Πλαστικός Χειρουργός Dr Κεραστάρης
google-reviews
4,9 / 5

Δευτέρα -Παρασκευή 12:00-20:00

Λιποαναρρόφηση Λαιμού

Λιποαναρρόφηση Λαιμού

Η PAL λιποαναρρόφηση λαιμού αποτελεί τον αποτελεσματικότερο τρόπο αντιμετώπισης της συσσώρευσης λίπους στην περιοχή της κάτω γνάθου. Καθώς μεγαλώνουμε το λίπος συσσωρεύεται σε περιοχές του σώματος όπως ο λαιμός, από τις οποίες είναι πολύ δύσκολο να απομακρυνθεί με ισορροπημένη διατροφή ή άσκηση. Αυτή η συγκέντρωση λίπους επηρεάζει την γενικότερη εικόνα του προσώπου, εξαφανίζει τις γωνίες στην κάτω γνάθο και κάνει το άτομο να δείχνει μεγαλύτερο.

Η PAL λιποαναρρόφηση λαιμού είναι μια επέμβαση που μπορεί να αποκαταστήσει το πρόβλημα και να χαρίσει ένα όμορφο αποτέλεσμα που διαρκεί για χρόνια. Πολλές φορές πραγματοποιείται συγχρόνως με το λιφτινγκ προσώπου για ένα πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

PAL λιποαναρρόφηση λαιμού: Πρώτη επίσκεψη στον πλαστικό χειρουργό


Ο πλαστικός χειρουργός θα συζητήσει με το άτομο τις αλλαγές που επιθυμεί να κάνει. Αφού εξετάσει το συνολικό βάρος του, την τονικότητα των μυών και του δέρματος, την συγκέντρωση λίπους και λάβει ένα πλήρες ιστορικό του ασθενούς, θα του εξηγήσει τις εναλλακτικές μεθόδους, πιθανούς κινδύνους και τα πλεονεκτήματα κάθε τεχνικής.

Ποιοί είναι ιδανικοί υποψήφιοι για λιποαναρρόφηση λαιμού;


Κατάλληλοι υποψήφιοι για την συγκεκριμένη επέμβαση είναι άτομα που:

  • παρουσιάζουν έντονη συσσώρευση λίπους στην περιοχή του λαιμού που σχεδόν έχει εξαφανίσει τις γωνίες στην κάτω γνάθο και αλλοιώνει το περίγραμμα του προσώπου
  • έχουν ελαστικό δέρμα
  • έχουν καλή σωματική και ψυχική υγεία

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό ο υποψήφιος να έχει ρεαλιστικές προσδοκίες.

Η PAL λιποαναρρόφηση λαιμού είναι μια επέμβαση που δεν έχει περιορισμούς ως προς την ηλικία και μπορεί να πραγματοποιηθεί σε άτομα που έχουν συμπληρώσει τα 18 έτη, αν και συνήθως γίνεται σε ασθενείς σε πιο προχωρημένη ηλικία.

PAL λιποαναρρόφηση λαιμού: Ποια η διαδικασία;


Ο πλαστικός χειρουργός πραγματοποιεί μια μικρή τομή κάτω από το σαγόνι. Το λίπος απομακρύνεται μέσω αναρρόφησης, χωρίς να επηρεάζονται οι μύες, τα νεύρα ή τα αιμοφόρα αγγεία, στη συνέχεια το δέρμα συστέλλεται και ‘’αγκαλιάζει’’ τον λαιμό. Η επέμβαση διαρκεί περίπου τριάντα λεπτά.

Ποιοί περιορισμοί υπάρχουν μετά την επέμβαση;


Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι ασθενείς να φορούν έναν ειδικό κορσέ τουλάχιστον για 10-15 ημέρες μετά την επέμβαση για να ασκεί την πίεση που χρειάζεται στο δέρμα για να κολλήσει στους υποκείμενους ιστούς.

Αυτός είναι ουσιαστικά ο μόνος περιορισμός που υπάρχει, αλλά είναι πολύ σημαντικός για το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα.

Χρειάζεται παραμονή στο νοσοκομείο;


Η λιποαναρρόφηση γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη και δεν χρειάζεται οι ασθενείς να διανυκτερεύσουν στο νοσοκομείο.

Δύο ώρες μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, που διαρκεί 30 λεπτά περίπου, μπορούν να επιστρέψουν σπίτι τους.

Μετά το τέλος της επέμβασης ο ασθενής ενδέχεται να νιώσει ελαφρύ πόνο που αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με απλά παυσίπονα. Η περιοχή θα είναι λίγο πρησμένη, αλλά μέσα σε μία με δυο εβδομάδες το οίδημα θα υποχωρήσει.

Μετά το πέρας της πρώτης εβδομάδας το άτομο μπορεί να επιστρέψει κανονικά στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Ποιές είναι οι πιθανές επιπλοκές στην λιποαναρρόφηση λαιμού;


Οι επιπλοκές σχετίζονται με την συμπεριφορά του ασθενούς και την περίπτωση που δεν ακολουθήσει τις οδηγίες του γιατρού. Κυρίως συνδέονται με την άρνηση χρήσης του κορσέ. Σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί να δημιουργηθεί αιμάτωμα στην περιοχή και να καθυστερήσει η επούλωση. Γεγονός που με την σειρά του μπορεί να προκαλέσει επιμόλυνση, με σοβαρότερες συνέπειες. Οι επιπλοκές αυτές μπορούν να αντιμετωπιστούν, όμως θα επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο δεν θα είναι το ίδιο εντυπωσιακό εξαιτίας της χαλάρωσης του δέρματος.

Πλαστική Χειρουργική

Λιποαναρρόφηση λαιμού

ΠΡΙΝ / ΜΕΤΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ