fbpx

Γιατί η λιποαναρρόφηση παραμένει μια από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις αισθητικής χειρουργικής;

Ανέκαθεν αυτό που χαρακτήριζε ένα όμορφο πρόσωπο, ήταν η αρμονία στα χαρακτηριστικά του. Οι σωστές αναλογίες επομένως ήταν το ζητούμενο.

Γιατί η λιποαναρρόφηση παραμένει μια από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις αισθητικής χειρουργικής; 

Η εξέλιξη της επέμβασης της λιποαναρρόφησης επηρεάζεται από αρκετούς παράγοντες. Οι influencers στα social media ενθαρρύνουν όλο και περισσότερο τον κόσμο να τους μοιάσει. Πλέον, άνδρες και γυναίκες επιθυμούν μια λιγότερο αισθητή πλαστική χειρουργική παρέμβαση. 

Επιπλέον, οι τεχνολογικές εξελίξεις επέτρεψαν την απόκτηση αισθητικών αποτελεσμάτων ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα το κόστος και τους κινδύνους για την υγεία. Διατίθενται μάλιστα περισσότερες επεμβατικές διαδικασίες που στοχεύουν τόσο σε μεγάλες περιοχές ενδιαφέροντος όσο και στις πιο μικρές περιοχές του δέρματος.

Παρά τις αυξανόμενες τάσεις στις μη επεμβατικές διαδικασίες, η λιποαναρρόφηση εξακολουθεί να είναι μία από τις κορυφαίες αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις.

Παρακάτω, θα εξετάσουμε τις τάσεις στην πλαστική χειρουργική, οι οποίες συνεχίζουν να υποστηρίζουν την λιποαναρρόφηση.

Τάσεις λιποαναρρόφησης

Στο παρελθόν, οι ενδιαφερόμενοι επιθυμούσαν πιο εμφανείς επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής όπως το facelift, η διαμόρφωση σώματος η αυξητική του μαστού, η ενίσχυση των χειλιών κλπ. Από την άλλη πλευρά, πολλές από αυτές τις επεμβάσεις κοσμητικής χειρουργικής παραμένουν αρκετά δημοφιλείς. Οι ενδιαφερόμενοι θέλουν να αλλάξουν το σώμα τους, αλλά και να φαίνονται όσο το δυνατόν πιο φυσικά.

Επιπλέον, υπάρχουν πολλές επεμβάσεις αισθητικής χειρουργικής που αναμένεται να αυξηθούν τα επόμενα χρόνια. Η λιπογλυπτική προβλέπεται να αυξηθεί και το αντρικό κοινό γίνεται ολοένα και περισσότερο δεκτικό στις αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις.

Οι σύγχρονες αισθητικές επεμβάσεις είναι χαμηλού κινδύνου και απαιτούν λίγο έως καθόλου χρόνο, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να επιστρέψουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες ταχύτερα. Ως αποτέλεσμα, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε αυτές τις τάσεις και πώς εφαρμόζονται στις διαδικασίες λιποαναρρόφησης.

Φυσική αισθητική

Οι ημέρες των υπερβολικά μεγάλων μαστών, των χειλιών και των υπερβολικών κοσμητικών παρεμβάσεων τελειώνουν! Αντ ‘αυτού, οι ασθενείς θέλουν να βελτιώσουν τα φυσικά χαρακτηριστικά τους! Στην πραγματικότητα, οι γυναίκες, αρχίζουν να κάνουν λιποαναρρόφηση στο πηγούνι, τα μάγουλα και τις σιαγόνες τους για να διαμορφώσουν το πρόσωπό τους. Αυτό σημαίνει πολύ μικρή, ακριβή αφαίρεση λίπους (fat graft).

Πριν από περίπου 10 χρόνια η τάση ήταν οι άνθρωποι να μοιάζουν με τα μοντέλα στα περιοδικά. Η αφαίρεση / εναπόθεση λίπους θα συνεχίσει να είναι ιδιαίτερα δημοφιλής κυρίως στο κομμάτι της αναδιαμόρφωσης του λίπους (body contouring) και του λεπτού συντονισμού στο περίγραμμα του σώματος παρά απλώς για την διόγκωση. 

Αυτές οι τάσεις είναι εμφανείς στα μέσα μαζικής ενημέρωσης όπου το σχήμα και οι αναλογίες των σταρ του Instagram και του Youtube, καθώς και τα μοντέλα γενικά είναι πιο συμμετρικά. Μάλιστα, είναι λιγότερο προφανές στο μέσο άτομο ότι έχουν πραγματοποιήσει κάποια αισθητική χειρουργική παρέμβαση. 

Body Contouring – Επαναδιαμόρφωση Σώματος 

Το περίγραμμα σώματος, το οποίο είναι μια σειρά διαδικασιών λιποαναρρόφησης ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενούς έχει τεράστια ζήτηση! Αν εξετάσουμε τα στατιστικά στοιχεία της Αμερικανικής Εταιρείας Πλαστικών Χειρουργών για την Πλαστική Χειρουργική:

  • Υπάρχει αύξηση στις επεμβάσεις μείωσης του μαστού κατά 4% από το 2016-2017
  • Αύξηση γλουτών με μεταφορά λίπους κατά 10% μεταξύ 2016-2017
  • Tummy tuck: αυξήθηκε κατά 2% από το 2016-2017

Το face lift, η ανόρθωση μαστού και η βραχιονοπλαστική είναι πολύ δημοφιλείς και συχνά απαιτούν λιποαναρρόφηση και επανατοποθέτηση λίπους. Μερικές ακόμα περιοχές όπου οι ασθενείς παρεμβαίνουν είναι οι μηροί τα χέρια, το πίσω μέρος των γόνατων, των πλευρών και του στήθους. 

Άνδρες και πλαστική χειρουργική

Οι χειρουργοί βλέπουν περισσότερους άνδρες στις κλινικές πλαστικής χειρουργικής και οι πιο δημοφιλείς επεμβατικές διαδικασίες είναι η λιποαναρρόφηση και η αφαίρεση λίπους. Οι περισσότεροι άνδρες επιθυμούν ένα πιο αθλητικό σώμα ή να ενισχύσουν την αθλητική τους κατασκευή, πράγμα που σημαίνει αφαίρεση λίπους από τους μηρούς, την κοιλιά και το στήθος (γυναικομαστία).  Πιο συγκεκριμένα, τα τελευταία χρόνια, η λιποαναρρόφηση μεταξύ των ανδρών αυξήθηκε κατά 23%, οι κοιλιακοί κατά 12% και η αντιμετώπιση της γυναικομαστίας κατά 30%.

Ανακεφαλαιώνοντας…

Η αισθητική χειρουργική δεν προορίζεται πλέον μόνο για γυναίκες. Αν και αποτελούν την πλειοψηφία που υποβάλλεται σε πλαστική χειρουργική επέμβαση, ο αριθμός των ανδρών που έχουν προχωρήσει σε αισθητική επέμβαση αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. 

Το Kallisti Medical έχει σκοπό την κάλυψη των αναγκών της σύγχρονης γυναίκας και του σύγχρονου άντρα. Μετά από ενδελεχή συζήτηση με τον εκάστοτε ενδιαφερόμενο, γίνεται σχεδιασμός της θεραπείας πάντα με βάση τις αρχές της ιατρικής επιστήμης , την ασφάλεια και το σίγουρο αποτέλεσμα που παρέχει ένα υπερσύγχρονο ιατρείο! 

ΜΕΝΟΥ

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Προσήλωση-συνέπεια-ακεραιότητα είναι όσα χαρακτηρίζουν τον πλαστικό χειρουργό Δημήτρη Κεραστάρη. Ο ιατρός δημιούργησε το Kallisti Medical θέλοντας να ασκεί την αισθητική χειρουργική τηρώντας τους ιατρικούς κανόνες με μια τελείως ανθρωποκεντρική προσέγγιση δίνοντας σε κάθε ασθενή όσο χρόνο ο ίδιος χρειάζεται καλύπτοντας τις απορίες του πλήρως και δημιουργώντας μια αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης. Είναι ο προσωπικός σας ιατρός πριν, κατά τη διάρκεια άλλα και μετά την θεραπεία επεμβατική ή μη.
Ο Δρ. Κεραστάρης έχει ήδη στο ενεργητικό του 20 χρόνια χειρουργικής εμπειρίας έχοντας ολοκληρώσει επιτυχώς περισσότερες από 3500 αισθητικές επεμβάσεις σε πρόσωπο και σώμα. Παράλληλα, πιστεύοντας στην συνεχή εξέλιξη στον χώρο της πλαστικής χειρουργικής και ιατρικής αισθητικής ο ιατρός και το έμπειρο προσωπικό του συμμετέχουν σε συνέδρια , workshops και ημερίδες όπου εκπαιδεύονται και ενημερώνονται συνεχώς.
Το Kallisti Medical είναι εξοπλισμένο με τα τελευταίας γενιάς ιατρικά μηχανήματα και Laser ικανά να καλύψουν ένα πολύ μεγάλο εύρος θεραπειών. Ξεκινώντας από την αποτρίχωση και φτάνοντας σε θεραπεία ανάπλασης, αφαίρεσης τατουάζ και αντιμετώπιση δερματικών βλαβών καθώς αποτελούν τα golden standards στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών ιατρικής αισθητικής .
Γιατί στο Kallisti Medical το να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αποτελεί δέσμευση και προσωπική ευθύνη. Καλλιεργώντας ρεαλιστικές προσδοκίες τόσο στις επεμβατικές όσο και στις μη επεμβατικές θεραπείες τα αποτελέσματα θα είναι εξαιρετικά. Το γεγονός αυτό πιστοποιεί η πληθώρα ικανοποιημένων ασθενών μας, που αναπτύσσουν μια μακροχρόνια σχέση με τον ιατρό.
Στο Kallisti Medical κάθε θεραπεία είναι αυστηρά εξατομικευμένη και προσαρμοσμένη στο θέμα που σας απασχολεί. Βασίζεται στην αντιμετώπιση των αναγκών σας με προσεκτικό σχεδιασμό. Είμαστε πάντοτε δίπλα σας με προσωπική επαφή παρακολουθώντας την εξέλιξη σας με υπευθυνότητα.
Διατηρώντας πάντα τα υψηλά μας standards στις εξειδικευμένες μεθόδους, τα υλικά, και τα μηχανήματα, στο μόνο που κάνουμε έκπτωση είναι οι τιμές. Έτσι μπορεί ο καθένας με πλήρη ασφάλεια να κάνει την θεραπεία που ενδείκνυται στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της ελληνικής αγοράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ