Πλαστικός Χειρουργός Dr Κεραστάρης
google-reviews
4.9 / 5

Δευτέρα -Παρασκευή 12:00-20:00

Dr. Δημήτρης Κεραστάρης
Ο προσωπικός σας πλαστικός χειρουργός

ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ Dr.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΣΤΑΡΗΣ

Κοιλιοπλαστική

Κοιλιοπλαστική: Τι Είναι

Η πλαστική στην κοιλιά είναι η επέμβαση μέσω της οποίας μπορούμε να αποκτήσουμε επίπεδη και καλοσχηματισμένη κοιλιά, αφαιρώντας περίσσεια δέρματος. Με την κοιλιοπλαστική μπορούμε να μειώσουμε το μέγεθος της κοιλιάς και να βελτιώσουμε τη συνολική εικόνα του σώματος.
Στόχος της κοιλιοπλαστικής είναι η βελτίωση στο μέγιστο δυνατό βαθμό της όψης της κοιλιάς. Φυσικά ο ασθενής πρέπει να γνωρίζει ότι οι στόχοι που θέτουμε πρέπει να είναι ρεαλιστικοί και πραγματοποιήσιμοι.

Στην επέμβαση της κοιλιοπλαστικής καταφεύγουν:

● Γυναίκες που έχουν υποστεί χαλάρωση των κοιλιακών μυών λόγω μίας ή περισσοτέρων κυήσεων
● Γυναίκες και άντρες που έχουν χάσει πολλά κιλά συνήθως μετά από βαριατρικές εγχειρήσεις και αντιμετωπίζουν προβλήματα χαλάρωσης στην περιοχή της κοιλιάς
● Γυναίκες και άντρες που δεν καταφέρνουν να χάσουν κιλά παρά τις επανειλημμένες δίαιτες και την άσκηση και παρουσιάζουν χαλάρωση του δέρματος στην κοιλιά.

Επίσης γυναίκες που έχουν κάνει πλαστική στην κοιλιά πρέπει να γνωρίζουν ότι σε μία ενδεχόμενη εγκυμοσύνη μπορεί να παρατηρήσουν χαλάρωση των μυών στην περιοχή της κοιλιάς.

Άλλες ενδείξεις για την κοιλιοπλαστική είναι οι εξής:

1. Χαλαρό δέρμα που κρεμά στην περιοχή της κοιλιάς
2. Εμφάνιση ραγάδων στο επίπεδο του ομφαλού
3. Ύπαρξη ουλών που προέρχονται από άλλες επεμβάσεις στο κάτω μέρος της κοιλιάς

4. Απώλεια κιλών μετά από βαριατρικό χειρουργείο

Κοιλιοπλαστική: Ποια Είναι η Διαδικασία

Κατά την πρώτη συνάντηση του ατόμου με τον πλαστικό χειρουργό, εξετάζεται η κλινική εικόνα του ασθενή και γίνεται λήψη φωτογραφιών της περιοχής. Κατόπιν γίνεται συζήτηση για τις λεπτομέρειες της επέμβασης, τα οφέλη και τα ρίσκα της.

Όταν παρθεί η απόφαση για το χειρουργείο γίνονται οι κλασικές προεγχειρητικές εξετάσεις δηλαδή:

● γενική αίματος
● ούρων
● σάκχαρο
● καρδιογράφημα
● ακτινογραφία θώρακα
● ουρία
● κρεατίνη
● έλεγχος πήξης του αίματος
Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να ζητηθεί και αξονική τομογραφία κοιλιάς.

Αν ο ασθενής είναι καπνιστής θα του ζητηθεί να κόψει το κάπνισμα για ένα διάστημα πριν το χειρουργείο, ενώ αν ο ασθενής προσβληθεί από κάποιο κρύωμα ή λοίμωξη το χειρουργείο θα πρέπει να αναβληθεί για μερικές μέρες.

Πριν την επέμβαση ο γιατρός σχεδιάζει τις τομές που θα γίνουν στη διάρκεια του χειρουργείου. Η κοιλιοπλαστική πραγματοποιείται με ολική νάρκωση και η τομή που κάνει ο πλαστικός χειρουργός εκτείνεται από το ένα λαγόνιο οστό στο άλλο. Γίνεται πάντα σε τέτοια θέση ώστε να μπορεί να καλυφτεί από το εσώρουχο ή το μαγιό στην παραλία και μοιάζει με αυτή της καισαρικής. Η ανάρρωση είναι γρήγορη και μέσα σε ένα σύντομο διάστημα 5-10 περίπου ημερών μπορεί ο ασθενής να επιστρέψει στη δουλειά του.

Ο γιατρός ζητά από τον ασθενή να φορέσει μια ελαστική ζώνη το πρώτο διάστημα μετά το χειρουργείο. Η βαρύτητα της επέμβασης εξαρτάται από την ποσότητα του δέρματος που πρέπει να αφαιρεθεί. Διαρκεί 2-4 ώρες και είναι απόλυτα ασφαλής ακόμα σε περιπτώσεις αφαίρεσης μεγάλης ποσότητας δέρματος, συνήθως σε ασθενείς που ήταν παχύσαρκοι στο παρελθόν. Μετά την επέμβαση οι παροχετεύσεις μένουν για 2-5 μέρες ανάλογα με το περιστατικό και ο ασθενής φορά μια ειδική ζώνη για ένα μήνα περίπου.

Ο ασθενής επιστρέφει στην εργασία του μετά την αφαίρεση των παροχετεύσεων. Ενώ ο πόνος είναι καλά ανεκτός και αντιμετωπίζεται με ήπια παυσίπονα. Όταν στο χειρουργείο δε γίνει συρραφή των μυών, η ασθενής μπορεί να μείνει έγκυος χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό. Εάν έχει γίνει συρραφή καλό είναι να περάσουν τουλάχιστον δύο χρόνια, πριν από την έναρξη της εγκυμοσύνης. Οι περισσότεροι ασθενείς παίρνουν εξιτήριο την επόμενη μέρα.

Μέρος του οιδήματος αρχίζει να υποχωρεί μετά από δύο περίπου εβδομάδες. Ο ασθενής φορά κάλτσες ελεγχόμενης συμπίεσης για λίγες ημέρες και μια ειδική ζώνη για ένα μήνα. Η γυμναστική και άλλες συναφείς δραστηριότητες πρέπει να αποφεύγονται για ένα μήνα.

Αν κάποιος υποβληθεί σε κοιλιοπλαστική και δεν είναι ευχαριστημένος με την εμφάνιση του ομφαλού, μπορεί να το διορθώσει με μία μικροεπέμβαση μόνο με τοπική αναισθησία. Ο τρόπος με τον οποίο θα κινηθούμε εξαρτάται από την κατάσταση που παρουσιάζει ο ομφαλός. Αν είναι σε λάθος θέση, μπορούμε να τον μετακινήσουμε στο σωστό σημείο, αλλά αυτό ίσως συνεπάγεται μία επιπλέον τομή.

 

Mini Κοιλιοπλαστική

Η mini κοιλιοπλαστική εφαρμόζεται σε άτομα πιο αδύνατα που η χαλάρωση εντοπίζεται στο κάτω μέρος της κοιλιάς. Η τομή είναι μικρότερη από αυτή της κλασικής κοιλιοπλαστικής. Ουσιαστικά αφαιρείται η περίσσεια δέρματος κάτω από τον ομφαλό χωρίς να χρειάζεται να μετατοπιστεί ο τελευταίος. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να γίνει τοπική αναισθησία και μέθη και ο ασθενής επιστρέφει την ίδια μέρα στο σπίτι του.

Κοιλιοπλαστική: Ποιες Είναι οι Πιθανές Επιπλοκές

Η πλαστική στην κοιλιά (κοιλιοπλαστική) μπορεί να παρουσιάσει κάποιες επιπλοκές αν και είναι σπάνιες. Αν το τραύμα εμφανίσει κάποια φλεγμονή σε μικρή έκταση, αντιμετωπίζεται με αντιβιοτικά και συχνές αλλαγές. Ο λόγος που συστήνεται η διακοπή του καπνίσματος είναι για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο προβλημάτων κατά την επούλωση των τραυμάτων.

Στην περίπτωση συλλογής ορώδους υγρού, συνήθως απορροφάται από μόνο του ή αφαιρείται από το γιατρό με σύριγγα. Τέλος, η μορφή που θα πάρουν οι τομές ποικίλει, ανάλογα την ικανότητα επούλωσης του δέρματος.

Κοιλιοπλαστική: Ποια Είναι τα Οφέλη και τα Αποτελέσματα

Άτομα που έχουν χάσει πολλά κιλά παρουσιάζουν μεγάλη περίσσεια δέρματος σε διάφορα σημεία του σώματος, όπως στην περιοχή της κοιλιάς. Με την πλαστική στην κοιλιά (κοιλιοπλαστική) απομακρύνεται η περίσσεια δέρματος και αποτρέπεται ο κίνδυνος μόλυνσης στις πτυχώσεις του. Μετά την 5η εβδομάδα που το οίδημα έχει υποχωρήσει μπορούμε σχεδόν να δούμε το αποτέλεσμα της επέμβασης, το οποίο συνεχίζει να διαμορφώνεται σε βάθος χρόνου.

Φυσικά η μορφή των ουλών θα συνεχίσει να διαφοροποιείται. Οι ουλές θα πάρουν την τελική τους μορφή μέσα σε ένα διάστημα έως ένα χρόνο. Σημαντικό ρόλο για την τελική όψη της περιοχής που έγιναν οι τομές, παίζουν η τεχνική που έχει ακολουθήσει ο χειρουργός αλλά και η ποιότητα του δέρματος. Φυσικά και ο ίδιος ο ασθενής πρέπει να τηρήσει κατά γράμμα τις οδηγίες που του έχει δώσει ο γιατρός. Οι τομές γίνονται σε σημείο που μπορεί να κρυφτεί μέσα στο εσώρουχο ή το μαγιό για να μην είναι ορατές, αλλά δεν μπορούν να εξαφανιστούν πλήρως.

Η περίσσεια δέρματος στην περιοχή της κοιλιάς αντιμετωπίζονται μια για πάντα με την πλαστική στην κοιλιά (κοιλιοπλαστική). Η επέμβαση μπορεί να γίνει τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες, χαρίζοντας την επίπεδη κοιλιά που ονειρευόσασταν πάντα.

Λιποαναρρόφηση Vaser Lipo για άνδρες

Κοιλιοπλαστική για άνδρες

Κοιλιοπλαστική με λιποαναρρόφηση
4.9 /5

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ
GOOGLE REVIEWS

Πλαστικός Χειρουργός Δημήτρης Κεραστάρης - Kallisti Medical IconΠλαστικός Χειρουργός Δημήτρης Κεραστάρης – Kallisti Medical

Χατζηγιάννη Μέξη 2, Αθήνα

4.9 53 reviews

 • Avatar eleni varipati ★★★★★ 2 years ago
  Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη απο τις θεραπείες που εκανα. Το αποτέλεσμα ήταν άρτιο και o Dr Κερασταρης είναι πολυ φιλικός και πάρα πολυ προσεκτικός στη δουλειά του.
  Ένας σωστος επαγγελματίας που εμπνεει εμπιστοσύνη στον πελάτη. Εξαιρετικό
  … More και πολύ ευγενικο και το προσωπικο του Kallisti Medical. Το προτείνω ανεπιφύλακτα

Πλαστικός Χειρουργός Δημήτρης Κεραστάρης - Kallisti Medical IconΠλαστικός Χειρουργός Δημήτρης Κεραστάρης – Kallisti Medical

Χατζηγιάννη Μέξη 2, Αθήνα

4.9 53 reviews

 • Avatar Rosalia ★★★★★ πριν από 4 μήνες
  Εξαιρετικος γιατρος
  Αρτια οργανωση το ιατρειο
  Εμπιστοσυνη,ασφαλεια και απολυτη συνεπεια
  (σε πανω απο μια επεμβασεις )

Πλαστικός Χειρουργός Δημήτρης Κεραστάρης - Kallisti Medical IconΠλαστικός Χειρουργός Δημήτρης Κεραστάρης – Kallisti Medical

Χατζηγιάννη Μέξη 2, Αθήνα

4.9 53 reviews

 • Avatar Valentina Bafa ★★★★★ πριν από 10 μήνες
  Συγχρονο και πολυ καθαρο ιατρειο, οι ανθρωποι…εκπληκτικοι!! Ο κ. Κερασταρης καταρτισμενος, ευγενεστατος και επεξηγηματικος αλλα πανω απ'ολα ειναι διπλα σου σαν Ανθρωπος!! Τα κοριτσια ειναι ενα και ενα!! Ευγενεστατες, γλυκητατες και … More χαμογελαστες!! Η Αναστασια διαθεσιμη παντα να σου λυσει καθε απορια και να προτεινει τη καταλληλη θεραπεια για το θεμα σου!! Ειστε ωραιο team παιδια μπραβο σας! 🤗