Πλαστικός Χειρουργός Dr Κεραστάρης
google-reviews
4,9 / 5

Δευτέρα -Παρασκευή 12:00-20:00

μίνι Κοιλιοπλαστική

Mini Κοιλιοπλαστική για την αντιμετώπιση της περίσσειας δέρματος και της χαλάρωσης

Μίνι Κοιλιοπλαστική

Η μίνι κοιλιοπλαστική είναι μια χειρουργική επέμβαση που εκτελείται με σκοπό την αφαίρεση της περίσσειας δέρματος, και του λίπους, χαμηλά στην κοιλιά και ιδιαίτερα κάτω από τον ομφαλό. Αφορά άντρες και γυναίκες  με περίσσεια λίπους και δέρματος κάτω από τον ομφαλό. 

Πλήρης Κοιλιοπλαστική ή μίνι κοιλιοπλαστική;

Η mini κοιλιοπλαστική ενδείκνυται, κυρίως, σε αδύνατα ή κανονικού σωματικού βάρους άτομα. Δεν αφορά σε άτομα, που εμφανίζουν έντονη χαλάρωση δέρματος ή/και των κοιλιακών μυών και σημαντική εναπόθεση λίπους στο ανώτερο τμήμα της κοιλιάς. Αυτές οι περιπτώσεις, αντιμετωπίζονται με την κλασική κοιλιοπλαστική.

μίνι Κοιλιοπλαστική

Μίνι κοιλιοπλαστική – Χειρουργική τεχνική

Πραγματοποιώντας μια τομή χαμηλά στην κοιλιά, κρυμμένη στην περιοχή του μαγιό, αποκολλούμε το δέρμα και το λίπος της κοιλιάς πάνω από τους μυς του κοιλιακού τοιχώματος. Σε αυτή τη περίπτωση δεν απαιτείται τομή γύρω από τον ομφαλό.

Η περίσσεια του δέρματος και λίπους αφαιρείται και ο κρημνός τεντώνεται και ράβεται με απορροφήσιμα εσωτερικά ράμματα. Μερικές φορές μπορεί να τοποθετηθεί μία μικρή παροχέτευση κάτω από το δέρμα για να εμποδίσει τη συλλογή υγρών.

Εάν κρίνεται απαραίτητο μπορεί να γίνει λιποαναρρόφηση (VASER lipo ή PAL) για τη βελτίωση της εμφάνισης του κοιλιακού τοιχώματος και της μέσης.

Μίνι κοιλιοπλαστική – Είδος αναισθησίας

Η μίνι κοιλιοπλαστική πραγματοποιείται με γενική ή επισκληρίδιο αναισθησία και δεν απαιτείται – τις περισσότερες φορές –  παραμονή στο νοσοκομείο.

Μινι κοιλιοπλαστικη αναρρωση

Μέρος του οιδήματος αρχίζει να υποχωρεί μετά από δύο περίπου εβδομάδες. Ο ασθενής φορά κάλτσες ελεγχόμενης συμπίεσης για λίγες ημέρες και μια ειδική ζώνη για ένα μήνα.

Η γυμναστική και άλλες συναφείς δραστηριότητες πρέπει να αποφεύγονται για ένα μήνα. Η τομή δεν πρέπει να εκτεθεί στον ήλιο τους πρώτους 3 μήνες.

Οι ουλές θα πάρουν την τελική τους μορφή μέσα σε ένα διάστημα έως ένα χρόνο. Σημαντικό ρόλο για την τελική όψη της περιοχής που έγιναν οι τομές, παίζουν η τεχνική του πλαστικού χειρουργού αλλά και η ποιότητα του δέρματος.

Το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα είναι φανερό μετά τον πρώτο χρόνο από το χειρουργείο

Μίνι κοιλιοπλαστική – Επιπλοκές

Οι επιπλοκές στην mini κοιλιοπλαστική είναι σπάνιες ωστόσο ενδέχεται να παρουσιαστούν:

 • Μικροί μώλωπες μέχρι και αιματώματα πάνω από το κοιλιακό τοίχωμα. Για την αποφυγή αιματώματος, ο πλαστικός χειρουργός πραγματοποιεί καλή αιμόσταση κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.
 • Φλεγμονή: Για αποφυγή τους ο πλαστικός χειρουργός χορηγεί αντιβιοτικά κατά τη διάρκεια και λίγο μετά το χειρουργείο. Το κυριότερο όμως, είναι η σωστή αποστείρωση των εργαλείων και οι συνθήκες αντισηψίας του χειρουργείου.
 • Σε περίπτωση συλλογής ορώδους υγρού, συνήθως απορροφάται από μόνο του ή αφαιρείται από τον πλαστικό χειρουργό με σύριγγα.

Mini Κοιλιοπλαστική: προϋποθέσεις για τη βέλτιστη έκβαση μιας επέμβασης

 • Η σωστή επιλογή ιατρού. Προϋπόθεση για την βέλτιστη έκβαση μιας επέμβασης είναι ο χειρουργός να είναι έμπειρος, εξειδικευμένος με σωστή κριτική ικανότητα και καλή αισθητική.
 • Ο προσεκτικός χειρουργικός σχεδιασμός. Ένας έμπειρος χειρουργός θα επιλέξει την πιο ορθή κατά περίπτωση μέθοδο και θα σχεδιάσει την πορεία της επέμβασης λεπτομερώς. Θα επιλέξει όχι μόνο την πιο αποτελεσματική τεχνική, αλλά και τα ανάλογα υλικά (όπως πχ. Στην αυξητική μαστών όπου χρησιμοποιούνται ενθέματα), τον σωστό τύπο νάρκωσης, και θα οργανώσει την επέμβαση άρτια, μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια.
 • Η ασφάλεια του ασθενούς. Αυτό που προέχει πάνω απ’ όλα είναι η ασφάλεια του ασθενούς. Με γνώμονα αυτό, κάθε επέμβαση γίνεται σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία των Αθηνών, όπου υπάρχουν οι ανάλογες υποδομές.
 • Η χειρουργική αρτιότητα. Τόσο η εμπειρία του ιατρού, όσο και τα μέλη της ομάδας που τον πλαισιώνουν είναι υψίστης σημασίας. Η χειρουργική ομάδα αποτελείται από τον πλαστικό χειρουργό, τον αναισθησιολόγο, τον βοηθό χειρουργείου, την εργαλειοδοσία, το νοσηλευτικό προσωπικό και τους τραυματιοφορείς. Η σωστή συνεργασία και ο απόλυτος συντονισμός μαζί με τον σωστό ιατρικό εξοπλισμό, οδηγεί στην χειρουργική αρτιότητα.
 • Η σωστή προετοιμασία του ασθενούς. Ο ασθενής πρέπει να είναι άριστα προετοιμασμένος για την επέμβαση οργανικά και ψυχολογικά. Ενημερώνεται αναλυτικά από τον ιατρό για όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες πριν την επέμβαση. Λίγα 24ωρα πριν προεγχειρητικός έλεγχος ώστε να γνωρίζουμε ότι η υγεία του ασθενούς είναι σε καλή κατάσταση.
 • Ολοκληρωμένη μετεγχειρητική φροντίδα. Η παρακολούθηση του ασθενούς έπειτα από την επέμβαση είναι επίσης πολύ σημαντική.  Ο χειρουργός εκτός από τις μετεγχειρητικές αλλαγές των τραυμάτων (καθαρισμός, αφαίρεση ραμμάτων κλπ) που γίνονται ανά κάποιες ημέρες, είναι σε συνεχή επαφή με τον ασθενή. Έτσι, παρακολουθεί την ομαλή πορεία του ασθενή και την εξέλιξή του μέχρι να διαμορφωθεί το τελικό αποτέλεσμα.

Κοιλιοπλαστικη πριν και μετα

μινι κοιλιοπλαστικη φωτογραφιες

Παράγοντες που διαμορφώνουν το κόστος μιας επέμβασης

 • Το είδος της επέμβασης
 • επιπλέον υλικά που καθορίζονται με βάση την επέμβαση (πχ ενθέματα στήθους, εσωτερικό
  πλέγμα στο στήθος, ειδικές κάνουλες στο vaser lipo, παροχετεύσεις κλπ) ειδικός μετεγχειρητικός κορσές ή κορσέδες (ανάλογα με το είδος της επέμβασης)
 • χειρουργικός χρόνος
 • προεγχειρητικός έλεγχος
 • επιπλέον διαγνωστικές εξετάσεις ανάλογα με το ιστορικό του ασθενούς
 • είδος αναισθησίας (τοπική, μέθη, γενική)
 • παραμονή στο νοσοκομείο (βραχεία νοσηλεία – λίγες ώρες ή παραμονή για κάποια 24ωρα )
 • συνδυασμός με άλλη επέμβαση (πχ κοιλιοπλαστική και λιποαναρρόφηση, αυξητική μαστών και
  ανόρθωση κλπ)
 • έξοδα νοσοκομείου (διαφορετικό κόστος σε ένα μεγάλο σύγχρονο νοσοκομείο με σωστές
  υποδομές σε σχέση με μια μικρή κλινική)