Η λιποαναρρόφηση PAL είναι η πιο διαδεδομένη και καταξιωμένη τεχνική λιποαναρρόφησης παγκοσμίως την τελευταία 15ετία και εφαρμόζεται σε όλες τις περιοχές του σώματος με περίσσεια λίπους τόσο σε γυναίκες όσο και σε άντρες.

Η pal λιποαναρρόφηση είναι μία ασφαλής επεμβατική μέθοδος που έχει ως στόχο την αφαίρεση του τοπικού λίπους από περιοχές του σώματος όπως η κοιλιά, οι μηροί, οι βραχίονες, η μέση κ.α. δίνοντας αρμονία και συμμετρία τόσο σε γυναικεία όσο και σε αντρικά σώματα.

Η εξέλιξή της Pal λιποαναρρόφησης τα τελευταία χρόνια είναι ραγδαία με κύριο γνώμονα το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα και την πιο γρήγορη αποθεραπεία των ασθενών.

Όταν το τοπικό λίπος επιμένει παρά αυστηρή δίαιτα και  την εντατική γυμναστική, η pal λιποαναρρόφηση αποτελεί την ιδανική επιλογή για να ένα συμμετρικό και όμορφο αποτέλεσμα.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

H Power Assisted Liposuction (P.A.L.) αποτελεί τη σημαντικότερη εξέλιξη της κλασσικής λιποαναρρόφησης και πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικής συσκευής, η οποία κινεί παλμικά την κάνουλα της λιποαναρρόφησης για λίγα χιλιοστά.

Το αποτέλεσμα είναι ελάχιστες εσωτερικές κακώσεις και συνεπώς πιο εύκολη και ταχεία  αποθεραπεία αλλά και εξαιρετική ακρίβεια στον χειρισμό, άρα εντυπωσιακό αισθητικό αποτέλεσμα.

Η pal λιποαναρρόφηση πραγματοποιείται πάντα σε οργανωμένο νοσοκομείο ή κλινική από έμπειρο πλαστικό χειρουργό, με τοπική αναισθησία και μέθη.

Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας  2 ώρες μετά την επέμβαση μπορεί να επιστρέψει σπίτι του και 1-2 ημέρες μετά στις καθημερινές του δραστηριότητες, ενώ γυμναστική μπορεί να κάνει μετά από ένα μήνα.

Σε  λιποαναρρόφηση pal  μπορούν να προχωρήσουν άτομα σε καλή φυσική κατάσταση, ή και άτομα των οποίων το βάρος υπερβαίνει τα φυσιολογικά επίπεδα,  που δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και θέλουν να απαλλαγούν από τη συσσώρευση τοπικού λίπους σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος. 

Όλο το λίπος δεν είναι δυνατόν να αφαιρεθεί .

Η P.A.L. λιποαναρρόφηση στοχεύει στην να αφαίρεση του λίπους  που περισσεύει έτσι ώστε το σώμα να αποκτήσει αρμονία και συμμετρία, δίχως ατέλειες. Συνολικά μπορεί να αφαιρεθεί ποσότητα λίπους που δεν υπερβαίνει τα τέσσερα λίτρα.  Στην περίπτωση που η περίσσεια είναι μεγαλύτερη, μπορεί να αφαιρεθεί σε δύο επεμβάσεις με μεσοδιάστημα λίγων μηνών.

Όσον αφορά σε περιοχές όπως η κοιλιά, η λιποαναρρόφηση pal μπορεί να γίνει τόσο σε αδύνατα αλλά και σε άτομα με παραπανίσια κιλά και αυτό που αλλάζει είναι η ποσότητα του λίπους που αφαιρείται. Το συνολικό ποσό του λίπους που μπορεί να αφαιρεθεί σε μία επέμβαση από την κοιλιά είναι περίπου 3,5-4 λίτρα.

Πρέπει να τονιστεί ότι η λιποαναρρόφηση pal κοιλιάς και η κοιλιοπλαστική δεν αποτελούν μέθοδο αδυνατίσματος. Το ίδιο ισχύει για την λιποαναρρόφηση στις υπόλοιπες περιοχές του σώματος όπως οι μηροί, οι βραχίονες, η μέση κ.α. Η PAL λιποαναρρόφηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να διορθώσουμε το σχήμα του σώματος.

Αν η επέμβαση πραγματοποιηθεί σωστά, δεν χαλαρώνει το δέρμα. Ο έμπειρος πλαστικός χειρουργός ξέρει πόσο λίπος χρειάζεται να αφαιρεθεί από μία περιοχή του σώματος ώστε να μην προκληθεί χαλάρωση.

Αν χρειάζεται να αφαιρεθεί περισσότερο λίπος από μία περιοχή, μπορεί αυτό να πραγματοποιηθεί σε μία δεύτερη επέμβαση.

Σε περίπτωση που προϋπάρχει χαλάρωση του δέρματος, ο πλαστικός χειρουργός θα το επισημάνει στον ενδιαφερόμενο εξηγώντας του ότι δεν θα επιδεινωθεί.

Η λιποαναρρόφηση αποτελεί μέθοδο απομάκρυνσης του επίμονου λίπους, ενώ η  λιπογλυπτική θα μπορούσαμε να πούμε πως αποτελεί τη συνέχεια της λιποαναρρόφησης, αφού το λίπος που έχει αφαιρεθεί από μια περιοχή του σώματος, μπορεί να μεταμοσχευτεί σε άλλα σημεία όπως το πρόσωπο, οι γοφοί ή οι γλουτοί, προκειμένου να βελτιώσουμε την εικόνα τους.

Τα λιποκύτταρα των ενηλίκων είναι σταθερά σε αριθμό, δεν πολλαπλασιάζονται. Όταν παχαίνουμε ή αδυνατίζουμε αυξομειώνεται απλά ο όγκος τους. Τα λιποκύτταρα λοιπόν που αφαιρούνται με την λιποαναρρόφηση δεν επανέρχονται, άρα το αποτέλεσμα είναι μόνιμο.

Το σχήμα του σώματος που επιτυγχάνεται με την επέμβαση διατηρείται και στο μέλλον. Σε περίπτωση που κάποιος παχύνει πολύ μετά την λιποαναρρόφηση θα παχύνει ομοιόμορφα σε όλο το σώμα αλλά η συμμετρία του δεν θα αλλάξει.  

Η λιποαναρρόφηση είναι απόλυτα ασφαλής όπως και όλες οι αισθητικές επεμβάσεις.

Προεγχειρητικά γίνεται πάντα ένας έλεγχος για να διαπιστωθούν τυχόν προβλήματα υγείας που μπορεί να σχετίζονται με την αναισθησία ή την επέμβαση.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της  πρώτης επίσκεψης στον πλαστικό χειρουργό, ο τελευταίος θα ζητήσει από τον ενδιαφερόμενο το πλήρες ιστορικό και θα προχωρήσει σε κλινική εξέταση και μια λεπτομερή συζήτηση για την επέμβαση.

Επιπλοκές ενδέχεται να υπάρχουν, όπως σε κάθε χειρουργική επέμβαση. Ο πλαστικός χειρουργός ενημερώνει αναλυτικά τον ενδιαφερόμενο γι’ αυτές.

ΠΡΙΝ & ΜΕΤΑ

Δείτε φωτογραφίες πριν και μετά που δείχνουν πραγματικά αποτελέσματα ασθενών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κοιλιοπλαστική με λιποαναρρόφηση: Ο συνδυασμός που κάνει τη διαφορά!

Μπορεί να συνδυαστεί η λιποαναρρόφηση με την κοιλιοπλαστική; Χαλαρωμένο κοιλιακό τοίχωμα λόγω χαλάρωσης των κοιλιακών μυών και του δέρματος, που […]

Γιατί η λιποαναρρόφηση παραμένει μια από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις αισθητικής χειρουργικής;

Γιατί η λιποαναρρόφηση παραμένει μια από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις αισθητικής χειρουργικής;  Η εξέλιξη της επέμβασης της λιποαναρρόφησης επηρεάζεται από […]

Λιποαναρρόφηση: Αισθητικοί λόγοι και όχι μόνο!

Λιποαναρρόφηση: Αισθητικοί λόγοι και όχι μόνο! Η συσσώρευση λίπους σε κάποια σημεία του σώματος αποτελεί πρόβλημα για αρκετές γυναίκες αλλά και άντρες. Πολλές […]