρουργός κάνει μικρές τομές στο εσωτερικό της μύτης, οι οποίες δεν είναι ορατές μετεγχειρητικά.
Στις περιπτώσεις που θέλουμε να μικρύνουμε το μέγεθος των ρουθουνιών μπορεί να απαιτηθούν και εξωτερικές τομές.
Η ανοιχτή πλαστική μύτης γίνεται στις περιπτώσεις που το ακρορίνιο παρουσιάζει δυσκολίες και είναι απαραίτητη η τοποθέτηση ή αφαίρεση μοσχευμάτων.
Ουσιαστικά γίνεται μία εξωτερική μικρή τομή στην στυλίδα της μύτης , δηλαδή στο σημείο μεταξύ των ρουθουνιών.
Στόχος μας είναι να αποκολληθεί η ρινική επιδερμίδα ώστε ο χειρουργός να έχει ευκολότερη πρόσβαση στο σκελετό της μύτης.
Αντίθετα με ό, τι πιστεύει ο περισσότερος κόσμος η ουλή που δημιουργείται από την τομή που γίνεται στη στυλίδα, επουλώνεται πολύ καλά και δεν αφήνει κάποιο αντιαισθητικό σημάδι.
Όταν η τομή γίνεται από ειδικό και γίνουν μικρά ράμματα με προσοχή, η τομή μετά από λίγες εβδομάδες δύσκολα διακρίνεται.
Η μύτη είναι ένα όργανο του σώματος που εξυπηρετεί συγκεκριμένες ανάγκες του οργανισμού.
Άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην αναπνοή τους, ροχαλίζουν βουλώνει εύκολα η μύτη τους καταφεύγουν στον χειρουργό για να μπορέσουν να τα αντιμετωπίσουν επιτυχώς.
Έτσι, υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό ασθενών που παράλληλα με την αλλαγή στο σχήμα της μύτης τους διορθώνουν και υπερτροφικές ρινικές κόγχες ή ένα στραβό διάφραγμα.
Κατά τη διάρκεια της επέμβασης γίνεται γενική αναισθησία, γιατί ο χειρουργός προχωρά σε οστεοτομίες που πονάνε.
Στην περίπτωση διόρθωσης του ακρορινίου μόνο μπορεί να γίνει τοπική αναισθησία.
Αμέσως μετά την επέμβαση ο ασθενής φορά ένα μικρό νάρθηκα για περίπου μία εβδομάδα και για τις πρώτες δύο μέρες τοποθετούνται ταμπόν στα ρουθούνια, οπότε η μύτη παραμένει κλειστή. Όταν ο γιατρός αφαιρέσει τα ταμπόν ο ασθενής καλείται να καθαρίζει τη μύτη του 3-4 φορές τη μέρα με ειδικό τρόπο.
Όταν αφαιρεθεί και ο νάρθηκας ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στη δουλειά του.
Όπως σε κάθε άλλη χειρουργική επέμβαση ο γιατρός συστήνει στον ασθενή να αποφεύγει ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν αιμορραγία, το πρώτο διάστημα μετά το χειρουργείο.
Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή για να αποφευχθεί οποιοδήποτε χτύπημα για τουλάχιστον 20 μέρες μέχρι τα ρινικά οστά να αρχίσουν να δένουν.
Γενικά είναι καλό να αποφεύγονται τα σπορ τουλάχιστον για ένα μήνα, ενώ άτομα που εργάζονται ή ασχολούνται με δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν οποιαδήποτε επιπλοκή πρέπει να λαμβάνουν προστατευτικά μέτρα.
Η πλαστική μύτης είναι μία ασφαλής επέμβαση με πολύ θετικό αντίκτυπο στην εικόνα και την αυτοπεποίθηση του ατόμου.
Υπάρχουν ασθενείς που έχουν στο μυαλό τους ένα διάσημο άτομο και θέλουν να αποκτήσουν μια μύτη ίδια με τη δική του.
Αυτό φυσικά δε μπορεί να συμβεί.
Κάθε πρόσωπο είναι μοναδικό, γι αυτό και δεν μπορούν όλοι να έχουν την ίδια μύτη.
Με δυο λόγια η επιλογή του σχήματος και του μεγέθους της μύτης που θα αποκτήσουμε πρέπει να γίνεται πολύ προσεκτικά και με την καθοδήγηση του πλαστικού χειρουργού ώστε να έχουμε ένα αρμονικό αποτέλεσμα.
Όταν αναφερόμαστε σε μη χειρουργική πλαστική μύτης, εννοούμε τη χρήση ενέσιμων fillers (π.χ. υαλουρονικό οξύ) για να καλύψουμε μικρές ατέλειες της μύτης.
Δε μιλάμε φυσικά για κανονική πλαστική μύτης, ούτε αλλάζει μόνιμα το σχήμα της μύτης.
Τοποθετώντας ενέσιμο υλικό σε κάποια σημεία μπορούμε να επιτύχουμε συμμετρία, η διαδικασία ονομάζεται αυξητική πλαστική μύτης.
Η διαδικασία της ρινοπλαστικής με ενέσιμα υλικά γίνεται στο ιατρείο και η αλλαγή είναι ορατή άμεσα.
Ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στις δραστηριότητές του.
Τονίζουμε ότι κανένα filler δε μπορεί να αποκαταστήσει ανατομικά προβλήματα, δυσμορφίες και κατάγματα.
Η μέθοδος αυτή μπορεί να αποκαταστήσει μικρές ατέλειες.
Οι επιπλοκές που μπορεί να έχει η πλαστική μύτης είναι αισθητικές.
Όταν ο χειρουργός δεν εκτιμήσει σωστά την επέμβαση και δεν εφαρμόσει τη σωστή τεχνική, μπορεί να δημιουργηθούν μικρές ή μεγάλες δυσμορφίες.
Οι περισσότερες μπορούν να διορθωθούν σε δεύτερο χρόνο. Η ρινοπλαστική σήμερα είνα
όσο γίνεται πιο ατραυματική και ο χρόνος ανάρρωσης είναι περιορισμένος.
Το δέρμα με την πάροδο του χρόνου χάνει σταδιακά την ελαστικότητά του γιατί η παραγωγή του κολλαγόνου μειώνεται.
Όταν η επέμβαση γίνεται σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας αυτός ο παράγοντας πρέπει να λαμβάνεται υπόψη γιατί μπορεί να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα της επέμβασης.
Σε περιπτώσεις που μικραίνουμε τη μύτη πρέπει να είμαστε λίγο πιο συντηρητικοί στις εκτομές μας σε άτομα μεγάλης ηλικίας.
Στην περίπτωση ενός νεαρότερου ατόμου μπορούμε να κάνουμε και μεγάλες μειώσεις του μεγέθους της μύτης χωρίς να φοβόμαστε μην περισσέψει το δέρμα.
Η επέμβαση που μπορεί να γίνει σε συνδυασμό με τη πλαστική μύτης και δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή είναι αυτή της γενειοπλαστικής. Γενειοπλαστική είναι επέμβαση κατά την οποία διορθώνουμε το σχήμα του πηγουνιού. Αυτός ο συνδυασμός βελτιώνει αισθητά την εικόνα του προσώπου και προσφέρει ένα ανανεωμένο προφίλ.
Επίσης στον ίδιο χειρουργικό χρόνο μπορεί να γίνει πριν ή μετά τη ρινοπλαστική και οποιαδήποτε άλλη αισθητική επέμβαση που δεν απαιτεί να αλλάξει θέση ο ασθενής στο χειρουργικό τραπέζι.
Η πλαστική μύτης είναι μία επέμβαση που πραγματοποιείται σε γυναίκες και άνδρες.
Μέσω αυτής μπορούμε να βελτιώσουμε όχι μόνο την όψη της μύτης μας αλλά και τη λειτουργία της.
Στόχος κάθε πλαστικού χειρουργού είναι να αποδώσει ένα φυσικό και καλαίσθητο αποτέλεσμα, που θα δέσει αρμονικά με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου.

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Προσήλωση-συνέπεια-ακεραιότητα είναι όσα χαρακτηρίζουν τον πλαστικό χειρουργό Δημήτρη Κεραστάρη. Ο ιατρός δημιούργησε το Kallisti Medical θέλοντας να ασκεί την αισθητική χειρουργική τηρώντας τους ιατρικούς κανόνες με μια τελείως ανθρωποκεντρική προσέγγιση δίνοντας σε κάθε ασθενή όσο χρόνο ο ίδιος χρειάζεται καλύπτοντας τις απορίες του πλήρως και δημιουργώντας μια αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης. Είναι ο προσωπικός σας ιατρός πριν, κατά τη διάρκεια άλλα και μετά την θεραπεία επεμβατική ή μη.
Ο Δρ. Κεραστάρης έχει ήδη στο ενεργητικό του 20 χρόνια χειρουργικής εμπειρίας έχοντας ολοκληρώσει επιτυχώς περισσότερες από 3500 αισθητικές επεμβάσεις σε πρόσωπο και σώμα. Παράλληλα, πιστεύοντας στην συνεχή εξέλιξη στον χώρο της πλαστικής χειρουργικής και ιατρικής αισθητικής ο ιατρός και το έμπειρο προσωπικό του συμμετέχουν σε συνέδρια , workshops και ημερίδες όπου εκπαιδεύονται και ενημερώνονται συνεχώς.
Το Kallisti Medical είναι εξοπλισμένο με τα τελευταίας γενιάς ιατρικά μηχανήματα και Laser ικανά να καλύψουν ένα πολύ μεγάλο εύρος θεραπειών. Ξεκινώντας από την αποτρίχωση και φτάνοντας σε θεραπεία ανάπλασης, αφαίρεσης τατουάζ και αντιμετώπιση δερματικών βλαβών καθώς αποτελούν τα golden standards στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών ιατρικής αισθητικής .
Γιατί στο Kallisti Medical το να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αποτελεί δέσμευση και προσωπική ευθύνη. Καλλιεργώντας ρεαλιστικές προσδοκίες τόσο στις επεμβατικές όσο και στις μη επεμβατικές θεραπείες τα αποτελέσματα θα είναι εξαιρετικά. Το γεγονός αυτό πιστοποιεί η πληθώρα ικανοποιημένων ασθενών μας, που αναπτύσσουν μια μακροχρόνια σχέση με τον ιατρό.
Στο Kallisti Medical κάθε θεραπεία είναι αυστηρά εξατομικευμένη και προσαρμοσμένη στο θέμα που σας απασχολεί. Βασίζεται στην αντιμετώπιση των αναγκών σας με προσεκτικό σχεδιασμό. Είμαστε πάντοτε δίπλα σας με προσωπική επαφή παρακολουθώντας την εξέλιξη σας με υπευθυνότητα.
Διατηρώντας πάντα τα υψηλά μας standards στις εξειδικευμένες μεθόδους, τα υλικά, και τα μηχανήματα, στο μόνο που κάνουμε έκπτωση είναι οι τιμές. Έτσι μπορεί ο καθένας με πλήρη ασφάλεια να κάνει την θεραπεία που ενδείκνυται στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της ελληνικής αγοράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ