Πλαστικός Χειρουργός Dr Κεραστάρης
google-reviews
4,8 / 5

Δευτέρα -Παρασκευή 12:00-20:00

Κοιλιοπλαστική Κόστος

Κοιλιοπλαστική Κόστος

Μια συχνή ερώτηση που δεχόμαστε είναι το «Πόσο κοστίζει η κοιλιοπλαστική;».

Το κόστος της κοιλιοπλαστικής ποικίλλουν και διαμορφώνονται με βάση τα εξής:

 • Το είδος της διαδικασίας.
 • Το κόστος των υλικών.
 • Το είδος της εφαρμοζόμενης αναισθησίας (γενική ή τοπική αναλόγως την τεχνική που επιλέγεται).
 • Το κόστος του χειρουργείου.
 • Το κόστος της κλινικής.

 

Τι είναι η Κοιλιοπλαστική;

Η κοιλιοπλαστική είναι μια επέμβαση κατά την οποία αφαιρείται περίσσεια δέρματος από την περιοχή της κοιλιάς.

Ουσιαστικά, μέσω της πλαστικής της κοιλιάς:

 • Μειώνεται το μέγεθος της κοιλιάς.
 • Ο ασθενής αποκτά μια επίπεδη κοιλιά.
 • Βελτιώνεται η συνολική εικόνα του σώματος.

 

Φυσικά, ο ασθενής πρέπει να γνωρίζει ότι οι στόχοι που θέτουμε στην επέμβαση της κοιλιοπλαστικής είναι πάντα ρεαλιστικοί και πραγματοποιήσιμοι.

 

Κοιλιοπλαστική & Κόστος

Η κοιλιά αποτελεί το σημείο του σώματος στο οποίο συνήθως παρατηρούνται και οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις ιδιαίτερα επίμονου λίπους. Το φαινόμενο είναι πιο έντονο στους άνδρες, αλλά παρουσιάζεται και σε γυναίκες, ιδιαίτερα μετά από μια εγκυμοσύνη. Άτομα που έχουν χάσει πολλά κιλά παρουσιάζουν μεγάλη περίσσεια δέρματος σε διάφορα σημεία του σώματος, όπως στην περιοχή της κοιλιάς. Με την πλαστική στην κοιλιά απομακρύνεται η περίσσεια δέρματος και αποτρέπεται ο κίνδυνος μόλυνσης στις πτυχώσεις του.

Το πόσο κοστίζει η κοιλιοπλαστική εξαρτάται πάντα από την περίπτωση του ασθενή και τη μέθοδο που θα χρησιμοποιηθεί. Σε κάθε περίπτωση, η κοιλιοπλαστική χρειάζεται να γίνει σε αποστειρωμένο περιβάλλον χειρουργείου με αυστηρή τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής.

Το συγκεκριμένο άρθρο θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τον τρόπο που κοστολογείται μια επέμβαση κοιλιοπλαστικής.

 

Κοιλιοπλαστική Κόστος με βάση την Αγορά

Σκοπός του Πλαστικού Χειρουργού είναι να προσφέρει ένα άριστο αισθητικό αποτέλεσμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες του ασθενούς με τον πιο ασφαλή τρόπο. Επιπλέον, οφείλει να προτείνει την καταλληλότερη κατά περίπτωση τεχνική για τον ασθενή και να σχεδιάσει την πορεία της επέμβασης της κοιλιοπλαστικής λεπτομερώς, προσαρμόζοντας την επεμβατική διαδικασία στις ανάγκες του/της ασθενούς.

Κάθε πλαστικός χειρουργός εκτιμά τις ιατρικές υπηρεσίες που παρέχει, με βάση τα ιδιαίτερα, προσωπικά του κριτήρια, χωρίς να αποκλίνει πολύ από τις μέσες τιμές της αγοράς. Η τιμή που δίνει για μία επέμβαση κοιλιοπλαστικής – ή οποιασδήποτε άλλης επέμβασης – αφορά όχι μόνο στην δικιά του αμοιβή, αλλά σε ένα σύνολο χρεώσεων, οι οποίες συνήθως αποτελούν και την ολοκλήρωση όλων των βασικών οικονομικών υποχρεώσεων του ενδιαφερομένου μέχρι να ολοκληρωθεί το κύριο κομμάτι της επέμβασης.

Πραγματοποιώντας την έρευνα σας θα διαπιστώσετε ότι η απόκλιση στο κόστος μεταξύ των ιατρών κυμαίνεται στο 10% με 15%, ενώ αυτό που διαφέρει αρκετά είναι το κόστος της κλινικής. Ενδεχομένως να εντοπίσετε υπερβολικά χαμηλές χρεώσεις, οι οποίες πιθανότατα να κρύβουν παγίδες, με αποτέλεσμα το τελικό κόστος να είναι υψηλότερο απ’ ότι υπολογίσατε. Αντίστοιχα, υπερβολικά υψηλές χρεώσεις από αυτές της αγοράς, ενδεχομένως να κρύβουν επίσης παγίδες όπως για παράδειγμα τη διαφημιστική προβολή του ιατρού.

Σε κάθε περίπτωση, ο πλαστικός χειρουργός οφείλει να ενημερώσει λεπτομερώς τον/την ενδιαφερόμενο/η για όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες (τεχνική, πλάνο επέμβασης, χρήση υλικών, επιλογή κλινικής), καθώς και να διευκρινίσει εκ των προτέρων ότι η τιμή περιλαμβάνει όλα τα αναγκαία για την κοιλιοπλαστική χωρίς κρυφές χρεώσεις, πριν εκείνος/η αποφασίσει να προχωρήσει στην πραγματοποίηση της επέμβασης.

 

Κοιλιοπλαστική Κόστος

 

Λιποαναρρόφηση & Κοιλιοπλαστική

Επιπρόσθετα, είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι η επέμβαση της λιποαναρρόφησης είναι απαραίτητο να πραγματοποιείται πάντα προτού εφαρμοστεί η κοιλιοπλαστική. Γενικά, τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται όταν εφαρμόζεται πρώτα λιποαναρρόφηση κοιλιάς και στη συνέχεια κοιλιοπλαστική.

Επομένως, ο ασθενής χρειάζεται να λάβει υπόψη του ότι οι τιμές της κοιλιοπλαστικής διαμορφώνονται σε μεγάλο βαθμό και αναλόγως με το είδος της λιποαναρρόφησης που θα επιλεχθεί.

 

Ποιοι επιλέγουν την επέμβαση της κοιλιοπλαστικής;

Στην επέμβαση της κοιλιοπλαστικής καταφεύγουν:

 • Γυναίκες, οι οποίες έχουν υποστεί χαλάρωση των κοιλιακών μυών λόγω μιας ή περισσοτέρων κυήσεων.
 • Γυναίκες και άντρες που έχουν χάσει πολλά κιλά, συνήθως μετά από βαριατρικές εγχειρήσεις, οι οποίοι/ες αντιμετωπίζουν προβλήματα χαλάρωσης στην περιοχή της κοιλιάς.
 • Γυναίκες και άντρες που δεν καταφέρνουν να χάσουν κιλά παρά τις επανειλημμένες δίαιτες και την άσκηση, ενώ παρουσιάζουν χαλάρωση του δέρματος στην κοιλιά.

 

Φυσικά, οι γυναίκες που έχουν ήδη κάνει κοιλιοπλαστική, είναι καλό να γνωρίζουν ότι σε μία ενδεχόμενη εγκυμοσύνη είναι πιθανόν να παρατηρήσουν χαλάρωση των μυών στην περιοχή της κοιλιάς.

Άλλες ενδείξεις για την κοιλιοπλαστική είναι οι εξής:

 • Το χαλαρό δέρμα, το οποίο κρεμά στην περιοχή της κοιλιάς.
 • Η εμφάνιση ραγάδων στο επίπεδο του ομφαλού.
 • Η ύπαρξη ουλών, οι οποίες προέρχονται από άλλες επεμβάσεις στο κάτω μέρος της κοιλιάς.
 • Η απώλεια κιλών μετά από βαριατρικό χειρουργείο.

 

Τα Οφέλη & Τα Αποτελέσματα της Κοιλιοπλαστικής

Άτομα που έχουν χάσει πολλά κιλά παρουσιάζουν μεγάλη περίσσεια δέρματος σε διάφορα σημεία του σώματος, όπως στην περιοχή της κοιλιάς. Με την πλαστική στην κοιλιά:

 • Απομακρύνεται η περίσσεια δέρματος και αποτρέπεται ο κίνδυνος μόλυνσης στις πτυχώσεις του.
 • Μετά την πέμπτη εβδομάδα, όπου το οίδημα έχει υποχωρήσει, μπορούμε σχεδόν να δούμε το αποτέλεσμα της επέμβασης, το οποίο συνεχίζει να διαμορφώνεται σε βάθος χρόνου.
 • Σημαντικό ρόλο για την τελική όψη της περιοχής που έγιναν οι τομές, παίζουν η τεχνική που έχει ακολουθήσει ο χειρουργός, αλλά και η ποιότητα του δέρματος.
 • Οι τομές γίνονται σε σημείο που μπορεί να κρυφτεί μέσα στο εσώρουχο ή το μαγιό για να μην είναι ορατές, αλλά δεν μπορούν να εξαφανιστούν πλήρως.
 • Η επέμβαση μπορεί να γίνει τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες, χαρίζοντας επίπεδη κοιλιά.
 • Φυσικά, η μορφή των ουλών θα συνεχίσει να διαφοροποιείται. Οι ουλές θα πάρουν την τελική μορφή τους μέσα σε ένα διάστημα έως ένα χρόνο. Βέβαια, ο ασθενής πρέπει να τηρήσει κατά γράμμα τις οδηγίες που του έχει δώσει ο πλαστικός χειρουργός.