Η ανόρθωση μηρών είναι η επέμβαση που λύνει το πρόβλημα με τη χαλάρωση στους μηρούς.

Η χαλάρωση στους μηρούς είναι πολύ συχνό φαινόμενο σε γυναίκες μετά τη μέση ηλικία που μπορεί να συνυπάρχει με τοπικό λίπος ή και κυτταρίτιδα.

Στο ιστορικό των γυναικών αυτών υπάρχει συχνά η σημαντική απώλεια βάρους ή και η έλλειψη οποιουδήποτε είδους άσκησης για πολλά χρόνια.

Ειδικά σε αδύνατες γυναίκες αυτή η χαλάρωση εντοπίζεται κατά κύριο λόγο στο έσω μέρος των μηρών και είναι εξαιρετικά ενοχλητική γιατί χαλάει τη συνολική εικόνα του σώματός τους.

Η ανόρθωση μηρών αντιμετωπίζει αποτελεσματικά και μόνιμα αυτό το πρόβλημα.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Με την ανόρθωση των έσω μηρών ουσιαστικά αφαιρούμε την περίσσεια του δέρματος κυρίως από την έσω μεριά των μηρών (που συνήθως είναι πιο έντονη) αλλά και από την πρόσθια και οπίσθια επιφάνεια σε μικρότερο βαθμό.

Από μία τομή που ξεκινάει από το εφηβαίο και καταλήγει κάτω από τον γλουτό και αφαιρείται η περίσσεια δέρματος.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, σαν μέρος της επέμβασης, κάνουμε και PAL λιποαναρρόφηση ή Vaser Lipo High Definition για να αδυνατίσουμε το έσω μέρος των μηρών πριν αφαιρέσουμε το δέρμα.

Με τον τρόπο αυτό βελτιώνουμε την συνολική μετεγχειρητική εικόνα των ποδιών και βοηθάμε στην επούλωση των τραυμάτων.

Βέβαια αν χρειάζεται μπορεί να γίνει και στο έξω μέρος των μηρών (στα ψωμάκια) ή και στα γόνατα για να αφαιρεθεί το τοπικό λίπος και να έχουμε πιο αρμονικό αποτέλεσμα.

Η βελτίωση θα είναι θεαματική στο έσω μέρος των μηρών και λιγότερο στην πρόσθια και οπίσθια επιφάνεια αυτών.

Εκσεσημασμένη χαλάρωση δέρματος και στην εξωτερική επιφάνεια των μηρών παρατηρείται σχεδόν αποκλειστικά σε βαριατρικούς ασθενείς.

Τέτοιες «βαριές» περιπτώσεις απαιτούν κυκλοτερείς τομές που δυστυχώς δεν μπορούν να κρυφτούν, αλλά η βελτίωση της χαλάρωσης αποζημιώνει για τις εμφανείς μετεγχειρητικές ουλές.

Δεν υπάρχει «κατάλληλη» ηλικία για να υποβληθεί μία γυναίκα σε ανόρθωση μηρών, πρέπει μόνο να έχει αρκετή χαλάρωση στο δέρμα ώστε να αξίζει να μπει στη διαδικασία μιας επέμβασης για να τη διορθώσει.

Επίσης είναι προτιμότερο να βρίσκεται κοντά στο επιθυμητό της βάρος γιατί μεγάλες αυξομειώσεις βάρους μετεγχειρητικά δεν βοηθούν στη διατήρηση του καλού αισθητικού αποτελέσματος.

Όχι, η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη.

Απαιτείται παραμονή μίας νύχτας στο νοσοκομείο για παρακολούθηση και για να αφαιρεθούν την επόμενη ημέρα οι μικρές παροχετεύσεις.

Δεν είναι επίπονη, είναι όμως απαιτητική εξαιτίας των δυσκολιών που προκύπτουν από τη θέση των ουλών (γειτνίαση με τον κόλπο και τον πρωκτό).

Χρειάζεται προσοχή και καλή καθαριότητα για να αποφευχθούν μετεγχειρητικές φλεγμονές στα χειρουργικά τραύματα.

Οι ουλές με την τεχνική αυτή είναι τοποθετημένες σε σημεία που καλύπτονται από τα συνήθη μαγιό.

Δυστυχώς με τη γυμναστική γυμνάζονται οι μύες και όχι το δέρμα.

Είναι δυνατόν γυναίκες με μικρή χαλάρωση να δουν κάποια βελτίωση με τη γυμναστική εξαιτίας της διόγκωσης των μυών και της συρρίκνωσης των διαφραγμάτων.

Όσες γυναίκες όμως έχουν τέτοιου βαθμού χαλάρωση που να έχουν ένδειξη για επέμβαση ανόρθωσης μηρών, δεν θα παρατηρήσουν αξιόλογη βελτίωση της χαλάρωσης αυτής όσο εντατική γυμναστική και να κάνουν.

Όπως σε όλες τις αισθητικές επεμβάσεις οι πιθανές επιπλοκές της ανόρθωσης μηρών είναι πολύ σπάνιες και όχι ιδιαίτερα σοβαρές.

Από αυτές η μικρής έκτασης μετεγχειρητική φλεγμονή, που συχνά συνοδεύεται από μικρή διάσπαση τμήματος της μετεγχειρητικής ουλής, είναι η πιο συχνή αλλά πλήρως αντιμετωπίσιμη.

ΠΡΙΝ & ΜΕΤΑ

Δείτε φωτογραφίες πριν και μετά που δείχνουν πραγματικά αποτελέσματα ασθενών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κοιλιοπλαστική με λιποαναρρόφηση: Ο συνδυασμός που κάνει τη διαφορά!

Μπορεί να συνδυαστεί η λιποαναρρόφηση με την κοιλιοπλαστική; Χαλαρωμένο κοιλιακό τοίχωμα λόγω χαλάρωσης των κοιλιακών μυών και του δέρματος, που […]

Γιατί η λιποαναρρόφηση παραμένει μια από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις αισθητικής χειρουργικής;

Γιατί η λιποαναρρόφηση παραμένει μια από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις αισθητικής χειρουργικής;  Η εξέλιξη της επέμβασης της λιποαναρρόφησης επηρεάζεται από […]

Λιποαναρρόφηση: Αισθητικοί λόγοι και όχι μόνο!

Λιποαναρρόφηση: Αισθητικοί λόγοι και όχι μόνο! Η συσσώρευση λίπους σε κάποια σημεία του σώματος αποτελεί πρόβλημα για αρκετές γυναίκες αλλά και άντρες. Πολλές […]