Πλαστικός Χειρουργός Dr Κεραστάρης
google-reviews
4,9 / 5

Δευτέρα -Παρασκευή 12:00-20:00

Αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες

Αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες

Αυτόλογη μεσοθεραπεία με Αυξητικούς παράγοντες : Τι είναι

Η Αυτόλογη μεσοθεραπεία με Αυξητικούς παράγοντες είναι μία νέα θεραπεία, που χρησιμοποιεί κύτταρα και συστατικά του ίδιου μας του οργανισμού και επιτυγχάνει σημαντικού βαθμού ανάπλαση και αναζωογόνηση του δέρματος.

Η θεραπεία αναφέρεται στο πλάσμα του αίματος που είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια, τα οποία με τη σειρά τους είναι πλούσια σε αυξητικούς παράγοντες.

Οι ουσίες αυτές (αυξητικοί παράγοντες), που βρίσκονται σε μεγάλη συγκέντρωση στα αιμοπετάλια του αίματος, αυξάνουν κατά πολύ τις φυσιολογικές λειτουργίες των κυττάρων του δέρματος οι οποίες ατονούν με την πάροδο του χρόνου.

Είναι μία απόλυτα «φυσιολογική» θεραπεία με εξαιρετικά αποτελέσματα στην αναζωογόνηση του δέρματος, αλλά και στη μείωση της τριχόπτωσης σε άντρες και γυναίκες.

Πως γίνεται η θεραπεία;

Αρχικά γίνεται αιμοληψία και παίρνουμε 20-30 ml αίματος, το οποίο φυγοκεντρείται για 15 λεπτά. Με τη διαδικασία αυτή διαχωρίζονται τα έμορφα συστατικά από το πλάσμα του αίματος, που είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια (κύτταρα του αίματος). Ακολούθως προσθέτουμε στο πλάσμα ουσία που ενεργοποιεί τους αυξητικούς παράγοντες των αιμοπεταλίων και αυτό ενίεται ενδοδερμικά σε όλη την επιφάνεια που θέλουμε σαν μεσοθεραπεία. Όλη η διαδικασία κρατάει 30-45 λεπτά και γίνεται στο ιατρείο με τη χρήση αναισθητικής κρέμας.

Τι ακριβώς επιτυγχάνει η Αυτόλογη μεσοθεραπεία με Αυξητικούς παράγοντες;

Τα αιμοπετάλια βοηθούν στην επούλωση των ιστών και στην αναγέννηση και πολλαπλασιασμό των κυττάρων. Η Αυτολογη μεσοθεραπεια προωθεί τις φυσιολογικές λειτουργίες των κυττάρων του δέρματος, ενεργοποιεί τους ινοβλάστες και αυξάνεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Το αποτέλεσμα είναι η φυσική λείανση και σύσφιξη του δέρματος, που γίνεται πιο στιλπνό και φωτεινό. Οι ρυτίδες και οι πόροι του δέρματος απαλύνονται, οι ουλές βελτιώνονται. Είναι μία συνολική, φυσική αναζωογόνηση του δέρματος που το κάνει να φαίνεται πιο νεανικό.

Πόσες θεραπείες χρειάζονται;

Το αποτέλεσμα αρχίζει να φαίνεται 10-15 ημέρες μετά τη θεραπεία και ολοκληρώνεται σε λίγες εβδομάδες. Ανάλογα με το πρόβλημα που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε και την κατάσταση που βρίσκεται το δέρμα μπορεί να χρειαστεί να κάνουμε 2-3 θεραπείες συνολικά με μεσοδιάστημα 1-1,5 μήνα για καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο αισθητικό αποτέλεσμα. Για καλύτερη διατήρηση του αποτελέσματος αυτού, καλό είναι να επαναλαμβάνουμε τη θεραπεία μία φορά το χρόνο.

Σε ποιές περιοχές στο πρόσωπο ή στο σώμα κάνουμε Αυτόλογη μεσοθεραπεία με Αυξητικούς Παράγοντες;

Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το πρόσωπο, τον λαιμό, το ντεκολτέ, τη ραχιαία επιφάνεια των χεριών, σε σημεία με ουλές και ραγάδες και σε άλλες περιοχές που το δέρμα φαίνεται θαμπό, αφυδατωμένο, γερασμένο.

Η Αυτόλογη μεσοθεραπεία με Αυξητικούς Παράγοντες εφαρμόζεται και στην αλωπεκία;

Η Αυτόλογη μεσοθεραπεία με Αυξητικούς Παράγοντες έχει εξαιρετικά αποτελέσματα σε πολλές μορφές αλωπεκίας. Επιβραδύνει την απώλεια των τριχών και σε πολλές περιπτώσεις βοηθάει στην επανεμφάνιση τριχών.

αυτολογη μεσοθεραπεια παρενεργειες 

Η μόνη σχετική αντένδειξη είναι η λήψη συγκεκριμένων αντιπηκτικών φαρμάκων που αυξάνουν την αιμορραγική διάθεση, οπότε και την πιθανότητα να δημιουργηθούν πιο εκτεταμένες μελανιές, που είναι ουσιαστικά η μοναδική πιθανή επιπλοκή της θεραπείας. Αν και δεν αποτελεί επιπλοκή, πρέπει να αναφέρουμε ότι το αποτέλεσμα της Αυτόλογης μεσοθεραπείας με Αυξητικούς Παράγοντες είναι πιο θεαματικό σε νεώτερες ηλικίες (μέχρι τα 50-55), επειδή τα αιμοπετάλια είναι πιο πλούσια σε αυξητικούς παράγοντες.

Μπορεί να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες;

Ο συνδυασμός fractional laser με Αυτολογη μεσοθεραπεια έχει πραγματικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Επίσης μπορεί να συνδυαστεί με μεσοθεραπεία, δερμοαπόξεση, Θεραπεία Μείωσης Ρυτίδων Προσώπου, υαλουρονικό οξύ και με άλλες θεραπείες αντιγήρανσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ