Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την σμίκρυνση και την ταυτόχρονη ανόρθωση στήθους

Σμίκρυνση και ανόρθωση στήθους

Η σμίκρυνση και ανόρθωση στήθους είναι μια, δύο σε ένα, επέμβαση που στόχο έχει την καλύτερη καθημερινότητα για την γυναίκα που έχει πολύ μεγάλο στήθος.

 

Σμίκρυνση και ανόρθωση στήθους

Το πολύ μεγάλο στήθος εξαιτίας της πτώσης, που ξεκινάει σχεδόν μετά την εφηβεία, δεν ικανοποιεί αισθητικά αρκετές γυναίκες.

Επιπλέον με την πάροδο των ετών δημιουργεί και άλλα προβλήματα κυρίως μυοσκελετικά (στην σπονδυλική στήλη και τους ώμους) και δερματικά (ερεθισμούς, παράτριμμα, φλεγμονές).

Η μόνη λύση στα παραπάνω είναι η χειρουργική σμίκρυνση στήθους και παράλληλα η ανόρθωσή του.

 

Πώς γίνεται η επέμβαση σμίκρυνση και ανόρθωση στήθους;

Ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να χρησιμοποιήσει διάφορες τεχνικές για τη μείωση και ανόρθωση του μαστού ανάλογα με το μέγεθος και το σχήμα του στήθους προεγχειρητικά και την δική του εμπειρία και προτίμηση.

Γενικά η τάση στην πλαστική χειρουργική τα τελευταία χρόνια είναι οι τεχνικές με τις μικρότερες μετεγχειρητικές ουλές και την μεγαλύτερη διάρκεια του αποτελέσματος, αυτές της κάθετης μαστοπλαστικής όπως ονομάζονται, τις οποίες και χρησιμοποιούμε όταν μπορούμε.

Σε περιπτώσεις υπερβολικά μεγάλου και πτωτικού στήθους αναγκαστικά καταφεύγουμε σε άλλες παλαιότερες και με μεγαλύτερες τομές τεχνικές.

Σμίκρυνση και ανόρθωση στήθους

Πόσο μπορεί να μικρύνει το στήθος;

Πρακτικά μπορούμε να μειώσουμε το στήθος όσο θέλει κάθε γυναίκα.

Στην πράξη αυτό που επιδιώκουμε, είναι να της φτιάξουμε δύο συμμετρικούς μαστούς, σε μέγεθος που να είναι αρμονικό με το υπόλοιπο σώμα της.

Επειδή η επιθυμία της κάθε ασθενούς είναι πάντα σεβαστή, ο πλαστικός χειρουργός συνήθως συμπλέει με αυτή όσο αφορά στο τελικό μέγεθος του στήθους, αφού πρώτα έχουν συζητήσει διεξοδικά και έχει εκφράσει τις πιθανές, αισθητικού τύπου ή άλλες, αντιρρήσεις του.

Σμίκρυνση και ανόρθωση στήθους

Υπάρχει ιδανική ηλικία για τη σμίκρυνση στήθους;

Μετά την ηλικία των 18 ετών μπορεί μία γυναίκα να υποβληθεί σε επέμβαση για να μειώσει το στήθος της.

Οι περισσότερες καταφεύγουν στον πλαστικό χειρουργό όταν, λόγω της πτώσης, χαλάσει το σχήμα του στήθους τους που εξαρτάται κυρίως από το μέγεθός του και τις συνήθειές τους.

Σμίκρυνση και ανόρθωση στήθους

Πόσο κρατάει το αποτέλεσμα;

Δεν μπορεί κανείς να προβλέψει με ακρίβεια πόσα χρόνια θα διατηρηθεί το σχήμα του στήθους μετά την επέμβαση. Η βαρύτητα είναι αμείλικτη.

Όσο μεγαλύτερο είναι το στήθος μετά, τόσο πιο γρήγορα θα αρχίσει ξανά να εμφανίζει πτώση, επίσης όσο περισσότερο χρόνο φοράει μία γυναίκα στηθόδεσμο τόσο περισσότερο θα διατηρήσει ο μαστός το σχήμα του.

Ο γυναικείος μαστός αποτελείται από μαζικό αδένα και λίπος.

Μεγάλη απώλεια βάρους λοιπόν μετά την επέμβαση, έχει σαν αποτέλεσμα το στήθος να «αδειάσει» εξαιτίας της απώλειας λίπους και να αλλοιωθεί το σχήμα του.

Σε κάθε περίπτωση όμως το επιθυμητό μέγεθος και σχήμα του στήθους μετά από μία επέμβαση για μείωση και ανόρθωση αυτού διαρκεί για πολλά χρόνια.

Σμίκρυνση και ανόρθωση στήθους

Οι ουλές φαίνονται πολύ;

Συνήθως οι ουλές στο στήθος επουλώνονται πολύ καλά και είναι δυσδιάκριτες μετά από κάποιους μήνες.

Υπάρχουν βέβαια κάποιοι ασθενείς που το δέρμα τους δεν επουλώνει καλά τα τραύματά του.

Στις περιπτώσεις αυτές, οι μετεγχειρητικές ουλές θα είναι πιο ορατές.

Σημαντικό είναι ότι σε κάθε περίπτωση κρύβονται από ένα φυσιολογικό μαγιό ή σουτιέν.

 

Πόσες ημέρες χρειάζεται παραμονή στο νοσοκομείο;

Η επέμβαση για τη σμίκρυνση στήθους και τη ταυτόχρονη ανόρθωσή του, γίνεται με γενική αναισθησία και διαρκεί περίπου από 2,5 ως 4 ώρες.

Απαιτείται παραμονή μίας μόνο νύχτας στο νοσοκομείο και μετά από 2-3 ημέρες μπορεί μία γυναίκα να επιστρέψει στην εργασία και τις καθημερινές της δραστηριότητες φορώντας έναν ειδικό στηθόδεσμο για ένα μήνα.

 

Ποιές είναι οι πιθανές επιπλοκές;

Εκτός από τις επιπλοκές που μπορεί να εμφανιστούν σε οποιαδήποτε επέμβαση -εξαιρετικά σπάνιες στις αισθητικές επεμβάσεις- πιο ειδική είναι η αγγειακή ή η νευρική δυσπραγία της θηλής του μαστού.

Το πρώτο οδηγεί σε διαταραχές της επούλωσης και το δεύτερο σε διαταραχές της αίσθησης στη θηλή που συνήθως είναι παροδική.

Φωτογραφικό Άλμπουμ «πριν-μετά»

Κάντε κλικ πάνω σε κάθε φωτογραφία για μεγέθυνση

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ