Η λιποαναρρόφηση αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια, μια από τις δημοφιλέστερες επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής, αφού μπορεί να αντιμετωπίσει μικρότερες ή μεγαλύτερες ατέλειες στο σώμα όπως τα ”ψωμάκια” στις γυναίκες ή την ”κοιλίτσα” στους άνδρες.

Το Vaser lipo αποτελεί την πιο εξελιγμένη μορφή της, αφού μας δίνει τη δυνατότητα να απομακρύνουμε το συσσωρευμένο λίπος από διάφορα σημεία, χωρίς να τραυματίζει τους ιστούς, ενώ παράλληλα σμιλεύει το κορμί, δίνοντας την εικόνα ενός πιο γυμνασμένου και μυώδους σώματος.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Το vaser είναι ένα μηχάνημα υπερήχων τελευταίας γενιάς το οποίο χρησιμοποιείται στη διάρκεια της λιποαναρρόφησης. Με την παλλόμενη ενέργεια που διοχετεύει στου ιστούς, επιτυγχάνεται ομοιόμορφη ρευστοποίηση του λίπους, ενώ παράλληλα προκαλείται αγγειοσύσπαση. Με αυτό τον τρόπο ελαχιστοποιείται το οίδημα και οι εκχυμώσεις μετεγχειρητικά και ενεργοποιείται η παραγωγή ινοβλαστών (λόγω θερμικής ενέργειας) με αποτέλεσμα η περιοχή του δέρματος να συσφίγγεται.

Το Vaser lipo αποτελεί ουσιαστικά το μέλλον της λιποαναρρόφησης αφού καθιστά δυνατή την φυσική προβολή των μυών του σώματος. Το λίπος που απομακρύνεται, μπορεί μέσω λιπογλυπτικής να εγχυθεί σε άλλα σημεία για να προσθέσουμε όγκο και να τονίσουμε το μυϊκό σύστημα στους άνδρες ή να βελτιώσουμε την εικόνα των γλουτών στις γυναίκες.

Όπως ακριβώς και στην κλασσική λιποαναρρόφηση έτσι και στην Vaser lipo, αρχικά ο πλαστικός χειρουργός πραγματοποιεί μικροσκοπικές τομές στην περιοχή. Η επέμβαση πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και μέθη. Στη συνέχεια με τη βοήθεια της συσκευής υπερήχων vaser οι μεμβράνες των λιποκυττάρων διασπώνται και το περιεχόμενό τους υγροποιείται. Τέλος, το λίπος αναρροφάται μέσω ειδικής, ατραυματικής μικροκάνουλας.

Παράλληλα με την λιποαναρρόφηση μπορεί να γίνει και λιπομεταφορά, δηλαδή το λίπος που αφαιρείται, να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργηθούν καμπύλες σε άλλα σημεία του σώματος.

Το Vaser lipo μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορα σημεία του σώματος όπως η κοιλιά, οι γλουτοί, οι γοφοί, το άνω τμήμα της πλάτης, αλλά και πιο δύσκολες περιοχές όπως οι μηροί, οι βραχίονες, τα γόνατα, το πιγούνι, ο λαιμός, τα πλευρά κτλ.

Αυτό που το κάνει να υπερέχει σε σύγκριση με την κλασική λιποαναρρόφηση είναι πως δεν απομακρύνει απλά το λίπος, αλλά προσφέρει σύσφιξη στην περιοχή και βελτιώνει ουσιαστικά το περίγραμμα του σώματος.

Το Vaser lipo αποτελεί ιδανική λύση για όσους θα ήθελαν να προχωρήσουν σε λιποαναρρόφηση αλλά διστάζουν να το τολμήσουν, αφού πρόκειται για μια ήπια επέμβαση. Ιδανικοί υποψήφιοι είναι υγιή άτομα που έχουν επίμονο τοπικό πάχος, το οποίο δεν αντιμετωπίζεται με δίαιτα ή γυμναστική. Φυσικά αποτελεί μια εξαιρετική μέθοδο και για όσους αναζητούν μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία λιποαναρρόφησης και λιπογλυπτικής με άμεσα αποτελέσματα.

Το vaser lipo δεν είναι επώδυνη διαδικασία, καθώς ο ιστικός τραυματισμός είναι ελάχιστος, γεγονός που συνεπάγεται ελάχιστο μετεγχειρητικό πόνο και ταχύτερη ανάρρωση. Τυχόν δυσφορία τις πρώτες ημέρες μπορεί να αντιμετωπιστεί με απλά αναλγητικά.

Το Vaser lipo έχει αρκετά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με την κλασσική λιποαναρρόφηση:

  • ελαχιστοποιεί την αιμορραγία και το οίδημα
  • επιταχύνει την ανάρρωση
  • μειώνει την πιθανότητα πρόκλησης κακώσεων σε ιστούς, νεύρα και αγγεία
  • απομακρύνει μεγάλη ποσότητα συσσωρευμένου λίπους
  • συσφίγγει το δέρμα
  • βελτιώνει το περίγραμμα του σώματος
  • δίνει την εικόνα ενός γραμμωμένου σώματος
  • λόγω της ρευστοποίησης και ομογενοποίησης του λίπους, επιτυγχάνεται πιο ομαλή και λεία επιφάνεια στο δέρμα (χωρίς κυματισμούς)
  • δίνει την δυνατότητα συλλογής του λίπους (για μετέπειτα έγχυση σε άλλο σημείο του σώματος)

Το Vaser lipo είναι μια ασφαλής διαδικασία εφόσον πραγματοποιείται από έναν έμπειρο χειρουργό. Βέβαια όπως και άλλες επεμβάσεις, λαμβάνουμε υπόψιν το ιατρικό ιστορικό του ενδιαφερομένου.

Τα αποτελέσματα είναι ορατά αμέσως μετά το χειρουργείο και βελτιώνεται συνεχώς μέσα σε ένα διάστημα τριών μηνών. Η διαδικασία σύσφιξης συνεχίζεται για ένα διάστημα έξι μηνών μετά την επέμβαση. Οι τομές είναι τόσο μικρές που με την πάροδο του χρόνου, σχεδόν δεν είναι ορατές. Να τονίσουμε πως το αποτέλεσμα είναι μόνιμο, αφού τα λιποκύτταρα απομακρύνονται οριστικά, εφόσον το άτομο συνεχίσει να ακολουθεί μια ισορροπημένη διατροφή.

Η High Definition λιποαναρρόφηση με Vaser αποτελεί την πιο σύγχρονη και αποτελεσματική μορφή αυτής της επέμβασης. Ο συγκεκριμένος τύπος λιποαναρρόφησης προσφέρει θεαματικά αποτελέσματα, διότι μεταμορφώνει ολόκληρο το σώμα. Ουσιαστικά εκτός από την αφαίρεση του συσσωρευμένου λίπους, χαρίζει σύσφιξη στο δέρμα και σμιλεύει συνολικά τον κορμό (μπρος και πίσω), τα πόδια, τα χέρια κτλ.

Στη διάρκεια της επέμβασης χρησιμοποιείται η συσκευή υπερήχων vaser. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως το vaser έχει διαφορετικούς τρόπους εκπομπής της ενέργειας και διαθέτει διαφορετικά ακροφύσια. Το γεγονός αυτό δίνει στον πλαστικό χειρουργό την δυνατότητα να κινηθεί πιο επιθετικά προς το λίπος δύσκολων περιοχών και πιο ήπια σε ευαίσθητες περιοχές που χρειάζονται μεγαλύτερη ακρίβεια και λεπτομέρεια.

Η High Definition λιποαναρρόφηση έχει συγκεκριμένη ένδειξη και απευθύνεται κυρίως σε άνδρες και γυναίκες (που ακολουθούν ή έχουν ακολουθήσει στο παρελθόν πρόγραμμα εκγύμνασης) που θέλουν να αναδείξουν ακόμη περισσότερο συγκεκριμένα σημεία στο σώμα τους και να τονίσουν το υπάρχων μυϊκό σύστημα. Αυτό σημαίνει πως μπορούμε να απομακρύνουμε λίπος από περιοχές όπως η κοιλιά, οι μηροί, η πλάτη, οι βραχίονες και να προσθέσουμε όγκο σε άλλα σημεία του σώματος όπως για παράδειγμα στους γλουτούς ή το στήθος στις γυναίκες για μια πιο θηλυκή εμφάνιση ή στους θωρακικούς και δελτοειδείς μύες στους άνδρες για μια πιο γυμνασμένη εικόνα. Πρόκειται για ένα νέο είδος λιποαναρρόφησης που έχει σαν στόχο να τονίσει ακόμη περισσότερο την εικόνα ενός γυμνασμένου σώματος.

Η επέμβαση πραγματοποιείται με γενική αναισθησία και το άτομο μπορεί να επιστρέψει σπίτι την επόμενη ημέρα. Από την 2-3 μετεγχειρητική ημέρα ξεκινά λεμφικό μασάζ και πρέπει να φορά έναν ειδικό κορσέ για ένα μήνα. Σε λίγες ημέρες το άτομο θα μπορέσει να επιστρέψει στην εργασία του (δουλειά γραφείου) και να ξεκινήσει ελαφριές έως ήπιες δραστηριότητες.

Μπορεί να αφαιρεθεί μέχρι και το 10% του σωματικού βάρους σε λίπος σε ένα χειρουργείο. Να τονίσουμε πως είναι πολύ σημαντική η επιλογή ενός εξειδικευμένου, έμπειρου πλαστικού χειρουργού για να εξασφαλιστεί ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Η συγκεκριμένη επέμβαση χαρίζει εντυπωσιακά και μόνιμα αποτελέσματα. Το άτομο θα αρχίσει άμεσα να παρατηρεί αλλαγή στο σώμα του, ενώ το αποτέλεσμα θα ολοκληρωθεί μέσα στους πρώτους έξι μήνες.

ΠΡΙΝ & ΜΕΤΑ

Δείτε φωτογραφίες πριν και μετά που δείχνουν πραγματικά αποτελέσματα ασθενών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Get your body summer ready με vaser lipo high definition

Get your body summer ready με vaser lipo high definition! Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού…έχουμε περάσει πρωτόγνωρες καταστάσεις σε παγκόσμιο […]

Contra.gr – Λιποαναρρόφηση με vaser & Γυναικομαστία

Σε τι αναφέρεται η γυναικομαστία; Ένα από τα ζητήματα που οδηγούν πολύ συχνά έναν άνδρα στον πλαστικό χειρουργό είναι η […]