Η ωτοπλαστική είναι η λύση στα πεταχτά αυτιά

//Η ωτοπλαστική είναι η λύση στα πεταχτά αυτιά

Η ωτοπλαστική είναι η λύση στα πεταχτά αυτιά

Ωτοπλαστική λύση στα πεταχτά αυτιά

Η ωτοπλαστική είναι η λύση για τα πεταχτά αυτιά. Είναι η επέμβαση που σκοπό έχει να βελτιώσει το σχήμα τους προς το καλύτερο.

Η ωτοπλαστική είναι η λύση για τα πεταχτά αυτιά.

Για ποιο λόγο γίνεται η ωτοπλαστική;

Η πιο συχνή δυσμορφία που παρουσιάζεται είναι τα λεγόμενα «πεταχτά αυτιά» (αφεστώτα ώτα), που εμφανίζεται όταν το πτερύγιο του αυτιού είναι σε μεγάλη απόσταση (μεγαλύτερη από 1cm ) από το δέρμα στο κεφάλι.

Πως γίνεται η επέμβαση;

Η επέμβαση γίνεται από μία τομή στο πίσω μέρος του αυτιού για να μην φαίνεται μετά. Αποκολλούμε τον ωτικό χόνδρο από το δέρμα και στη συνέχεια τον χαράζουμε από την μπροστινή του μεριά για να γυρίσει μόνος του προς τα πίσω. Αν χρειαστεί μπορεί να βάλουμε και 1-3 ράμματα στο χόνδρο για να κρατηθεί στη νέα του θέση.

Είναι επικίνδυνη;

Η εγχείρηση γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη και πάντα σε οργανωμένο νοσοκομείο ή κλινική. Η διάρκειά της είναι 1-2 ώρες, ανάλογα με τη δυσκολία, και έπειτα από δύο ώρες ο ασθενής μπορεί να πάει σπίτι του. Μετεγχειρητικά τοποθετείται ένας ελαστικός επίδεσμος στο κεφάλι για να συγκρατεί τα αυτιά για λίγες ημέρες. Ο πόνος είναι αμελητέος και το αποτέλεσμα μόνιμο.

By |2017-01-05T16:40:30+00:00Ιούνιος 1st, 2016|0 Σχόλια