Λιποαναρρόφηση: ο πόνος εξαρτάται από την ασθενή

//Λιποαναρρόφηση: ο πόνος εξαρτάται από την ασθενή

Λιποαναρρόφηση: ο πόνος εξαρτάται από την ασθενή

Θα έλεγα ότι η λιποαναρρόφηση είναι μια επέμβαση με ένα επίπεδο πόνου πολύ καλά ανεκτό από τους ασθενείς, με χορήγηση ήπιων αναλγητικών τις πρώτες λίγες ημέρες, ο οποίος εξαρτάται από την περιοχή που θα χειρουργήσουμε.

 

Βεβαίως, ο τρόπος που αντιλαμβάνεται ο κάθε άνθρωπος τον πόνο είναι διαφορετικός, άρα υπάρχουν διακυμάνσεις που μπορεί να είναι σημαντικές, αλλά εμείς αναφερόμαστε στο μέσο όρο των ασθενών. Η λιποαναρρόφηση δεν περιορίζει τις δραστηριότητες του ασθενούς, μπορεί να γυρίσει στη δουλειά του την επόμενη ημέρα, αν δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητική σωματικά, δηλαδή είναι δουλειά γραφείου. Αν όμως είναι πολύ κουραστική ή έχει πολλή ορθοστασία, τον συμβουλεύουμε για 2-3 μέρες να την αποφύγει.

 

Σε όλους τους ασθενείς χορηγούμε προληπτικά αντιβίωση μετά την επέμβαση και επιπλέον κάποια παυσίπονα και αντιφλεγμονώδη -κυρίως για την αντιφλεγμονώδη δράση τους και λιγότερο για την αναλγητική. Επίσης ενδιάμεσα δίνουμε στους ασθενείς -που αισθάνονται τις πρώτες ημέρες περισσότερο πόνο από τους άλλους- απλά παυσίπονα, για να μην νιώθουν καθόλου πόνο.

By |2017-01-07T12:51:23+00:00Ιούνιος 7th, 2016|0 Σχόλια