fbpx

Η λεπτή κλωστή ανάμεσα στον γιατρό και την ασθενή

Η λεπτή κλωστή ανάμεσα στον γιατρό-άντρα και την ασθενή-γυναίκα είναι τόσο εύθραυστη που μπορεί να σπάσει, συχνά με απρόσμενες συνέπειες.

Η λεπτή κλωστή ανάμεσα στον γιατρό-άντρα και την ασθενή-γυναίκα είναι τόσο εύθραυστη που μπορεί να σπάσει, συχνά με απρόσμενες συνέπειες.

Τι θα πρέπει να κάνει ο γιατρός για να κρατήσει τις ευαίσθητες ισορροπίες; Και αν τελικά ερωτευτεί την ασθενή του, τι στάση πρέπει να έχει; 

«Είτε η ασθενής έχει κάποιο πρόβλημα υγείας είτε κάποιο αισθητικό πρόβλημα, ο γιατρός πρέπει σε κάθε περίπτωση να την αντιμετωπίζει με επαγγελματισμό και την απαιτούμενη σοβαρότητα. Ακόμα και στην περίπτωση που υπάρξει φυσική έλξη μεταξύ τους, η οποιαδήποτε εκδήλωσή της θα πρέπει οπωσδήποτε να περιμένει την ολοκλήρωση της επαγγελματικής τους σχέσης».

Σας έχει δημιουργήσει πρόβλημα κάποια ασθενής που σας ερωτεύτηκε;

«Πριν από λίγα χρόνια είχα κάνει λιποαναρρόφηση στα πόδια σε μία νεαρή κοπέλα. Είχαμε κανονίσει μία σειρά από επισκέψεις στο ιατρείο, για να εκτιμήσω τη μετεγχειρητική της πορεία, όμως διαπίστωσα πως εκείνη ζητούσε να τη βλέπω συχνότερα απ’ όσο χρειαζόταν, με τη δικαιολογία πως έτσι αισθανόταν πιο ασφαλής. Σύντομα ακολούθησαν και τα τηλέφωνα στο κινητό, αρχικά με κάποια πρόφαση και αργότερα χωρίς ιδιαίτερο λόγο, κι ενώ προσπάθησα ευγενικά να της εξηγήσω ότι όλα πήγαιναν καλά και δεν υπήρχε λόγος για τόσο συχνή επικοινωνία, η ασθενής όχι μόνο δεν πτοήθηκε, αλλά όταν ήρθε ξανά στο ιατρείο, ουσιαστικά μου έκανε… ερωτική εξομολόγηση! Αναγκάστηκα τότε με πιο αυστηρό τρόπο να της υπενθυμίσω την επαγγελματική φύση της σχέσης μας και να της ζητήσω να μην με ξαναενοχλήσει παρά μόνο αν είχε κάποιο πρόβλημα σχετικό με την επέμβαση».

Η συμβουλή μου:

«Συνήθως αυτά που αισθάνονται οι γυναίκες για το γιατρό τους δεν είναι έρωτας, αλλά έχει να κάνει με τη φύση της σχέσης γιατρού και ασθενούς, στην οποία εκ των πραγμάτων, ο γιατρός είναι ο “ισχυρός” και ο ασθενής αυτός ο οποίος είναι σε υποδεέστερη θέση, και πιθανότατα αυτή είναι και η αιτία της έλξης. Οπότε σε μια τέτοια περίπτωση θα επιχειρούσα να τη μεταπείσω…».

ΜΕΝΟΥ

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Προσήλωση-συνέπεια-ακεραιότητα είναι όσα χαρακτηρίζουν τον πλαστικό χειρουργό Δημήτρη Κεραστάρη. Ο ιατρός δημιούργησε το Kallisti Medical θέλοντας να ασκεί την αισθητική χειρουργική τηρώντας τους ιατρικούς κανόνες με μια τελείως ανθρωποκεντρική προσέγγιση δίνοντας σε κάθε ασθενή όσο χρόνο ο ίδιος χρειάζεται καλύπτοντας τις απορίες του πλήρως και δημιουργώντας μια αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης. Είναι ο προσωπικός σας ιατρός πριν, κατά τη διάρκεια άλλα και μετά την θεραπεία επεμβατική ή μη.
Ο Δρ. Κεραστάρης έχει ήδη στο ενεργητικό του 20 χρόνια χειρουργικής εμπειρίας έχοντας ολοκληρώσει επιτυχώς περισσότερες από 3500 αισθητικές επεμβάσεις σε πρόσωπο και σώμα. Παράλληλα, πιστεύοντας στην συνεχή εξέλιξη στον χώρο της πλαστικής χειρουργικής και ιατρικής αισθητικής ο ιατρός και το έμπειρο προσωπικό του συμμετέχουν σε συνέδρια , workshops και ημερίδες όπου εκπαιδεύονται και ενημερώνονται συνεχώς.
Το Kallisti Medical είναι εξοπλισμένο με τα τελευταίας γενιάς ιατρικά μηχανήματα και Laser ικανά να καλύψουν ένα πολύ μεγάλο εύρος θεραπειών. Ξεκινώντας από την αποτρίχωση και φτάνοντας σε θεραπεία ανάπλασης, αφαίρεσης τατουάζ και αντιμετώπιση δερματικών βλαβών καθώς αποτελούν τα golden standards στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών ιατρικής αισθητικής .
Γιατί στο Kallisti Medical το να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αποτελεί δέσμευση και προσωπική ευθύνη. Καλλιεργώντας ρεαλιστικές προσδοκίες τόσο στις επεμβατικές όσο και στις μη επεμβατικές θεραπείες τα αποτελέσματα θα είναι εξαιρετικά. Το γεγονός αυτό πιστοποιεί η πληθώρα ικανοποιημένων ασθενών μας, που αναπτύσσουν μια μακροχρόνια σχέση με τον ιατρό.
Στο Kallisti Medical κάθε θεραπεία είναι αυστηρά εξατομικευμένη και προσαρμοσμένη στο θέμα που σας απασχολεί. Βασίζεται στην αντιμετώπιση των αναγκών σας με προσεκτικό σχεδιασμό. Είμαστε πάντοτε δίπλα σας με προσωπική επαφή παρακολουθώντας την εξέλιξη σας με υπευθυνότητα.
Διατηρώντας πάντα τα υψηλά μας standards στις εξειδικευμένες μεθόδους, τα υλικά, και τα μηχανήματα, στο μόνο που κάνουμε έκπτωση είναι οι τιμές. Έτσι μπορεί ο καθένας με πλήρη ασφάλεια να κάνει την θεραπεία που ενδείκνυται στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της ελληνικής αγοράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ