Βλεφαροπλαστική: Ανανεώστε την εικόνα σας και αποκτήστε ξεκούραστο βλέμμα.

Η βλεφαροπλαστική είναι μια επέμβαση αισθητικής χειρουργικής που μπορεί να επαναφέρει τη χαμένη νεανικότητα του βλέμματος και να μας απαλλάξει από τα σημάδια του χρόνου. Πρόκειται για μια επέμβαση η οποία μπορεί να ανανεώσει την συνολική εικόνα του προσώπου, απομακρύνοντας τις αντιαισθητικές ‘’σακούλες’’ κάτω από τα μάτια και την περίσσεια δέρματος στην περιοχή των άνω βλεφάρων.

Στις επεμβάσεις για τη βελτίωση της όψης του προσώπου ανήκουν η ρινοπλαστική, το facelifting, η ωτοπλαστική, το lifting μετώπου και άλλες μη επεμβατικές τεχνικές όπως ενέσιμες θεραπείες, τα νήματα, θεραπείες με laser.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Με τη βλεφαροπλαστική απομακρύνεται η περίσσεια του δέρματος που εντοπίζεται στα άνω βλέφαρα, καθώς και το πλεονάζον λίπος το οποίο ευθύνεται για τη διόγκωση στην περιοχή του έσω κανθού. Σε ότι αφορά στα κάτω βλέφαρα, αναμορφώνονται οι ‘’σακούλες’’ που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας του περικογχικού λίπους και απομακρύνεται η περίσσεια δέρματος ώστε να επιτευχθεί μείωση των ρυτίδων. Με αυτό τον τρόπο το βλέμμα δείχνει ξεκούραστο και ολόκληρο το πρόσωπο αποκτά πιο νεανική όψη.

Κάθε άλλο παρά γοητευτική όψη μας χαρίζουν οι ‘’σακούλες’’ που βρίσκονται στα κάτω βλέφαρα. Η παρουσία τους στα κάτω βλέφαρα οφείλονται στην προβολή περικογχικού λίπους προς τα έξω.

Σε πιο νέες ηλικίες που δεν συνυπάρχει περίσσεια δέρματος στα κάτω βλέφαρα, αφαιρούμε το λίπος αυτό πραγματοποιώντας πολύ μικρού μήκους τομές στην περιοχή του επιπεφυκότα. Έτσι, δεν δημιουργούνται εξωτερικές ουλές.

Σε μεγαλύτερες ηλικίες, η τομή διενεργείται κάτω από τις βλεφαρίδες, ώστε να αποκαταστήσουμε την χαλαρότητα που έχει επέλθει στις ανατομικές δομές αφαιρώντας μικρή μόνο ποσότητα λίπους.

Σύμφωνα με τις νέες τάσεις στην πλαστική χειρουργική, το λίπος αυτό πρέπει να διατηρείται τόσο για λειτουργικούς όσο και για αισθητικούς λόγους όσο μπορούμε.

Αυτός είναι ο λόγος που επανορθώνουμε το διάφραγμα που συγκρατεί το λίπος να μην βγαίνει προς τα έξω και μέρος αυτού το επανατοποθετούμε στη θέση που ήταν παλιότερα ή σε κάποιο άλλο σημείο του κόγχου για να βελτιώσουμε αισθητικά την περιοχή.

Στους περισσότερους ανθρώπους οι αλλοιώσεις που μαρτυρούν το πέρασμα του χρόνου συμβαδίζουν στα πάνω και τα κάτω βλέφαρα.

Εξαιρέσεις βέβαια υπάρχουν, όπως υπάρχουν κάποιοι που ενοχλούνται μόνο από κάτι πολύ συγκεκριμένο στα άνω ή στα κάτω βλέφαρα.

Στις περιπτώσεις αυτές μπορούμε να χειρουργήσουμε μόνο τα άνω ή τα κάτω αλλά αποτελούν μάλλον την μειοψηφία.

Ο πλαστικός χειρουργός θα καταγράψει προσεκτικά το ιστορικό του ατόμου προκειμένου να διαπιστώσει αν είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν προβλήματα ή αλλεργίες στην περιοχή των ματιών. Έπειτα θα προβεί σε κλινική εξέταση για να ελέγξει την κατάσταση των ιστών στην περιοχή. Πριν την επέμβαση συνιστάται η αποφυγή συγκεκριμένων φαρμάκων που επηρεάζουν την πήξη του αίματος ώστε να αποφευχθεί η περίπτωση αιμορραγίας.

Η βλεφαροπλαστική πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και μέθη. Ολική αναισθησία γίνεται μόνο στην περίπτωση που ζητηθεί από τον ίδιο τον ασθενή. Δύο έως τρεις ώρες μετά την επέμβαση ο ασθενής είναι σε θέση να επιστρέψει σπίτι του. Με την πάροδο πέντε ημερών γίνεται και η αφαίρεση των ραμμάτων, ενώ μέσα σε δυο μήνες οι ουλές έχουν σχεδόν εξαφανιστεί. Όσοι έχουν υποβληθεί σε βλεφαροπλαστική μπορούν να κυκλοφορούν και εκτός σπιτιού άφοβα, υπό την προϋπόθεση να φορούν γυαλιά ηλίου μέχρι να αφαιρεθούν τα ράμματα.

βλεφαροπλαστικη-δημητρης-κερασταρης-ενοχλησειςΗ βλεφαροπλαστική είναι μία επέμβαση η οποία πρακτικά εμφανίζει ελάχιστες έως καθόλου ενοχλήσεις. Μπορεί να παρατηρηθεί ένα πολύ μικρό οίδημα στα βλέφαρα κυρίως τις πρώτες 1-2 μέρες μετά την επέμβαση. Σε ελάχιστες περιπτώσεις, 1% μπορεί να δακρύζουν περισσότερο, αλλά η πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν έχει παρουσιάσει σχεδόν καμία ενόχληση.

Δεν υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο που θα πρέπει να προσέξει μετά τη βλεφαροπλαστική. Απλά το πρώτο διάστημα θα ήταν ωφέλιμο ο ασθενής να αποφύγει την έντονη αθλητική δραστηριότητα, την παρακολούθηση τηλεόρασης, το μακιγιάζ στην περίπτωση των γυναικών ή την χρήση φακών επαφής. Για να μειωθεί το οίδημα γρηγορότερα καλό θα ήταν να χρησιμοποιεί κρύα επιθέματα (κομπρέσες). Αν παρατηρηθεί ξηροφθαλμία οι σταγόνες θα βοηθήσουν να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Μακιγιάζ μπορεί να κάνει κάποιος αφού αφαιρεθούν τα ράμματα, μετά από 5-6 μέρες.

Χρειάζεται λίγη προσοχή τις δυο πρώτες εβδομάδες στο ντεμακιγιάζ.

Όσον αφορά στους φακούς επαφής με προσοχή από την 4η-5η μέρα μπορεί κάποιος να τους χρησιμοποιήσει κανονικά.

Για κάποιον ο οποίος μένει εκτός Αθηνών με το αυτοκίνητο μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι μετά από δύο ώρες.

Έτσι κι αλλιώς, μετά τη βλεφαροπλαστική ο ασθενής μένει για 2 ώρες στο νοσοκομείο και μετά μπορεί να φύγει από την κλινική.

Οδηγώντας όχι ο ίδιος, γιατί η επέμβαση γίνεται με μέθη, οπότε απαγορεύεται να οδηγήσει κάποιος αμέσως μετά.

Με αυτοκίνητο όμως, οδηγώντας κάποιος άλλος μπορεί να πάει οπουδήποτε 2 ώρες μετά την επέμβαση.

Αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσει κάποιο μέσο συγκοινωνίας θα πρέπει να περιμένει μάλλον μέχρι την επόμενη μέρα.

Ο περισσότερος κόσμος τείνει να πιστεύει πως οι αισθητικές επεμβάσεις έχουν υψηλό κόστος και πως απευθύνονται σε ένα μικρό κομμάτι του πληθυσμού. Θα μπορούσαμε να πούμε πως αυτό ίσχυε εν μέρει παλαιότερα. Οι τιμές πλέον κινούνται σε πολύ λογικά επίπεδα, γι’ αυτό και οι επεμβάσεις έχουν γίνει προσιτές σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Όπως κάθε αισθητική επέμβαση, έχει πολύ μικρά ποσοστά πιθανών επιπλοκών, που στην πλειοψηφία τους είναι παροδικές.

Το οίδημα και οι μικρές μελανιές που εμφανίζονται, υποχωρούν πλήρως σε λίγες ημέρες.

Στο πρόσωπο μπορεί να γίνει επίσης ρινοπλαστική για να αλλάξουμε το σχήμα της μύτης, P.A.L. λιποαναρρόφηση λαιμού για να αντιμετωπίσουμε τη χαλάρωση και τη συσσώρευση λίπους στην περιοχή, VASER lipo, ωτοπλαστική, αλλά και lifting προσώπου.

Επίσης για τα άτομα που αντιμετωπίζουν χαλάρωση του δέρματος σε διάφορα σημεία του προσώπου η αυτομεταμόσχευση λίπους επαναφέρει τον χαμένο όγκο και μπορεί να δώσει πιο νεανική εικόνα.

Τέλος, για μειώσουμε την πτώση στο μέτωπο μπορούμε να προχωρήσουμε σε ενδοσκοπικό lifting μετώπου.

Συμπεριλαμβανομένης της επέμβασης της βλεφαροπλαστικής, ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Κεραστάρης Δημήτηρης έχει ασχοληθεί εδώ και 20 χρόνια με όλη τη γκάμα των αισθητικών και επανορθωτικών επεμβάσεων, ενώ τα τελευταία 15 χρόνια έχει εξειδικευτεί στην αισθητική χειρουργική και τη χρήση laser όλων των τύπων. Μέχρι και σήμερα ο Dr Κεραστάρης Δημήτρης έχει πραγματοποιήσει πάνω από 3.600 επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κόστος βλεφαροπλαστικής: Όλα όσα Χρειάζεται να Γνωρίζετε

Πολύς κόσμος ρωτάει είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω φόρμας επικοινωνίας για το κόστος μιας επέμβασης βλεφαροπλαστικής. Το παρακάτω άρθρο θα […]

Όλη η αλήθεια για τη βλεφαροπλαστική

Η βλεφαροπλαστική είναι μια πολύ γνωστή επέμβαση όπου βελτιώνει δραστικά το σχήμα των βλεφάρων. Είναι δυνατό να γίνει τόσο στο […]

Βλεφαροπλαστική: Ότι χρειάζεται να ξέρεις από τους ειδικούς!

Τι είναι η βλεφαροπλαστική; Η χειρουργική επέμβαση των βλεφάρων, ή αλλιώς βλεφαροπλαστική, βοηθά την ανύψωση των ιστών γύρω από τα […]