fbpx

Υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ από χημικής άποψης είναι γλυκοζάμινογλυκάνη, ένα υδρόφιλο μόριο, που αποτελεί φυσικό συστατικό του δέρματός μας.

Κλείστε Δωρεάν Online Ραντεβού

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για το υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ από χημικής άποψης είναι γλυκοζάμινογλυκάνη, ένα υδρόφιλο μόριο, που αποτελεί φυσικό συστατικό του δέρματός μας.

Το ενέσιμο υαλουρονικό, παρασκευάζεται σε ειδικά εργαστήρια και είναι άριστο υλικό για να γεμίζει ρυτίδες και να ενυδατώνει το δέρμα.

Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί συστατικό που υπάρχει φυσιολογικά στο δέρμα μας. Πιο συγκεκριμένα, είναι μια πρωτείνη (γλυκοζαμινογλυκάνη) που κύριος ρόλος της είναι να διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο. Με την πάροδο των ετών, το δέρμα χάνει μέρος του υαλουρονικού που διαθέτει και μαζί του χάνεται η νεανική όψη και η ελαστικότητα.

Η αισθητική θεραπεία υαλουρονικού οξέους είναι δεύτερη σε συχνότητα παγκοσμίως μετά τη (βοτουλινική τοξίνη). Εκατομμύρια άνθρωποι υπόκεινται σε αυτή την θεραπεία και ο λόγος είναι γιατί δεν δημιουργεί αλλεργικές αντιδράσεις και έχει άμεσο αποτέλεσμα.
Το υαλουρονικό οξύ εφαρμόζεται μέσω μιας απλής διαδικασίας, η οποία διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Το υλικό είναι ήδη συσκευασμένο σε αποστειρωμένες σύριγγες σε ποσότητα του 1ml. Η έγχυση του γίνεται μέσω μιας πολύ λεπτής βελόνας. Πριν την εφαρμογή του, ο πλαστικός χειρουργός απλώνει μια αναισθητική κρέμα στην περιοχή. Ο πόνος κατά τη διάρκεια της επέμβασης είναι σχεδόν ανεπαίσθητος και τα αποτελέσματα της έγχυσης γίνονται αμέσως αντιληπτά.
 • Το υαλουρονικό οξύ εφαρμόζεται για να απαλύνει τις ρυτίδες
 • Γύρω από τα μάτια (πόδι της χήνας)
 • Γύρω από το στόμα( ρυτίδες γέλιου)
 • Στο πηγούνι
 • Στο λαιμό
 • Στις παρειές
 • Στα χείλη
 • Στο μέτωπο
 • Στο μεσόφρυο
Εφαρμόζεται επίσης για:
 • να “σβήσει” τις ουλές της ακμής
 • να “γεμίσει” τα ζυγωματικά
 • να αυξηθεί ο όγκος των χειλιών
 • να μειωθούν οι μαύροι κύκλοι
Τα αποτελέσματα από τη θεραπεία με υαλουρονικό οξύ διαρκούν περίπου ένα χρόνο. Η διάρκεια του είναι πολύ μεγαλύτερη (περίπου 18 μήνες), όταν εφαρμόζεται στην περιοχή των ζυγωματικών λόγω της ενισχυμένης σύστασής του. Αντίθετα, όταν το υαλουρονικό οξύ εφαρμόζεται σε σημεία που διακρίνονται από μεγάλη κινητικότητα, όπως η περιοχή του μεσόφρυου, ή η περιοχή γύρω από το στόμα, τότε η διάρκειά του είναι μικρότερη (περίπου 8 μήνες).
Ιδανικά η διαδικασία καλό θα ήταν να επαναληφθεί, αφού περάσουν 5 με 6 μήνες από την προηγούμενη εφαρμογή. Μέσα σε αυτό το διάστημα το υαλουρονικό οξύ δεν απορροφάται πλήρως από τον οργανισμό κι έτσι κάθε φορά εγχύεται μικρότερη ποσότητα.
Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ είναι απολύτως ασφαλής. Μάλιστα, τα σκευάσματα υαλουρονικού οξέως, τα οποία χρησιμοποιούνται στο Kallisti medical είναι μόνο όσα έχουν εγκριθεί από το FDA. Ωστόσο υπάρχει η πιθανότητα να εμφανιστούν οι ακόλουθες,  παροδικές και απολύτως αντιμετωπίσιμες παρενέργειες:
 • μελανιές στα σημεία έγχυσης
 • εμφάνιση οιδήματος
 • μόλυνση (σπανιότατα)
Εάν το αποτέλεσμα δεν ικανοποιήσει τον ενδιαφερόμενο, μπορούμε να το αναστρέψουμε με την χρήση της υαλουρονιδάσης, η οποία είναι ένα υδροδιαλυτό ένζυμο που εξουδετερώνει άμεσα το υαλουρονικό οξύ. Ειδικότερα, η υαλουρονιδάση έχει την ιδιότητα να μετατρέπει το υαλουρονικό οξύ σε αμινοξέα, τα οποία απορροφά σταδιακά ο οργανισμός. Όμως, η χορήγησή της μπορεί να καταστρέψει όχι μόνο το συνθετικό αλλά και το φυσικό υαλουρονικό.

Ωστόσο όταν είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με την ποσότητα του υαλουρονικού οξέως που εγχέεται στον οργανισμό, οι πιθανότητες να καταφύγουμε στη λύση της υαλουρονιδάσης είναι ελάχιστες.
Μπορούμε κάλλιστα να εφαρμόσουμε το υαλουρονικό οξύ για να διορθώσουμε το περίγραμμα των γλουτών, ή στην περιοχή του ντεκολτέ για να απαλύνουμε τις ρυτίδες, ή να εξαφανίσουμε σημάδια από τραυματισμούς, κτλ.
 • Το δέρμα μοιάζει πιο υγιές και ανανεωμένο
 • Η επιδερμίδα αποκτά νεανικότητα, λάμψη και σφριγηλότητα
 • Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ έχει άμεσα αποτελέσματα
 • Το αποτέλεσμα διατηρείται για μεγάλο διάστημα που, ανάλογα με την ποιότητα του δέρματος, μπορεί να αγγίξει τους 18 μήνες
Με την πάροδο του χρόνου ο όγκος των χειλιών μειώνεται. Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί επίσης έναν εξαιρετικό τρόπο για να αποκαταστήσουμε  την σφριγηλότητα και τον χαμένο όγκο στην περιοχή. Φυσικά, ο πλαστικός χειρουργός θα εκτιμήσει την ακριβή ποσότητα που χρειάζονται τα χείλη του ενδιαφερόμενου, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι απολύτως φυσικό χωρίς υπερβολές.
Μια από τις βασικότερες δράσεις του υαλουρονικού οξέος είναι πως μπορεί να χαρίσει βαθιά ενυδάτωση στην επιδερμίδα του προσώπου σας. Το υαλουρονικό οξύ είναι υδρόφιλο, δηλαδή μπορεί να συγκεντρώνει γύρω του μόρια νερού. Έτσι, καταπολεμά την ξηρότητα του δέρματος και χαρίζει ένα πρόσωπο φρέσκο και λαμπερό.

Φωτογραφικό Άλμπουμ «πριν-μετά»

Κάντε κλικ πάνω σε κάθε φωτογραφία για μεγέθυνση

ΕΝΕΣΙΜΕΣ-ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Προσήλωση-συνέπεια-ακεραιότητα είναι όσα χαρακτηρίζουν τον πλαστικό χειρουργό Δημήτρη Κεραστάρη. Ο ιατρός δημιούργησε το Kallisti Medical θέλοντας να ασκεί την αισθητική χειρουργική τηρώντας τους ιατρικούς κανόνες με μια τελείως ανθρωποκεντρική προσέγγιση δίνοντας σε κάθε ασθενή όσο χρόνο ο ίδιος χρειάζεται καλύπτοντας τις απορίες του πλήρως και δημιουργώντας μια αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης. Είναι ο προσωπικός σας ιατρός πριν, κατά τη διάρκεια άλλα και μετά την θεραπεία επεμβατική ή μη.
Ο Δρ. Κεραστάρης έχει ήδη στο ενεργητικό του 20 χρόνια χειρουργικής εμπειρίας έχοντας ολοκληρώσει επιτυχώς περισσότερες από 3500 αισθητικές επεμβάσεις σε πρόσωπο και σώμα. Παράλληλα, πιστεύοντας στην συνεχή εξέλιξη στον χώρο της πλαστικής χειρουργικής και ιατρικής αισθητικής ο ιατρός και το έμπειρο προσωπικό του συμμετέχουν σε συνέδρια , workshops και ημερίδες όπου εκπαιδεύονται και ενημερώνονται συνεχώς.
Το Kallisti Medical είναι εξοπλισμένο με τα τελευταίας γενιάς ιατρικά μηχανήματα και Laser ικανά να καλύψουν ένα πολύ μεγάλο εύρος θεραπειών. Ξεκινώντας από την αποτρίχωση και φτάνοντας σε θεραπεία ανάπλασης, αφαίρεσης τατουάζ και αντιμετώπιση δερματικών βλαβών καθώς αποτελούν τα golden standards στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών ιατρικής αισθητικής .
Γιατί στο Kallisti Medical το να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αποτελεί δέσμευση και προσωπική ευθύνη. Καλλιεργώντας ρεαλιστικές προσδοκίες τόσο στις επεμβατικές όσο και στις μη επεμβατικές θεραπείες τα αποτελέσματα θα είναι εξαιρετικά. Το γεγονός αυτό πιστοποιεί η πληθώρα ικανοποιημένων ασθενών μας, που αναπτύσσουν μια μακροχρόνια σχέση με τον ιατρό.
Στο Kallisti Medical κάθε θεραπεία είναι αυστηρά εξατομικευμένη και προσαρμοσμένη στο θέμα που σας απασχολεί. Βασίζεται στην αντιμετώπιση των αναγκών σας με προσεκτικό σχεδιασμό. Είμαστε πάντοτε δίπλα σας με προσωπική επαφή παρακολουθώντας την εξέλιξη σας με υπευθυνότητα.
Διατηρώντας πάντα τα υψηλά μας standards στις εξειδικευμένες μεθόδους, τα υλικά, και τα μηχανήματα, στο μόνο που κάνουμε έκπτωση είναι οι τιμές. Έτσι μπορεί ο καθένας με πλήρη ασφάλεια να κάνει την θεραπεία που ενδείκνυται στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της ελληνικής αγοράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ