fbpx

Θεραπεία ρυτίδων προσώπου με νευροτοξίνη

H Θεραπεία ρυτίδων προσώπου με νευροτοξίνη είναι η συχνότερη, με μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη, αισθητική θεραπεία παγκοσμίως.

Κλείστε Δωρεάν Online Ραντεβού

Θεραπεία Ρυτίδων Προσώπου με Νευροτοξίνη

Η πιο κοινή μη επεμβατική θεραπεία αντιγήρανσης στον κόσμο είναι η θεραπεία ρυτίδων προσώπου με νευροτοξίνη. Είναι μια εξαιρετικά ασφαλής διαδικασία με εκπληκτικά αποτελέσματα τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες.

Η θεραπεία ρυτίδων προσώπου με νευροτοξίνη είναι μια αρκετά διαδεδομένη τεχνική αντιμετώπισης των ρυτίδων. Για να δούμε με ακρίβεια πώς λειτουργεί, πρέπει αρχικά να δούμε πως δημιουργούνται οι ρυτίδες. Οι μύες κάτω από το δέρμα είναι συνεχώς σε σύσπαση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το προοδευτικό σπάσιμο της επιφάνειας του δέρματος και την παρουσία λεπτών ρυτίδων. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το δέρμα γίνεται όλο και πιο λεπτό όσο περνούν τα χρόνια, οι ρυτίδες γίνονται ολοένα και πιο ξεκάθαρες. Αυτό που κάνουμε βασικά με την έγχυση της νευροτοξίνης είναι να μειώσουμε τη μυϊκή συστολή.

Αρά συνειδητοποιούμε ότι όχι μόνο αυτή η διαδικασία γεμίζει τα κενά, αλλά παρεμβαίνει και μειώνει τη μυϊκή συστολή. Όταν το εφαρμόζετε ακόμη και σε δύσκολες περιοχές, οι ρυτίδες μειώνονται και επιστρέφει η νεανική όψη.
Η θεραπεία ρυτίδων προσώπου με νευροτοξίνη εφαρμόζεται στο πρόσωπο στις ζώνες όπου έχουμε τις λεγόμενες οι ρυτίδες έκφρασης. Πιο συγκεκριμένα, η περιοχή είναι γύρω από τα μάτια (πόδι της χήνας), το άνω χείλος (ρυτίδες καπνιστή), ανάμεσα στα φρύδια - μέτωπο, στην περιοχή της μύτης και στο πηγούνι (ρυτίδες θλίψης). Μπορεί επίσης να εφαρμοστεί στο περίγραμμα του προσώπου (ωοειδές πρόσωπο) στο λαιμό, καθώς και στις μασχάλες, παλάμες και πατούσες για υπεριδρωσία.
Η θεραπεία είναι σχετικά απλή και διαρκεί περίπου 20 λεπτά. Ο πλαστικός χειρούργος προσδιορίζει πρώτα τις περιοχές που θα γίνει η έγχυση της νευροτοξίνης.  Στη συνέχεια εφαρμόζεται το διάλυμα, κάνοντας μικρές ενδομυϊκές ενέσεις. Κατά τη χρήση, ο πόνος είναι ελάχιστος λόγω της εξαιρετικά λεπτής βελόνας που χρησιμοποιείται.
Αυτές οι δύο θεραπείες είναι ουσιαστικά συμπληρωματικές η μια στην άλλη. Η θεραπεία έγχυσης νευροτοξίνης αφαιρεί τις ρυτίδες σε περιοχές του προσώπου όπως το πόδι ή το μέτωπο της χήνας, ενώ το υαλουρονικό οξύ (ή το πιο παχύρευστο voluma) μπορεί να επαναφέρει τον όγκο σε περιοχές όπως τα χείλη ή τα μάγουλα αλλά και να γεμίσει τις ρυτίδες.
Μετά τη θεραπεία, το άτομο μπορεί να επανέλθει στην καθημερινή του απασχόληση. Ωστόσο, θα πρέπει να τηρεί ορισμένες βασικές κατευθυντήριες γραμμές:

  • Είναι ιδανικό να απέχει από ανάπαυση, τουλάχιστον για τέσσερις ώρες μετά τη θεραπεία.
  • Η ζώνη όπου εφαρμόστηκε η θεραπεία μείωσης ρυτίδων με νευροτοξίνη δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με το νερό υψηλής θερμοκρασίας για 96 ώρες.
  • Δεν επιτρέπεται η κατανάλωση αλκοόλ για 24 ώρες.
  • Είναι συνετό να μην τρίψετε την περιοχή της εφαρμογής της θεραπείας για τις επόμενες τρεις ημέρες.
  • Το μασάζ στην περιοχή από αισθητικό ή φυσικοθεραπευτή πρέπει να αποφεύγεται.
Η θεραπεία ρυτίδων προσώπου με νευροτοξίνη δεν είναι μόνιμη. Διαρκεί συνήθως μεταξύ 4 και 6 μηνών, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του ατόμου.
Μετά τη θεραπεία, τα αποτελέσματα είναι εμφανή σε μία έως τρεις ημέρες. Παρ 'όλα αυτά, τα τελικά αποτελέσματα θα είναι εμφανή σε περίπου 10 ημέρες. Σε μερικές περιπτώσεις, μετά από δεκαπέντε ημέρες, ο γιατρός μπορεί να χρειαστεί να επέμβει για να τελειοποιήσει το αποτέλεσμα.
Δεδομένου ότι η διάρκεια των αποτελεσμάτων της θεραπείας ρυτίδων προσώπου με νευροτοξίνη είναι περίπου 4 έως 6 μήνες, συνιστάται να μην υποβάλλεστε σε περισσότερες από 2 έως 3 θεραπείες το χρόνο. Επίσης, η πιο τακτική χρήση του μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ο οργανισμός  να αποκτήσει ανοχή στη νευροτοξίνη και να έχουν μικρότερη διάρκεια τα αποτελέσματα.
Οι ανάγκες του κάθε ατόμου είναι διαφορετικές, επομένως δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία για να ξεκινήσει η θεραπεία. Καλό θα ήταν να ξεκινήσετε μόλις εμφανιστούν οι πρώτες ρυτίδες.
Υπάρχει ένας μύθος ότι αν σταματήσετε στην πρώτη εφαρμογή, το πρόσωπό σας θα είναι χειρότερο από ότι πριν. Κάτι τέτοιο δεν είναι αληθές. Μπορείτε να κάνετε θεραπεία με όσες φορές επιθυμείτε χωρίς επιπτώσεις.

Στην πιθανότητα όπου κάποιος αποφασίσει να το κάνει μόνο μια φορά, τα αποτελέσματα θα ισχύσουν για όσους μήνες δρα το φάρμακο. Καλό θα ήταν να επαναλάβει τη διαδικασία αν θέλει πιο μόνιμα αποτελέσματα. Η διαφορά στις ρυτίδες θα είναι αρκετά εμφανής ακόμη και όταν τη σταματήσει, μετά από την εφαρμογή της θεραπεία για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Εάν η θεραπεία της μείωσης ρυτίδων προσώπου  με νευροτοξίνηπραγματοποιείται από ένα έμπειρο και εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος επιπλοκών. Στις σημεία έγχυσης, μπορεί να υπάρχουν μερικές μελανιές που θα εξασθενίσουν τις επόμενες ημέρες. Μπορεί επίσης να υπάρχουν ορισμένες ασυμμετρίες αμελητέας σημασίας που μπορούν εύκολα να διορθωθούν.
Η νευροτοξίνη που εγχέεται για τη θεραπεία μείωσης ρυτίδων είναι ένα από το πιο ασφαλή φάρμακα στον πλανήτη. Η παρουσία ενός προβλήματος υγείας δε συνδέεται με τη χρήση του. Η νευροτοξίνη έχει χρησιμοποιηθεί ως φαρμακευτική αγωγή για τέσσερις δεκαετίες για τη θεραπεία διαφορετικών καταστάσεων (στραβισμός, σπαστική απώλεια κίνησης κλπ.). Έχει εγκριθεί για χρήση στην αισθητική ιατρική τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από το FDA στην Αμερική. Τέλος,  δεν τίθεται τέτοιο θέμα μιας και  η ποσότητα που χρησιμοποιείται για αισθητικούς λόγους είναι ελάχιστη σε σχέση με αυτήν που χρησιμοποιείται σε άλλες παθήσεις.

Φωτογραφικό Άλμπουμ «πριν-μετά»

Κάντε κλικ πάνω σε κάθε φωτογραφία για μεγέθυνση

ΕΝΕΣΙΜΕΣ-ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Προσήλωση-συνέπεια-ακεραιότητα είναι όσα χαρακτηρίζουν τον πλαστικό χειρουργό Δημήτρη Κεραστάρη. Ο ιατρός δημιούργησε το Kallisti Medical θέλοντας να ασκεί την αισθητική χειρουργική τηρώντας τους ιατρικούς κανόνες με μια τελείως ανθρωποκεντρική προσέγγιση δίνοντας σε κάθε ασθενή όσο χρόνο ο ίδιος χρειάζεται καλύπτοντας τις απορίες του πλήρως και δημιουργώντας μια αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης. Είναι ο προσωπικός σας ιατρός πριν, κατά τη διάρκεια άλλα και μετά την θεραπεία επεμβατική ή μη.
Ο Δρ. Κεραστάρης έχει ήδη στο ενεργητικό του 20 χρόνια χειρουργικής εμπειρίας έχοντας ολοκληρώσει επιτυχώς περισσότερες από 3500 αισθητικές επεμβάσεις σε πρόσωπο και σώμα. Παράλληλα, πιστεύοντας στην συνεχή εξέλιξη στον χώρο της πλαστικής χειρουργικής και ιατρικής αισθητικής ο ιατρός και το έμπειρο προσωπικό του συμμετέχουν σε συνέδρια , workshops και ημερίδες όπου εκπαιδεύονται και ενημερώνονται συνεχώς.
Το Kallisti Medical είναι εξοπλισμένο με τα τελευταίας γενιάς ιατρικά μηχανήματα και Laser ικανά να καλύψουν ένα πολύ μεγάλο εύρος θεραπειών. Ξεκινώντας από την αποτρίχωση και φτάνοντας σε θεραπεία ανάπλασης, αφαίρεσης τατουάζ και αντιμετώπιση δερματικών βλαβών καθώς αποτελούν τα golden standards στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών ιατρικής αισθητικής .
Γιατί στο Kallisti Medical το να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αποτελεί δέσμευση και προσωπική ευθύνη. Καλλιεργώντας ρεαλιστικές προσδοκίες τόσο στις επεμβατικές όσο και στις μη επεμβατικές θεραπείες τα αποτελέσματα θα είναι εξαιρετικά. Το γεγονός αυτό πιστοποιεί η πληθώρα ικανοποιημένων ασθενών μας, που αναπτύσσουν μια μακροχρόνια σχέση με τον ιατρό.
Στο Kallisti Medical κάθε θεραπεία είναι αυστηρά εξατομικευμένη και προσαρμοσμένη στο θέμα που σας απασχολεί. Βασίζεται στην αντιμετώπιση των αναγκών σας με προσεκτικό σχεδιασμό. Είμαστε πάντοτε δίπλα σας με προσωπική επαφή παρακολουθώντας την εξέλιξη σας με υπευθυνότητα.
Διατηρώντας πάντα τα υψηλά μας standards στις εξειδικευμένες μεθόδους, τα υλικά, και τα μηχανήματα, στο μόνο που κάνουμε έκπτωση είναι οι τιμές. Έτσι μπορεί ο καθένας με πλήρη ασφάλεια να κάνει την θεραπεία που ενδείκνυται στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της ελληνικής αγοράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ