fbpx

Αναδόμηση προσώπου με Voluma

Με την πάροδο του χρόνου δύο είναι οι κύριες μεταβολές που γίνονται στο δέρμα του προσώπου και μας κάνουν να φαινόμαστε πιο γερασμένοι.
Η πρώτη είναι η χαλάρωση, που οφείλεται στην επίδραση της βαρύτητας και κατά συνέπεια η δημιουργία ρυτίδων σε αυτό.

Διαβάστε αναλυτικά για την αναδόμηση προσώπου.

Με την πάροδο του χρόνου δύο είναι οι κύριες μεταβολές που γίνονται στο δέρμα του προσώπου και μας κάνουν να φαινόμαστε πιο γερασμένοι.

Η πρώτη είναι η χαλάρωση, που οφείλεται στην επίδραση της βαρύτητας και κατά συνέπεια η δημιουργία ρυτίδων σε αυτό.

Η δεύτερη είναι η απώλεια ιστού, που αναφέρεται κυρίως στις κολλαγόνες και ελαστικές ίνες του δέρματος και στην ποσότητα του υποδόριου λίπους κάνοντας το πρόσωπό μας να «αδειάζει».

Ο συνδυασμός των μεταβολών αυτών είναι κατά κύριο λόγο υπεύθυνος για την εικόνα του προσώπου μας όταν ο χρόνος αρχίζει να δείχνει τα σημάδια του.

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, η λύση σε αυτό το πρόβλημα ήταν κατά κύριο λόγο χειρουργική και περιλάμβανε το lifting του προσώπου σε συνδυασμό με τη μεταμόσχευση λίπους και την αποκατάσταση του χαμένου όγκου.

Σήμερα υπάρχει και μία άλλη λύση μη χειρουργική που ακούει στο όνομα Voluma.

Τι είναι το Voluma και πως λειτουργεί;

Πρόκειται για ένα είδος υαλουρονικού οξέος που δεν τοποθετείται επιφανειακά μέσα στο δέρμα όπως κάνουμε για να διορθώσουμε ρυτίδες στο πρόσωπο, αλλά πιο βαθιά κάτω από αυτό, στο υποδόριο λίπος, δίνοντας όγκο στα σημεία που λείπει.

Ενδεικτικά μπορεί να τοποθετηθεί στα ζυγωματικά για να τα τονίσει και να τους δώσει ωραίο οβάλ σχήμα, στο κέντρο της παρειάς για να γεμίσει λακούβες που συχνά εμφανίζονται εκεί κυρίως σε αδύνατα άτομα, κατά μήκος της κάτω γνάθου για να τονιστεί το περίγραμμα του προσώπου, στο κάτω όριο του οφθαλμικού κόγχου για να διορθώσει το tear trough deformity και σε άλλα σημεία ανάλογα με τις ανάγκες κάθε ασθενή και τις επιθυμίες του.

Πολύ σημαντικό είναι ότι με το «γέμισμα» κάποιων περιοχών ο όγκος του υλικού διατείνει τοπικά το δέρμα και έτσι μετριάζεται η χαλάρωσή του, ελαττώνονται οι ρυτίδες και δίνει την εικόνα ενός μίνι lifting.

Αναδόμηση προσώπου με Voluma

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Το voluma όπως όλα τα υαλουρονικά απορροφάται σταδιακά από τον οργανισμό μας. Η διάρκεια της δράσης του όμως είναι διπλάσια από τα υπόλοιπα και μπορεί να φτάσει το 1,5 ή και τα 2 χρόνια.

Η θεραπεία είναι επώδυνη;

Ο πόνος ήταν ελάχιστος και πλέον με το νέο Juvederm with lidocaine είναι πρακτικά ανύπαρκτος εξαιτίας του τοπικού αναισθητικού που περιέχεται στο υλικό.

Μπορεί η θεραπεία με το Voluma να συνδυαστεί με άλλες;

Το voluma τοποθετείται συνήθως στο μέσο και το κάτω τριτημόριο του προσώπου όπου κυρίως εμφανίζεται απώλεια όγκου με την πάροδο του χρόνου. Οι ρυτίδες της έκφρασης που οφείλονται στις κινήσεις των μιμικών μυών όταν κάνουμε διάφορες «γκριμάτσες» και είναι συχνότερες στο άνω τριτημόριο αντιμετωπίζονται καλύτερα με botox.

Με το συνδυασμό λοιπόν και των δύο ανανεώνουμε όλο το πρόσωπο μέσα σε 30 λεπτά στο ιατρείο χωρίς χρόνο αποθεραπείας και ταλαιπωρία για τον ασθενή ο οποίος μπορεί αμέσως μετά να επιστρέψει στις καθημερινές του ασχολίες.

Επιπλέον μπορούμε να βελτιώσουμε και την εικόνα του δέρματος με την εφαρμογή Fraxel Laser που απομακρύνει κηλίδες και άλλες δυσχρωμίες από το δέρμα, αντικαθιστά τα κύτταρα της επιδερμίδας και προκαλεί σύσφιξη.

Το voluma σε συνδυασμό με το botox επαναφέρει τον χαμένο όγκο και το σχήμα του προσώπου όπως ήταν πριν από αρκετά χρόνια, με απόλυτη ασφάλεια.

Το αποτέλεσμα είναι πολύ φυσικό χωρίς να αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά και διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΜΕΝΟΥ

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Προσήλωση-συνέπεια-ακεραιότητα είναι όσα χαρακτηρίζουν τον πλαστικό χειρουργό Δημήτρη Κεραστάρη. Ο ιατρός δημιούργησε το Kallisti Medical θέλοντας να ασκεί την αισθητική χειρουργική τηρώντας τους ιατρικούς κανόνες με μια τελείως ανθρωποκεντρική προσέγγιση δίνοντας σε κάθε ασθενή όσο χρόνο ο ίδιος χρειάζεται καλύπτοντας τις απορίες του πλήρως και δημιουργώντας μια αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης. Είναι ο προσωπικός σας ιατρός πριν, κατά τη διάρκεια άλλα και μετά την θεραπεία επεμβατική ή μη.
Ο Δρ. Κεραστάρης έχει ήδη στο ενεργητικό του 20 χρόνια χειρουργικής εμπειρίας έχοντας ολοκληρώσει επιτυχώς περισσότερες από 3500 αισθητικές επεμβάσεις σε πρόσωπο και σώμα. Παράλληλα, πιστεύοντας στην συνεχή εξέλιξη στον χώρο της πλαστικής χειρουργικής και ιατρικής αισθητικής ο ιατρός και το έμπειρο προσωπικό του συμμετέχουν σε συνέδρια , workshops και ημερίδες όπου εκπαιδεύονται και ενημερώνονται συνεχώς.
Το Kallisti Medical είναι εξοπλισμένο με τα τελευταίας γενιάς ιατρικά μηχανήματα και Laser ικανά να καλύψουν ένα πολύ μεγάλο εύρος θεραπειών. Ξεκινώντας από την αποτρίχωση και φτάνοντας σε θεραπεία ανάπλασης, αφαίρεσης τατουάζ και αντιμετώπιση δερματικών βλαβών καθώς αποτελούν τα golden standards στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών ιατρικής αισθητικής .
Γιατί στο Kallisti Medical το να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αποτελεί δέσμευση και προσωπική ευθύνη. Καλλιεργώντας ρεαλιστικές προσδοκίες τόσο στις επεμβατικές όσο και στις μη επεμβατικές θεραπείες τα αποτελέσματα θα είναι εξαιρετικά. Το γεγονός αυτό πιστοποιεί η πληθώρα ικανοποιημένων ασθενών μας, που αναπτύσσουν μια μακροχρόνια σχέση με τον ιατρό.
Στο Kallisti Medical κάθε θεραπεία είναι αυστηρά εξατομικευμένη και προσαρμοσμένη στο θέμα που σας απασχολεί. Βασίζεται στην αντιμετώπιση των αναγκών σας με προσεκτικό σχεδιασμό. Είμαστε πάντοτε δίπλα σας με προσωπική επαφή παρακολουθώντας την εξέλιξη σας με υπευθυνότητα.
Διατηρώντας πάντα τα υψηλά μας standards στις εξειδικευμένες μεθόδους, τα υλικά, και τα μηχανήματα, στο μόνο που κάνουμε έκπτωση είναι οι τιμές. Έτσι μπορεί ο καθένας με πλήρη ασφάλεια να κάνει την θεραπεία που ενδείκνυται στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της ελληνικής αγοράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ