Πλαστικός Χειρουργός Dr Κεραστάρης
google-reviews
4,9 / 5

Δευτέρα -Παρασκευή 12:00-20:00

Θεραπεία μείωσης ρυτίδων προσώπου

Θεραπεία μείωσης ρυτίδων προσώπου

H Θεραπεία ρυτίδων προσώπου με νευροτοξίνη είναι η συχνότερη, με μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη, αισθητική θεραπεία παγκοσμίως.

Η πιο κοινή μη επεμβατική θεραπεία αντιγήρανσης στον κόσμο είναι η θεραπεία ρυτίδων προσώπου με νευροτοξίνη. Είναι μια εξαιρετικά ασφαλής διαδικασία με εκπληκτικά αποτελέσματα τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες.

Πώς λειτουργεί η θεραπεία μείωσης ρυτίδων με νευροτοξίνη;


Η θεραπεία ρυτίδων προσώπου με νευροτοξίνη είναι μια αρκετά διαδεδομένη τεχνική αντιμετώπισης των ρυτίδων. Για να δούμε με ακρίβεια πώς λειτουργεί, πρέπει αρχικά να δούμε πως δημιουργούνται οι ρυτίδες. Οι μύες κάτω από το δέρμα είναι συνεχώς σε σύσπαση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το προοδευτικό σπάσιμο της επιφάνειας του δέρματος και την παρουσία λεπτών ρυτίδων. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το δέρμα γίνεται όλο και πιο λεπτό όσο περνούν τα χρόνια, οι ρυτίδες γίνονται ολοένα και πιο ξεκάθαρες. Αυτό που κάνουμε βασικά με την έγχυση της νευροτοξίνης είναι να μειώσουμε τη μυϊκή σύσπαση.

Αρά συνειδητοποιούμε ότι όχι μόνο αυτή η διαδικασία γεμίζει τα κενά, αλλά παρεμβαίνει και μειώνει τη μυϊκή συστολή. Όταν το εφαρμόζετε ακόμη και σε δύσκολες περιοχές, οι ρυτίδες μειώνονται και επιστρέφει η νεανική όψη.

Σε ποιες περιοχές μπορεί να εφαρμοστεί η θεραπεία λείανσης ρυτίδων προσώπου με νευροτοξίνη;


Η θεραπεία ρυτίδων προσώπου με νευροτοξίνη εφαρμόζεται στο πρόσωπο στις ζώνες όπου έχουμε τις λεγόμενες οι ρυτίδες έκφρασης. Πιο συγκεκριμένα, η περιοχή είναι γύρω από τα μάτια (πόδι της χήνας), το άνω χείλος (ρυτίδες καπνιστή), ανάμεσα στα φρύδια – μέτωπο, στην περιοχή της μύτης. Μπορεί επίσης να εφαρμοστεί στο περίγραμμα του προσώπου (ωοειδές πρόσωπο) στο λαιμό, καθώς και στις μασχάλες, παλάμες και πατούσες για υπεριδρωσία.

Αισθητικές Θεραπείες

Θεραπεία Μείωσης Ρυτίδων Προσώπου

ΠΡΙΝ / ΜΕΤΑ

Ποια είναι η διαδικασία εφαρμογής της θεραπείας ρυτίδων με νευροτοξίνη;


Η θεραπεία είναι σχετικά απλή και διαρκεί περίπου 20 λεπτά. Ο πλαστικός χειρούργος προσδιορίζει πρώτα τις περιοχές που θα γίνει η έγχυση της νευροτοξίνης. Στη συνέχεια εφαρμόζεται το διάλυμα, κάνοντας μικρές ενδομυϊκές ενέσεις. Κατά τη χρήση, ο πόνος είναι ελάχιστος λόγω της εξαιρετικά λεπτής βελόνας που χρησιμοποιείται.

Υαλουρονικό οξύ ή θεραπεία ρυτίδων με νευροτοξίνη;


Αυτές οι δύο θεραπείες είναι ουσιαστικά συμπληρωματικές η μια στην άλλη. Η θεραπεία έγχυσης νευροτοξίνης αφαιρεί τις ρυτίδες σε περιοχές του προσώπου όπως το πόδι ή το μέτωπο της χήνας, ενώ το υαλουρονικό οξύ μπορεί να επαναφέρει τον όγκο σε περιοχές όπως τα χείλη ή τα μάγουλα αλλά και να γεμίσει τις ρυτίδες.

Πόσο σύντομα μπορεί το άτομο να επιστρέψει στις καθημερινές του ασχολίες;


Μετά τη θεραπεία, το άτομο μπορεί να επανέλθει στην καθημερινή του απασχόληση. Ωστόσο, είναι ιδανικό να απέχει από ανάπαυση, τουλάχιστον για τέσσερις ώρες μετά τη θεραπεία. Η ζώνη όπου εφαρμόστηκε η θεραπεία μείωσης ρυτίδων με νευροτοξίνη δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με το νερό υψηλής θερμοκρασίας ή να εκτίθεται σε υψηλή θερμοκρασία για για 3 με 4 24ωρα. Δεν επιτρέπεται η κατανάλωση αλκοόλ για 24 ώρες. Το μασάζ στην περιοχή από αισθητικό ή φυσικοθεραπευτή πρέπει να αποφεύγεται για τα πρώτα 3 εικοσιτετράωρα.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία έγχυσης νευροτοξίνης για τη θεραπεία των ρυτίδων;


Η θεραπεία ρυτίδων προσώπου με νευροτοξίνη δεν είναι μόνιμη. Διαρκεί συνήθως μεταξύ 4 και 6 μηνών, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του ατόμου.

Πότε γίνονται εμφανή τα πρώτα αποτελέσματα της θεραπείας ρυτίδων προσώπου με νευροτοξίνη;


Μετά τη θεραπεία, τα αποτελέσματα είναι εμφανή σε μία έως τρεις ημέρες. Παρ ‘όλα αυτά, τα τελικά αποτελέσματα θα είναι εμφανή σε περίπου 10 ημέρες. Σε μερικές περιπτώσεις, μετά από δεκαπέντε ημέρες, ο γιατρός μπορεί να χρειαστεί να επέμβει για να τελειοποιήσει το αποτέλεσμα.

Πόσο συχνά μπορεί να κάνει κάποιος θεραπεία ρυτίδων προσώπου με νευροτοξίνη;


Δεδομένου ότι η διάρκεια των αποτελεσμάτων της θεραπείας ρυτίδων προσώπου με νευροτοξίνη είναι περίπου 4 έως 6 μήνες, συνιστάται να μην υποβάλλεστε σε περισσότερες από 2 έως 3 θεραπείες το χρόνο. Επίσης, η πιο τακτική χρήση του μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ο οργανισμός να αποκτήσει ανοχή στη νευροτοξίνη και να έχουν μικρότερη διάρκεια τα αποτελέσματα.

Από ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει κανείς θεραπεία ρυτίδων προσώπου με νευροτοξίνη;


Οι ανάγκες του κάθε ατόμου είναι διαφορετικές, επομένως δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία για να ξεκινήσει η θεραπεία. Καλό θα ήταν να ξεκινήσετε μόλις εμφανιστούν οι πρώτες ρυτίδες.

Αν κάνει κάποιος μία φορά θεραπεία ρυτίδων προσώπου με νευροτοξίνη;


Υπάρχει ένας μύθος ότι αν σταματήσετε στην πρώτη εφαρμογή, το πρόσωπό σας θα είναι χειρότερο από ότι πριν. Κάτι τέτοιο δεν είναι αληθές. Μπορείτε να κάνετε θεραπεία με όσες φορές επιθυμείτε χωρίς επιπτώσεις.

Στην πιθανότητα όπου κάποιος αποφασίσει να το κάνει μόνο μια φορά, τα αποτελέσματα θα ισχύσουν για όσους μήνες δρα το φάρμακο. Καλό θα ήταν να επαναλάβει τη διαδικασία αν θέλει πιο μόνιμα αποτελέσματα. Η διαφορά στις ρυτίδες θα είναι αρκετά εμφανής ακόμη και όταν τη σταματήσει, μετά από την εφαρμογή της θεραπεία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η θεραπεία ρυτίδων προσώπου με νευροτοξίνη μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές;


Εάν η θεραπεία της μείωσης ρυτίδων προσώπου με νευροτοξίνηπραγματοποιείται από ένα
έμπειρο και εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος επιπλοκών.
Στις σημεία έγχυσης, μπορεί να υπάρχουν μερικές μελανιές που θα εξασθενίσουν τις επόμενες ημέρες. Μπορεί επίσης να υπάρχουν ορισμένες ασυμμετρίες
αμελητέας σημασίας που μπορούν εύκολα να διορθωθούν.

Υπάρχει κίνδυνος η θεραπεία ρυτίδων με νευροτοξίνη να μου δημιουργήσει πρόβλημα υγείας;


Η νευροτοξίνη που εγχέεται για τη θεραπεία μείωσης ρυτίδων είναι ένα από το πιο ασφαλή φάρμακα στον πλανήτη. Η παρουσία ενός προβλήματος υγείας δε συνδέεται με τη χρήση του. Η νευροτοξίνη έχει χρησιμοποιηθεί ως φαρμακευτική αγωγή για τέσσερις δεκαετίες για τη θεραπεία διαφορετικών καταστάσεων (στραβισμός, σπαστική απώλεια κίνησης κλπ.). Έχει εγκριθεί για χρήση στην αισθητική ιατρική τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από το FDA στην Αμερική. Τέλος, δεν τίθεται τέτοιο θέμα μιας και η ποσότητα που χρησιμοποιείται για αισθητικούς λόγους είναι ελάχιστη σε σχέση με αυτήν που χρησιμοποιείται σε άλλες παθήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ