fbpx

Λιποαναρρόφηση: Αισθητικοί λόγοι και όχι μόνο!

Η συσσώρευση λίπους σε κάποια σημεία του σώματος αποτελεί πρόβλημα για αρκετές γυναίκες αλλά και άντρες. Πολλές φορές μάλιστα, ακόμη και αδύνατα άτομα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα του τοπικού πάχους.

Η συσσώρευση λίπους σε κάποια σημεία του σώματος αποτελεί πρόβλημα για αρκετές γυναίκες αλλά και άντρες. Πολλές φορές μάλιστα, ακόμη και αδύνατα άτομα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα του τοπικού πάχους. Τα γνωστά σε όλους “ψωμάκια” στις γυναίκες αλλά και η “κοιλίτσα” στους άντρες, αποτελούν ένα αισθητικό κυρίως πρόβλημα, το οποίο όμως αλλάζει σημαντικά την εικόνα και τη συμμετρία του σώματος.

Ο πλαστικός χειρουργός Δημήτριος Κεραστάρης εφαρμόζει την πιο εξελιγμένη μορφή της λιποαναρρόφησης με τον συνδυασμό δυο σύγχρονων επεμβατικών τεχνικών: την Vaser lipo High Definition και την Λιποαναρρόφηση P.A.L (Power Assisted Liposuction).  Οι συγκεκριμένες τεχνικές μας δίνουν την δυνατότητα να απομακρύνουμε το συσσωρευμένο λίπος από διάφορα σημεία του σώματος, χωρίς να τραυματιστούν οι ιστοί, ενώ παράλληλα σμιλεύουν το κορμί, δίνοντας την εικόνα ενός πιο γυμνασμένου και μυώδους σώματος!

Εφαρμογή της λιποαναρρόφησης για αισθητικούς λόγους 

Η πιο συνηθισμένη περιοχή για την απομάκρυνση του λίπους είναι μεταξύ της υπομαστικής και της γλουτιαίας πτυχής - δηλαδή της κοιλιάς, των πλευρών, του ισχίου, της οσφυϊκής περιοχής και της γλουτιαίας περιοχής. Άλλες περιοχές αφαίρεσης λίπους περιλαμβάνουν τους μαστούς (π.χ. χειρουργική επέμβαση μείωσης του μαστού), τους μηρούς και τις κνήμες.

Μάλιστα, η λιποαναρρόφηση χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο, συνδυαστικά, για την ενίσχυση άλλων αισθητικών επεμβάσεων όπως αυξητική μαστού, τραχηλοπλαστική, κοιλιοπλαστική και ανόρθωση γλουτών (butt lift). 

Όσο αφορά το φύλο, οι στόχοι της λιποαναρρόφησης για τις γυναίκες είναι η βελτίωση του περιγράμματος τις κοιλιάς, της μέσης και των γλουτών, ενώ στους άνδρες η λιποαναρρόφηση αποτελεί την ιδανική επιλογή για την επίτευξη αρμονίας του άνω μέρους του σώματος, όπως η αφαίρεση του υπερβολικού πλευρικού λιπώδους ιστού («λαβές αγάπης»), της κοιλιάς, του «σωσιβίου» και η αντιμετώπιση της μεγαλομαστίας.

Εφαρμογή της λιποαναρρόφησης για λειτουργικούς λόγους 

Μπορεί πολλές φορές η λιποαναρρόφηση να επιλέγεται για αισθητικούς λόγους, αλλά συχνά συνυπάρχει και η λειτουργική παράμετρος. Κάθε πλαστική χειρουργική επέμβαση πραγματοποιείται τόσο για την επίτευξη αισθητικής αρμονίας όσο και για λειτουργικούς και επανορθωτικούς λόγους. 

Η λιποαναρρόφηση μπορεί μερικές φορές να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση της γυναικομαστίας σε άνδρες και μακρομαστίας σε γυναίκες, σε συνδυασμό με μαστοπλαστική. 

Πολλά άτομα μάλιστα προτιμούν την μέθοδο της λιποαναρρόφησης προκειμένου να αφαιρέσουν ένα καλοήθες λίπωμα. Το πλεονέκτημα της μεθόδου είναι ότι το σημάδι της οπής από όπου εισέρχεται η κάνουλα είναι εξαιρετικά μικρό και δεν αποτελεί αισθητικό πρόβλημα.

Άλλος ένας επανορθωτικός σκοπός της λιποαναρρόφησης είναι η απομάκρυνση του λιποιδήματος, στο οποίο η υποδόρια εναπόθεση λίπους στα κάτω άκρα μπορεί να επηρεάσει καθημερινές δραστηριότητες όπως το περπάτημα. Σε αυτούς τους ασθενείς, η λιποαναρρόφηση μπορεί να βελτιώσει την κινητικότητα. Όμως, η συγκεκριμένη θεραπεία όμως χρειάζεται να γίνεται υπό πολύ συγκεκριμένες συνθήκες και με κατάλληλο εξοπλισμό. Στο Kallisti Medical, με την High Definition Vaser Lipo και την P.A.L λιποαναρρόφηση η επέμβαση είναι πολύ πιο ατραυματική και προστατεύει τα λεμφαγγεία!

Τέλος, η λιποαναρρόφηση σε συνδυασμό με τη λιπογλυπτική μπορεί να αντικαταστήσει την απώλεια λίπους σε περιοχές όπως τα πόδια ή οι γλουτοί για να ανακουφίσει τη σωματική δυσφορία (Σύνδρομα λιποδυστροφίας, τα οποία είναι συγγενείς ή επίκτητες ασθένειες της ατροφίας του λίπους). 

Πλέον ανώδυνα και άμεσα μπορείτε να έχετε το αρμονικό σώμα που επιθυμείτε! Εάν έχετε σταθερό σωματικό βάρος, ελαστικό δέρμα, ρεαλιστικές προσδοκίες και προτίθεστε να εφαρμόσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, η λιποαναρρόφηση θα σας χαρίσει το βέλτιστο αποτέλεσμα! 

ΜΕΝΟΥ

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Προσήλωση-συνέπεια-ακεραιότητα είναι όσα χαρακτηρίζουν τον πλαστικό χειρουργό Δημήτρη Κεραστάρη. Ο ιατρός δημιούργησε το Kallisti Medical θέλοντας να ασκεί την αισθητική χειρουργική τηρώντας τους ιατρικούς κανόνες με μια τελείως ανθρωποκεντρική προσέγγιση δίνοντας σε κάθε ασθενή όσο χρόνο ο ίδιος χρειάζεται καλύπτοντας τις απορίες του πλήρως και δημιουργώντας μια αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης. Είναι ο προσωπικός σας ιατρός πριν, κατά τη διάρκεια άλλα και μετά την θεραπεία επεμβατική ή μη.
Ο Δρ. Κεραστάρης έχει ήδη στο ενεργητικό του 20 χρόνια χειρουργικής εμπειρίας έχοντας ολοκληρώσει επιτυχώς περισσότερες από 3500 αισθητικές επεμβάσεις σε πρόσωπο και σώμα. Παράλληλα, πιστεύοντας στην συνεχή εξέλιξη στον χώρο της πλαστικής χειρουργικής και ιατρικής αισθητικής ο ιατρός και το έμπειρο προσωπικό του συμμετέχουν σε συνέδρια , workshops και ημερίδες όπου εκπαιδεύονται και ενημερώνονται συνεχώς.
Το Kallisti Medical είναι εξοπλισμένο με τα τελευταίας γενιάς ιατρικά μηχανήματα και Laser ικανά να καλύψουν ένα πολύ μεγάλο εύρος θεραπειών. Ξεκινώντας από την αποτρίχωση και φτάνοντας σε θεραπεία ανάπλασης, αφαίρεσης τατουάζ και αντιμετώπιση δερματικών βλαβών καθώς αποτελούν τα golden standards στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών ιατρικής αισθητικής .
Γιατί στο Kallisti Medical το να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αποτελεί δέσμευση και προσωπική ευθύνη. Καλλιεργώντας ρεαλιστικές προσδοκίες τόσο στις επεμβατικές όσο και στις μη επεμβατικές θεραπείες τα αποτελέσματα θα είναι εξαιρετικά. Το γεγονός αυτό πιστοποιεί η πληθώρα ικανοποιημένων ασθενών μας, που αναπτύσσουν μια μακροχρόνια σχέση με τον ιατρό.
Στο Kallisti Medical κάθε θεραπεία είναι αυστηρά εξατομικευμένη και προσαρμοσμένη στο θέμα που σας απασχολεί. Βασίζεται στην αντιμετώπιση των αναγκών σας με προσεκτικό σχεδιασμό. Είμαστε πάντοτε δίπλα σας με προσωπική επαφή παρακολουθώντας την εξέλιξη σας με υπευθυνότητα.
Διατηρώντας πάντα τα υψηλά μας standards στις εξειδικευμένες μεθόδους, τα υλικά, και τα μηχανήματα, στο μόνο που κάνουμε έκπτωση είναι οι τιμές. Έτσι μπορεί ο καθένας με πλήρη ασφάλεια να κάνει την θεραπεία που ενδείκνυται στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της ελληνικής αγοράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ