fbpx

Βραχιονοπλαστική: νέοι μέθοδοι για τέλεια αποτελέσματα

Τα γυμνασμένα μπράτσα δεν είναι μόνο ζήτημα αντρών. Οι χαλαροί βραχίονες είναι κάτι που προσπαθούν να αποφύγουν και οι γυναίκες, κυρίως, γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις προδίδει την ηλικία.

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για την βραχιονοπλαστική

Αποκτήστε γυμνασμένα μπράτσα ξαπλώνοντας… στο χειρουργικό κρεβάτι.

(περιοδικό Υγεία & Ομορφιά)

ΒραχιονοπλαστικήΤα γυμνασμένα μπράτσα δεν είναι μόνο ζήτημα αντρών. Οι χαλαροί βραχίονες είναι κάτι που προσπαθούν να αποφύγουν και οι γυναίκες, κυρίως, γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις προδίδει την ηλικία. Για όλα όμως η επιστήμη έχει φροντίσει. Όσες γυναίκες δεν μπορούν να αφιερώσουν χρόνο στο γυμναστήριο για να διατηρήσουν τη γραμμή τους και τα χέρια τους γυμνασμένα, μπορούν να απευθυνθούν σε έναν πλαστικό χειρουργό.

Ποια είναι τα συχνότερα αισθητικά προβλήματα που εμφανίζονται στην περιοχή των βραχιόνων;

Ουσιαστικά δύο είναι τα προβλήματα αυτά και μπορούν να εμφανιστούν μεμονωμένα ή σε συνδυασμό. Το πρώτο αφορά στην υπερτροφία του υποδόριου λίπους στους βραχίονες που εμφανίζεται με την αύξηση του σωματικού βάρους και το δεύτερο στη χαλάρωση της περιοχής που εμφανίζεται κυρίως σε μεγαλύτερες ηλικίες ή μετά από απότομη απώλεια κιλών σε μικρότερες.

 

Βραχιονοπλαστική

 

Με ποιον τρόπο μπορούν να διορθωθούν τα προβλήματα αυτά;

Η πάχυνση των βραχιόνων που οφείλεται στην υπερτροφία των λιποκυττάρων διορθώνεται με λιποαναρρόφηση. Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούμε την παλλόμενη λιποαναρρόφηση, μία συσκευή που δημιουργεί λιγότερα εσωτερικά τραύματα και συνεπώς διευκολύνει πολύ την μετεγχειρητική πορεία των ασθενών και ταυτόχρονα μας βοηθάει να δουλεύουμε με μεγάλη ακρίβεια, αφαιρώντας ομοιόμορφα το λίπος. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την περιοχή των βραχιόνων όπου οποιαδήποτε ατέλεια είναι πολύ εμφανής. Σε περιπτώσεις που υπάρχει μεγάλη ποσότητα λίπους, μπορούμε να κάνουμε δύο λιποαναρροφήσεις, με μεσοδιαστήματα λίγων μηνών, για να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς να δημιουργηθεί χαλάρωση του δέρματος.

Στις περιπτώσεις που (συν)υπάρχει χαλάρωση του δέρματος, αυτό διορθώνεται με μία επέμβαση που αφαιρεί την περίσσεια του δέρματος και του λίπους και ονομάζεται βραχιονοπλαστική. Παλαιότερα η επέμβαση αυτή γινόταν με μία τομή από την μασχάλη ως τον αγκώνα που εγκατέλειπε μια τεράστια ουλή. Τα τελευταία χρόνια η παγκόσμια τάση στην πλαστική χειρουργική είναι να ελαχιστοποιήσουμε τις μετεγχειρητικές ουλές και στα πλαίσια αυτά έχουμε τροποποιήσει και την επέμβαση της βραχιονοπλαστικής. Σήμερα λοιπόν στους περισσότερους ασθενείς κάνουμε την επέμβαση από μία μικρή τομή που είναι κρυμμένη στη μασχάλη με πολύ καλά αποτελέσματα.

 

ΒραχιονοπλαστικήΟι λόγοι που μπορούν να οδηγήσουν στη χαλάρωση των μυών στα μπράτσα, εκτός από κακή διατροφή και έλλειψη γυμναστικής μπορεί να είναι κληρονομικοί;

Αρχικά θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η χαλάρωση στην περιοχή των βραχιόνων δεν οφείλεται σε χαλάρωση των μυών. Οι μύες μπορούν να υπερτρέφονται ή να υποστρέφουν, ανάλογα με το πόσο τους γυμνάζουμε, αυξομειώνοντας αντίστοιχα τον όγκο τους. Η χαλάρωση που παρατηρείται στους βραχίονες οφείλεται κατά κύριο λόγο στην χαλάρωση του δέρματος. Το δέρμα έχει μία ικανότητα να διατείνεται (όπως π.χ. στην εγκυμοσύνη ή όταν παχαίνουμε) και να συρρικνώνεται όταν αρθούν οι δυνάμεις που είχαν προκαλέσει τη διάτασή του. Η ικανότητά του αυτή να «μαζεύει» δεν είναι απεριόριστη και εξαρτάται από κάποιους παράγοντες, όπως είναι η ηλικία (σε νεαρότερη ηλικία το δέρμα έχει περισσότερες ελαστικές ίνες άρα μπορεί να επανέλθει πιο εύκολα) και η ταχύτητα και το ποσοστό της συρρίκνωσης. Η συνηθέστερη αιτία που προκαλεί την χαλάρωση στους βραχίονες είναι οι αυξομειώσεις του σωματικού βάρους. Οδηγούν σε διόγκωση των λιποκυττάρων στους βραχίονες με συνέπεια τη διάταση του δέρματος της περιοχής αρχικά και κατόπιν με την απώλεια του βάρους και την μείωση του όγκου των λιποκυττάρων μπορεί να προκαλέσουν χαλάρωση του δέρματος. Το φαινόμενο αυτό είναι πιο συχνό σε μεγαλύτερες ηλικίες και όσο μεγαλύτερη και σε συντομότερο χρονικό διάστημα γίνεται η αυξομείωση του βάρους. Η κληρονομικότητα σίγουρα παίζει ρόλο στην διαδικασία αυτή δεδομένου ότι επηρεάζει (καθορίζει) την ποιότητα του δέρματος, τον μεταβολισμό και άλλους παράγοντες. Ολοκληρώνοντας θα έλεγα ότι η έλλειψη γυμναστικής ελάχιστα επηρεάζει τη δημιουργία αυτής της χαλάρωσης άμεσα, αφού το δέρμα δεν γυμνάζεται.

Η πλαστική επέμβαση είναι η μοναδική λύση ή θα μπορούσε κάποιος μέσα από ένα εντατικό πρόγραμμα γυμναστικής να διορθώσει το πρόβλημα;

Η γυμναστική θα μπορούσε να βοηθήσει μόνο μία πολύ συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων που παρουσιάζουν αυτό το πρόβλημα και αντιπροσωπεύουν ένα πολύ μικρό ποσοστό του συνόλου τους. Αφορά αδύνατους ανθρώπους με λίγο υποδόριο λίπος και πολύ μικρή χαλάρωση δέρματος. Αυτή η ομάδα με την έντονη άσκηση μπορεί να προκαλέσει την διόγκωση των μυών της περιοχής και με τον τρόπο αυτό («γεμίζοντας το χέρι») να μειωθεί η περίσσεια του δέρματος.

ΒραχιονοπλαστικήΠοια είναι η κατάλληλη ηλικία για να επισκεφθεί κανείς έναν πλαστικό χειρουργό για μια τέτοια επέμβαση;

Κατάλληλη ηλικία δεν υπάρχει ουσιαστικά. Εξαρτάται κυρίως από το είδος του προβλήματος και συνεπώς από την επέμβαση που απαιτείται για να διορθωθεί αυτό. Για λιποαναρρόφηση μόνο μπορούν να έρθουν και νεαρές ηλικίες ενώ όταν χρειάζεται και ανόρθωση συνήθως οι ασθενείς είναι πάνω από 45 ετών.

Αφορά μόνο τις γυναίκες ένα τέτοιο πρόβλημα ή μπορεί η χαλάρωση στο συγκεκριμένο σημείο να αφορά και τους άντρες;

Το πρόβλημα αυτό εμφανίζεται πολύ συχνότερα, σε μεγαλύτερο βαθμό και σε νεαρότερες ηλικίες στις γυναίκες από ότι στους άντρες. Επιπλέον το ντύσιμο των αντρών ακόμα και το καλοκαίρι (κοντά πουκάμισα ή μπλουζάκια) σε μεγάλο βαθμό καλύπτει την περιοχή των βραχιόνων σε αντίθεση με αυτό των γυναικών που αφήνει συχνά τους βραχίονες εκτεθειμένους.

Πόσο θα κοστίσει μία τέτοια επέμβαση;

Το κόστος θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες και κυρίως από το είδος και την βαρύτητα της επέμβασης που θα χρειαστεί για να διορθώσει το πρόβλημα στην περιοχή των βραχιόνων.

ΒραχιονοπλαστικήΠοιος είναι ο χρόνος ανάρρωσης;

Ο χρόνος ανάρρωσης είναι πολύ σύντομος. Οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι τους την ίδια μέρα της επέμβασης ακολουθώντας συγκεκριμένη αγωγή και οδηγίες που έχει δώσει ο γιατρός. Χρειάζεται όμως να φορούν έναν ειδικό κορσέ για 20-30 μέρες συνεχώς.

Θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να παραμείνει στο σπίτι, να αλλάξει κάτι στις καθημερινές του συνήθειες μέχρι να αναρρώσει; 

Μετά από την επέμβαση οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στις καθημερινές τους ασχολίες και την εργασία τους από την επόμενη ημέρα, αν έχουν κάνει μόνο λιποαναρρόφηση ή μετά από 2-3 ημέρες αν έχουν κάνει και ανόρθωση. Αυτό βέβαια με την προϋπόθεση ότι η φύση της εργασίας δεν είναι χειρωνακτική. Στην περίπτωση αυτή θα χρειαστούν πιθανώς λίγες παραπάνω ημέρες.

ΒραχιονοπλαστικήΕίναι επίπονη επέμβαση;

Καμία αισθητική επέμβαση πλέον δεν είναι ιδιαίτερα επώδυνη και η βραχιονοπλαστική δεν αποτελεί εξαίρεση. Υπάρχει ένα ήπιο άλγος τις πρώτες 4-5 ημέρες που ελαττώνεται σταδιακά και είναι πλήρως ελεγχόμενο με κοινά αναλγητικά.

Θα πρέπει να μην έχουν βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό όσοι ενδιαφέρονται να κάνουν αυτή την επέμβαση; 

Η επέμβαση της βραχιονοπλαστικής δεν θεωρείται βαριά οπότε δεν επιβαρύνει τον οργανισμό των ασθενών. Παρόλα αυτά οι υποψήφιοι αν έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως ισχύει και σε οποιαδήποτε άλλη αισθητική επέμβαση, καλό θα ήταν να την αποφύγουν γιατί μία επέμβαση μπορεί να παρουσιάσει μεγαλύτερη συχνότητα επιπλοκών σε έναν ήδη επιβεβαρυμένο οργανισμό. Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο όλοι οι ασθενείς υποβάλλονται σε εξετάσεις προεγχειρητικά για να διαπιστωθεί αν παρουσιάζουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

ΒραχιονοπλαστικήΜια τέτοια επέμβαση θα περιορίσει κάποιον ενδιαφερόμενο να κάνει αργότερα μια άλλη επέμβαση όπως πλαστική στήθους ή κάτι άλλο;

Η βραχιονοπλαστική όχι μόνο δεν περιορίζει κάποιον να κάνει αργότερα μία άλλη αισθητική επέμβαση, αλλά συχνά συνδυάζεται με κάποια άλλη επέμβαση στον ίδιο χειρουργικό χρόνο αν το επιθυμεί ο ασθενής.

ΜΕΝΟΥ

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Προσήλωση-συνέπεια-ακεραιότητα είναι όσα χαρακτηρίζουν τον πλαστικό χειρουργό Δημήτρη Κεραστάρη. Ο ιατρός δημιούργησε το Kallisti Medical θέλοντας να ασκεί την αισθητική χειρουργική τηρώντας τους ιατρικούς κανόνες με μια τελείως ανθρωποκεντρική προσέγγιση δίνοντας σε κάθε ασθενή όσο χρόνο ο ίδιος χρειάζεται καλύπτοντας τις απορίες του πλήρως και δημιουργώντας μια αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης. Είναι ο προσωπικός σας ιατρός πριν, κατά τη διάρκεια άλλα και μετά την θεραπεία επεμβατική ή μη.
Ο Δρ. Κεραστάρης έχει ήδη στο ενεργητικό του 20 χρόνια χειρουργικής εμπειρίας έχοντας ολοκληρώσει επιτυχώς περισσότερες από 3500 αισθητικές επεμβάσεις σε πρόσωπο και σώμα. Παράλληλα, πιστεύοντας στην συνεχή εξέλιξη στον χώρο της πλαστικής χειρουργικής και ιατρικής αισθητικής ο ιατρός και το έμπειρο προσωπικό του συμμετέχουν σε συνέδρια , workshops και ημερίδες όπου εκπαιδεύονται και ενημερώνονται συνεχώς.
Το Kallisti Medical είναι εξοπλισμένο με τα τελευταίας γενιάς ιατρικά μηχανήματα και Laser ικανά να καλύψουν ένα πολύ μεγάλο εύρος θεραπειών. Ξεκινώντας από την αποτρίχωση και φτάνοντας σε θεραπεία ανάπλασης, αφαίρεσης τατουάζ και αντιμετώπιση δερματικών βλαβών καθώς αποτελούν τα golden standards στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών ιατρικής αισθητικής .
Γιατί στο Kallisti Medical το να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αποτελεί δέσμευση και προσωπική ευθύνη. Καλλιεργώντας ρεαλιστικές προσδοκίες τόσο στις επεμβατικές όσο και στις μη επεμβατικές θεραπείες τα αποτελέσματα θα είναι εξαιρετικά. Το γεγονός αυτό πιστοποιεί η πληθώρα ικανοποιημένων ασθενών μας, που αναπτύσσουν μια μακροχρόνια σχέση με τον ιατρό.
Στο Kallisti Medical κάθε θεραπεία είναι αυστηρά εξατομικευμένη και προσαρμοσμένη στο θέμα που σας απασχολεί. Βασίζεται στην αντιμετώπιση των αναγκών σας με προσεκτικό σχεδιασμό. Είμαστε πάντοτε δίπλα σας με προσωπική επαφή παρακολουθώντας την εξέλιξη σας με υπευθυνότητα.
Διατηρώντας πάντα τα υψηλά μας standards στις εξειδικευμένες μεθόδους, τα υλικά, και τα μηχανήματα, στο μόνο που κάνουμε έκπτωση είναι οι τιμές. Έτσι μπορεί ο καθένας με πλήρη ασφάλεια να κάνει την θεραπεία που ενδείκνυται στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της ελληνικής αγοράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ