fbpx

Ηλιοθεραπεία αλλά με κατάλληλη προστασία

ηλιοθεραπεία … Ο πλαστικός χειρουργός Δημήτρης Κεραστάρης συνιστά προσοχή στην επιλογή αντιλιακών

ηλιοθεραπεία … Ο πλαστικός χειρουργός Δημήτρης Κεραστάρης συνιστά προσοχή στην επιλογή αντιλιακών

της Μαρίας Αλιμπέρτη (Σάββατο 9-Κυριακή 10 Ιουλίου 2011, Ειδήσεις-Αδέσμευτος Τύπος)

ηλιοθεραπεία…. Χάδι του ήλιου ή βλαβερό άγγιγμα; Η ηλιοθεραπεία δεν είναι σύμμαχος του δέρματος μας.

Αντίθετα, επιτείνει τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης. Τι πρέπει λοιπόν να προσέχουμε ώστε να διαφυλάξουμε την υγεία του δέρματος μας; Ο πλαστικός χειρουργός Δημήτρης Κεραστάρης συνιστά προσοχή στην αγορά και τη χρήση των αντηλιακών ώστε να μην υποστούμε τις βλαβερές συνέπειες της έκθεσης στον ήλιο.

ηλιοθεραπείαΠόσο σημαντική είναι η αντηλιακή προστασία για την ποιότητα του δέρματος μας; 

«Είναι γνωστό ότι η υπεριώδης ηλιακή ακτινοβολία προκαλεί πρόωρη γήρανση του δέρματος, αλλά ακόμη σημαντικότερο αποτελεί αποδεδειγμένα καρκινογόνο παράγοντα. Ως εκ τούτου είναι εξαιρετικά σημαντική η προστασία του δέρματος μας από τον ήλιο, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που εκλείπει η φυσική προστασία από τη ζώνη του όζοντος.»

Πως πρέπει να επιλέγουμε αντηλιακά;

«Τα καλά αντηλιακά πρέπει να παρέχουν προστασία από την UVA & UVB υπεριώδη ακτινοβολία. Η προστασία αυτή μετράται διεθνώς με τον δείκτη SPF (όσο υψηλότερος ο δείκτης τόσο υψηλότερη η προστασία). Επιπλέον, τα αντηλιακά μπορεί να περιέχουν φυσικά ή χημικά φίλτρα. Τα χημικά έχουν πιο γρήγορη δράση ενώ τα φυσικά είναι πιο κατάλληλα για μικρά παιδιά. Πρέπει λοιπόν να επιλέγουμε αντηλιακά με υψηλό δείκτη προστασίας (πάνω από 20 SPF) τόσο για την UVA όσο και για τη UVB ακτινοβολία από εταιρείες με ειδίκευση στα αντηλιακά προϊόντα. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να βάζουμε το αντηλιακό 20-30 πριν την έκθεση στον ήλιο και κάθε 2 ώρες να το ανανεώνουμε. »

Πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την εμφάνιση φακίδων ή κηλίδων;

«Οι μελαχρωματικές βλάβες του δέρματος, όπως οι κηλίδες και οι φακίδες, μπορούν να αντιμετωπιστούν με laser, αλλά το καλοκαίρι αντενδείκνυται η χρήση των συγκεκριμένων μηχανημάτων laser.»

Το καπέλο βοηθά στην προστασία του προσώπου μας;

«Το καπέλο βοηθά στην προστασία του προσώπου μας αλλά δεν είναι επαρκές. Χρειάζεται παράλληλα η χρήση αντηλιακού.»

Πως μπορεί να συνδράμει η πλαστική χειρουργική στη θεραπεία του μελανώματος;

«Το μελάνωμα αποτελεί έναν πολύ επιθετικό καρκίνο του δέρματος. Συνήθως εμφανίζεται σαν μια έντονα μελαχρωματική δερματική βλάβη, επίπεδη, ή ελαφρά επηρμένη, που αλλάζει κλινικούς χαρακτήρες (χρώμα, σχήμα, μέγεθος) με την πάροδο του χρόνου και μπορεί να αναπτύσσεται σε προϋπάρχοντες σπίλους. Τόσο η διάγνωση όσο και η θεραπεία του σε αρχικά στάδια (πριν δώσει μεταστάσεις) αποτελεί αντικείμενο της πλαστικής χειρουργικής. Η χειρουργική εξαίρεση της βλάβης, που ακολουθείται από την ιστολογική επιβεβαίωση, πρέπει να προηγείται οποιασδήποτε άλλης θεραπείας.»

ΜΕΝΟΥ

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Προσήλωση-συνέπεια-ακεραιότητα είναι όσα χαρακτηρίζουν τον πλαστικό χειρουργό Δημήτρη Κεραστάρη. Ο ιατρός δημιούργησε το Kallisti Medical θέλοντας να ασκεί την αισθητική χειρουργική τηρώντας τους ιατρικούς κανόνες με μια τελείως ανθρωποκεντρική προσέγγιση δίνοντας σε κάθε ασθενή όσο χρόνο ο ίδιος χρειάζεται καλύπτοντας τις απορίες του πλήρως και δημιουργώντας μια αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης. Είναι ο προσωπικός σας ιατρός πριν, κατά τη διάρκεια άλλα και μετά την θεραπεία επεμβατική ή μη.
Ο Δρ. Κεραστάρης έχει ήδη στο ενεργητικό του 20 χρόνια χειρουργικής εμπειρίας έχοντας ολοκληρώσει επιτυχώς περισσότερες από 3500 αισθητικές επεμβάσεις σε πρόσωπο και σώμα. Παράλληλα, πιστεύοντας στην συνεχή εξέλιξη στον χώρο της πλαστικής χειρουργικής και ιατρικής αισθητικής ο ιατρός και το έμπειρο προσωπικό του συμμετέχουν σε συνέδρια , workshops και ημερίδες όπου εκπαιδεύονται και ενημερώνονται συνεχώς.
Το Kallisti Medical είναι εξοπλισμένο με τα τελευταίας γενιάς ιατρικά μηχανήματα και Laser ικανά να καλύψουν ένα πολύ μεγάλο εύρος θεραπειών. Ξεκινώντας από την αποτρίχωση και φτάνοντας σε θεραπεία ανάπλασης, αφαίρεσης τατουάζ και αντιμετώπιση δερματικών βλαβών καθώς αποτελούν τα golden standards στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών ιατρικής αισθητικής .
Γιατί στο Kallisti Medical το να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αποτελεί δέσμευση και προσωπική ευθύνη. Καλλιεργώντας ρεαλιστικές προσδοκίες τόσο στις επεμβατικές όσο και στις μη επεμβατικές θεραπείες τα αποτελέσματα θα είναι εξαιρετικά. Το γεγονός αυτό πιστοποιεί η πληθώρα ικανοποιημένων ασθενών μας, που αναπτύσσουν μια μακροχρόνια σχέση με τον ιατρό.
Στο Kallisti Medical κάθε θεραπεία είναι αυστηρά εξατομικευμένη και προσαρμοσμένη στο θέμα που σας απασχολεί. Βασίζεται στην αντιμετώπιση των αναγκών σας με προσεκτικό σχεδιασμό. Είμαστε πάντοτε δίπλα σας με προσωπική επαφή παρακολουθώντας την εξέλιξη σας με υπευθυνότητα.
Διατηρώντας πάντα τα υψηλά μας standards στις εξειδικευμένες μεθόδους, τα υλικά, και τα μηχανήματα, στο μόνο που κάνουμε έκπτωση είναι οι τιμές. Έτσι μπορεί ο καθένας με πλήρη ασφάλεια να κάνει την θεραπεία που ενδείκνυται στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της ελληνικής αγοράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ