Η ανόρθωση στήθους είναι η επέμβαση που χρησιμοποιείται για να επιτευχθεί αλλαγή στο σχήμα των μαστών και ταυτόχρονη ανόρθωση τους.
Η ανόρθωση στήθους τονώνει την αυτοπεποίθηση αφού μέσα από αυτήν πετυχαίνουμε εξαιρετικά αποτελέσματα.

Η ανόρθωση στήθους είναι μία επέμβαση που αποσκοπεί μόνο στην ανόρθωση του μαστού-ουσιαστικά του συμπλέγματος θηλής και θηλαίας άλω- στη σωστή του θέση, βάσει ανθρωπομετρικών μελετών, και την βελτίωση του σχήματός του.

Με την ανόρθωση δεν επεμβαίνουμε καθόλου στο μέγεθος του μαστού, αφαιρούμε μόνο την περίσσεια του δέρματος για να βελτιώσουμε τη μορφή του.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Η πτώση του γυναικείου μαστού προσδιορίζεται από τη θέση της θηλής του μαστού σε σχέση με την υπομάστιο πτυχή και χαρακτηρίζεται σε α΄, β΄, γ΄βαθμού και ψευδοπτώση.

Κάθε γυναίκα που το επιθυμεί και ανήκει σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω κατηγορίες μπορεί να υποβληθεί σε χειρουργική ανόρθωση μαστών.

Αυτό που διαφέρει ανάλογα με τον βαθμό της πτώσης είναι το είδος της χειρουργικής επέμβασης.

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο πλαστικός χειρουργός για να κάνει την ανόρθωση στήθους ανάλογα με τον βαθμό της πτώσης του.

Κοινό χαρακτηριστικό όλων είναι η επανατοποθέτηση του συμπλέγματος θηλής-θηλαίας άλω πιο ψηλά οπότε όλες οι τεχνικές έχουν τουλάχιστον μία ουλή γύρω από τη θηλαία άλω.

Στις περισσότερες περιπτώσεις μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις πιο σύγχρονες τεχνικές της κάθετης μαστοπλαστικής που έχουν επιπρόσθετα μία ουλή κάθετη από τη θηλή ως την υπομάστιο και μία ακόμη μικρή σε κάποιο τμήμα μόνο της υπομαστίου.

Μόνο σε περιπτώσεις εκσεσημασμένης γ΄βαθμού πτώσης χρησιμοποιούμε τεχνική που αφήνει πιο μεγάλες ουλές.

Όπως όλες οι μετεγχειρητικές ουλές έτσι και αυτές στον μαστό, στην αρχή έχουν ένα ερυθρό χρώμα και είναι εύκολα ορατές.

Με την πάροδο του χρόνου όμως σταδιακά παίρνουν το χρώμα του δέρματος και γίνονται δυσδιάκριτες.

Σε κάθε περίπτωση όμως παίζει ρόλο και η επουλωτική ικανότητα κάθε δέρματος για την τελική μορφή των ουλών.

Ιδανική ηλικία δεν υπάρχει, πρακτικά κάθε γυναίκα πάνω από 18 χρονών που έχει πτωτικούς μαστούς μπορεί να υποβληθεί σε χειρουργική διόρθωση αυτών.

Μία μικρή ανόρθωση στήθους που απαιτεί μόνο αφαίρεση περίσσειας δέρματος μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία και μέθη.

Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως επειδή απαιτούνται πιο πολύπλοκοι χειρουργικοί χειρισμοί είναι καλύτερα και για τον ασθενή και για τον γιατρό να γίνεται η επέμβαση με γενική νάρκωση.

Η ανόρθωση του στήθους δεν έχει καθόλου δύσκολη μετεγχειρητική περίοδο ούτε ιδιαίτερο πόνο.

Μία – δύο ημέρες μετά μπορεί η ασθενής να επανέλθει στις καθημερινές της δραστηριότητες, αν αυτές δεν είναι έντονα χειρονακτικές, φορώντας ένα αθλητικό σουτιέν.

Το αποτέλεσμα διαρκεί για πολλά χρόνια, εξαρτάται βέβαια από το μέγεθος του στήθους και τις συνήθειες κάθε γυναίκας.

Επειδή η βαρύτητα είναι αμείλικτη, όσο μεγαλύτερο είναι ένα στήθος τόσο πιο γρήγορα θα αρχίσει πάλι η πτώση του και αναφερόμαστε πάντα σε επίπεδο αρκετών ετών.

Επίσης όσο περισσότερες ώρες της ημέρας φοράει μία γυναίκα στηθόδεσμο που κρατάει το στήθος, ειδικά όταν γυμνάζεται, τόσο περισσότερα χρόνια θα διατηρήσει ένα πολύ ωραίο σχήμα στο στήθος της.

Η πιο σοβαρή, αν και εξαιρετικά σπάνια, επιπλοκή που μπορεί να εμφανιστεί μόνο σε μεγάλες ανορθώσεις, είναι αγγειακή δυσπραγία του συμπλέγματος θηλής-θηλαίας άλω.

Ήπια μετεγχειρητική φλεγμονή που μπορεί να οδηγήσει σε διάσπαση μικρού τμήματος της ουλής, δύσμορφες ουλές ή μικρές ασυμμετρίες συμπληρώνουν τις πιθανές επιπλοκές.

Μπορεί να θηλάσει κανονικά μία γυναίκα που έχει υποβληθεί στο παρελθόν σε επέμβαση για ανόρθωση στήθους μόνο ή ανόρθωση και αύξηση ή ανόρθωση και μείωση μαστών.

ΠΡΙΝ & ΜΕΤΑ

Δείτε φωτογραφίες πριν και μετά που δείχνουν πραγματικά αποτελέσματα ασθενών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυξητική στήθους: Τι χρειάζεται να γνωρίζετε!

Σε τι αναφέρεται η αυξητική στήθους; Η αυξητική στήθους αφορά την διαδικασία αισθητικής χειρουργικής για την αύξηση του μεγέθους του […]

Εξασφαλίστε μια επιτυχημένη αυξητική στήθους επιλέγοντας το σωστό ένθεμα!

Εξασφαλίστε μια επιτυχημένη αυξητική στήθους επιλέγοντας το σωστό ένθεμα! Το στήθος είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ταυτότητας και της εικόνας […]

Όταν αποφάσισα να κάνω πλαστική στήθους

“Έτσι κι εγώ πήρα τη μεγάλη απόφαση. Να πραγματοποιήσω πλαστική στήθους” Είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν πολλές γυναίκες εκεί έξω που […]