Πλαστικός Χειρουργός Dr Κεραστάρης
google-reviews
4,9 / 5

Δευτέρα -Παρασκευή 12:00-20:00

βλεφαροπλαστική

Βλεφαροπλαστική: Ότι χρειάζεται να ξέρεις από τους ειδικούς!

Τι είναι η βλεφαροπλαστική;
Η χειρουργική επέμβαση των βλεφάρων, ή αλλιώς βλεφαροπλαστική, βοηθά την ανύψωση των ιστών γύρω από τα μάτια. Μπορεί να εκτελεστεί στα άνω ή κάτω βλέφαρα για να αφαιρέσει την περίσσεια δέρματος και να απαλύνει τις λεπτές ρυτίδες. Μερικοί προχωρούν σε βλεφαροπλαστική για αισθητικούς σκοπούς, όπως η αφαίρεση του χαλαρού δέρματος και στη δημιουργία ενός πιο «ανοιχτού» βλέμματος. Άλλοι προχωρούν σε βλεφαροπλαστική για λειτουργικούς λόγους, όπως η διαταραχή της όρασης από την μεγάλη περίσσεια δέρματος.
Ποιος είναι ο σκοπός της βλεφαροπλαστικής;
Η χειρουργική επέμβαση των βλεφάρων μπορεί να βοηθήσει στην αναδιαμόρφωση και την ενίσχυση της περιοχής γύρω από τα μάτια. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για θεραπεία αποθέσεων λίπους που κάνουν την περιοχή των ματιών να φαίνεται πρησμένη, σακούλες κάτω από τα μάτια, βαριά πεσμένα βλέφαρα και χαλαρό δέρμα γύρω από τα βλέφαρα που μπορεί να επηρεάσει το πόσο καλά βλέπετε. Πριν προγραμματίσετε τη βλεφαροπλαστική, θα συζητήσετε με τον πλαστικό χειρουργό τους στόχους σας για τη χειρουργική επέμβαση, το ιατρικό ιστορικό σας, τυχόν προηγούμενες χειρουργικές επεμβάσεις και τα φάρμακα που παίρνετε. Ο χειρουργός θα εξετάσει τα μάτια και τα βλέφαρά σας, ο έλεγχος των οποίων μπορεί να περιλαμβάνει τη λήψη μετρήσεων, την αξιολόγηση της χαλαρότητας του δέρματος και τον έλεγχο των μυών που κλείνουν τα βλέφαρα.
Πως πραγματοποιείται η βλεφαροπλαστική;
Η χειρουργική επέμβαση στα βλέφαρα γίνεται από εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό και μπορεί να πραγματοποιηθεί στα άνω βλέφαρα, δηλαδή «καπάκια» πάνω από τα μάτια, στα κάτω βλέφαρα, δηλαδή τις σακούλες κάτω από τα μάτια, ή και στα δύο.
Βλεφαροπλαστική: Άνω βλέφαρο
Όταν εκτελεί χειρουργική επέμβαση στο άνω βλέφαρο, ο χειρουργός κάνει μια τομή γύρω από τη φυσική πτυχή του βλεφάρου, αφαιρώντας το δέρμα που περισσεύει, ένα κομμάτι από τον σφιγκτήρα, δηλαδή του μυός γύρω από τα βλέφαρα και ένα κομμάτι λίπους που περισσεύει κοντά στη μύτη από τον έσω κανθό, τη γωνία δηλαδή κοντά στη μύτη. Ταυτόχρονα αναδιατάσσει τον μυ και το διάφραγμα του κόγχου ώστε να επιτύχει μία πιο νεανική και “ξεκούραστη” εμφάνιση.
Βλεφαροπλαστική: Κάτω βλέφαρο
Στα κάτω βλέφαρα γίνεται μία τομή ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες και μέσω αυτής, αποκαθιστούμε τις ανατομικές δομές που έχουν χαλαρώσει με την πάροδο των χρόνων και αδυνατούν να συγκρατήσουν το λίπος. Ο χειρουργός αφαιρεί μικρή ποσότητα δέρματος και αφαιρεί ή αναδιανέμει το περικογχικό λίπος (λίπος γύρω από το βολβό των ματιών μας). Η καινοτομία της σύγχρονης βλεφαροπλαστικής είναι ότι επανορθώνουμε το διάφραγμα του κόγχου ώστε να συγκρατεί το λίπος όπως και πριν, και να μεταφέρουμε ένα μέρος του (λίπους) σε άλλο σημείο για να βελτιώσουμε το αισθητικό αποτέλεσμα.
Τι ενοχλήσεις θα έχω τις πρώτες μέρες;
Η βλεφαροπλαστική είναι μία επέμβαση η οποία πρακτικά δεν έχει ενοχλήσεις ή έχει ελάχιστες. Μπορεί να παρατηρηθεί ένα πολύ μικρό οίδημα, πρήξιμο στα βλέφαρα κυρίως τις πρώτες 1-2 μέρες μετά την επέμβαση. Σε ελάχιστες περιπτώσεις, 1% μπορεί να έχουν λίγα δάκρυα παραπάνω, αλλά η πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν έχει σχεδόν καμία ενόχληση.
Ποιες οι οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσει ο ασθενής μετά το χειρουργείο;
Τις πρώτες μέρες μετά την επέμβαση βλεφαροπλαστικής ο ασθενής καλό είναι να αποφεύγει πολύ έντονες δραστηριότητες όπως αθλητισμός, αλλά και οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στα μάτια όπως η παρακολούθηση τηλεόρασης, η χρήση φακών επαφής, και στην περίπτωση των γυναικών το μακιγιάζ. Για να μειωθεί το πρήξιμο ο ασθενής μπορεί να χρησιμοποιήσει κρύες κομπρέσες και αν παρατηρηθεί ξηροφθαλμία με τη χρήση σταγόνων μπορεί να ανακουφίσει τα μάτια και να βοηθήσει στην επούλωση. Φυσικά για την καλύτερη προστασία του δέρματος γύρω από τα μάτια χρησιμοποιούνται σκουρόχρωμα γυαλιά ηλίου και αντηλιακό ώστε να μην έρχονται σε επαφή με τις ακτίνες του ήλιου.
Ποιες άλλες επεμβάσεις μπορούν να συνδυαστούν με τη βλεφαροπλαστική;
Στο πρόσωπο μπορεί να γίνει επίσης ρινοπλαστική για να αλλάξουμε το σχήμα της μύτης, P.A.L. λιποαναρρόφηση λαιμού για να αντιμετωπίσουμε τη χαλάρωση και τη συσσώρευση λίπους στην περιοχή, ωτοπλαστική, αλλά και lifting προσώπου. Επίσης για τα άτομα που αντιμετωπίζουν χαλάρωση του δέρματος σε διάφορα σημεία του προσώπου η αυτομεταμόσχευση λίπους επαναφέρει τον χαμένο όγκο και μπορεί να δώσει πιο νεανική εικόνα. Τέλος, για μειώσουμε την πτώση στο μέτωπο μπορούμε να προχωρήσουμε σε ενδοσκοπικό lifting μετώπου.
Συνοψίζοντας…
Συμπεριλαμβανομένης της Βλεφαροπλαστική, ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Κεραστάρης Δημήτρης έχει ασχοληθεί εδώ και 20 χρόνια με όλη τη γκάμα των αισθητικών και επανορθωτικών επεμβάσεων. Ο ιατρός, καθώς και το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του Kallisti Medical, μπορούν να αφουγκραστούν και να μετατρέψουν την επίσκεψη σας σε μία κατεξοχήν ευχάριστη εμπειρία.  Είτε πρόκειται για επεμβατική ή μη επεμβατική θεραπεία, η προσέγγιση είναι πάντα φιλική και με προσιτό χαρακτήρα.