Τα νήματα ανόρθωσης PLLA αποτελούν παγκοσμίως την  τελευταία τάση στην αισθητική ιατρική. Η τεχνική της εφαρμογής των νημάτων PLLA είναι τόσο αποτελεσματική και εύκολη, που έχει κερδίσει ιατρούς και ασθενείς που ασχολούνται με την αισθητική ιατρική και εφαρμόζεται σε ευρεία κλίμακα τα τελευταία χρόνια.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ανήκουν στην κατηγορία των νημάτων ανάρτησης και το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένα τα νήματα είναι το poly-L lactid acid. Διατίθενται σε διαφορετικά μεγέθη ως προς το πάχος και το μήκος του νήματος, ανάλογα με το σημείο εφαρμογής. Αρχικά, είναι πολύ σταθερά και απορροφώνται  σταδιακά  πλήρως από τον οργανισμό.

Στην αισθητική ιατρική, τα νήματα PLLA τοποθετούνται ακριβώς κάτω από το δέρμα,  τεντώνοντας το. Γύρω από τα νήματα παράγονται κολλαγόνο και ελαστικές ίνες που δημιουργούν ένα ισχυρό φυσικό πλέγμα, το οποίο διατηρείται για καιρό  ακόμα και όταν τα νήματα απορροφηθούν.  Τα νήματα PLLA που χρησιμοποιούνται στο Kallisti Medical , είναι ασφαλή, εγκεκριμένα και φέρουν πιστοποίηση CE.

Αυτά τα νήματα διαθέτουν προεξοχές σαν αγκύλες στην επιφάνεια τους είτε στη μία τους πλευρά, είτε και στις 2 αντικριστά, είτε τρισδιάστατα. Με τα νήματα αυτά πετυχαίνουμε άμεσα την ανόρθωση  (lifting) του δέρματος, διότι  οι προεξοχές τους κολλούν σφιχτά στους ιστούς και έτσι μπορούμε πολύ εύκολα τραβώντας το νήμα,  να τραβήξουμε και το δέρμα προς την κατεύθυνση που θέλουμε.

Συνήθως χρησιμοποιούνται λίγα νήματα PLLA στην κάθε περιοχή που θέλουμε να σηκώσουμε. Για παράδειγμα, για την ανύψωση του μέσου τριτημόριου του προσώπου χρησιμοποιούμε 2-6 νήματα σε κάθε πλευρά, ενώ για την ανύψωση τοθ φρυδιού χρησιμοποιούμε συνήθως ένα μόνο νήμα. Τέλος, για το στήθος ή τους γλουτούς χρησιμοποιούμε περισσότερα νήματα PLLA.  

Τα νήματα PLLA βρίσκονται προσαρτημένα στο εσωτερικό μιας πολύ λεπτής κάνουλας. Για να τοποθετήσουμε το νήμα στο δέρμα, κάνουμε μία πολύ λεπτή τρύπα με βελόνα και απλά εισχωρούμε τη κάνουλα στην περιοχή που θέλουμε και στη συνέχεια την αφαιρούμε. Έτσι το νήμα παραμένει μέσα στο δέρμα και ξεκινούν οι διεργασίες που θα κάνουν το δέρμα  πιο ομοιόμορφο, πιο σφιχτό, πιο νεανικό και λείο.

Σε πρόσωπο και  λαιμό

 • Στο φρύδι (ανύψωση του φρυδιού, άνοιγμα του βλέμματος)
 • Στα ζυγωματικά (ανόρθωση προσώπου, τονισμός ζυγωματικών )
 • Στις παρειές (δηλαδή στα μάγουλα για σύσφιξη & ανόρθωση του δέρματος)
 • Γύρω από το στόμα (μείωση γραμμών μαριονέτας  και ρυτίδων καπνιστή)
 • Στο διπλοσάγονο (δηλαδή προγούλι για σύσφιξη, ανόρθωση και μείωση του)
 • Στο λαιμό (σύσφιξη, ανόρθωση και μείωση ρυτίδων)

Στο υπόλοιπο σώμα

 • Στο στήθος
 • Στα μπράτσα
 • Στην κοιλιά
 • Στους γλουτούς
 • Στους μηρούς
 • Στα γόνατα

Στο Kallisti Medical πραγματοποιείται τοπική αναισθησία στη περιοχή  πριν την τοποθέτηση στα σημεία εισόδου των νημάτων ανάρτησης. H αναισθησία  δρα άμεσα και δε χρειάζεται να έχουμε χρόνο αναμονής. Επιπλέον, οι κάνουλες που ενσωματώνουν τα νήματα είναι πολύ λεπτές, γεγονός που καθιστά την εφαρμογή τους σχεδόν ανώδυνη.

Το 70-80% του αποτελέσματος της τοποθέτησης νημάτων ανόρθωσης PLLA είναι άμεσα ορατό και συνεχώς θα βελτιώνεται στο επόμενο διάστημα. Το αποτέλεσμα θα διαρκέσει 1,5 εως 2 έτη.

Σε κάθε περίπτωση ο συνδυασμός προσφέρει ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα και αυξάνει τη διάρκεια τους. Μπορούν να συνδυαστούν με όλες τις θεραπείες, όπως το BOTOX, το υαλουρονικό οξύ, την απλή μεσοθεραπεία και το PRP.

ΠΡΙΝ & ΜΕΤΑ

Δείτε φωτογραφίες πριν και μετά που δείχνουν πραγματικά αποτελέσματα ασθενών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

The “11” wrinkles – Η αλλιώς ρυτίδες συνοφρύωσης

The “11” wrinkles – Η αλλιώς ρυτίδες συνοφρύωσης Παρατηρώντας τα πρόσωπα γύρω μας θα δούμε αρκετές φορές ανθρώπους να συνοφρυώνουν […]

Θεραπείες αισθητικής: Τι να κάνω πριν τις διακοπές;

Τι θεραπείες αισθητικής να κάνω πριν τις διακοπές; Είσαστε έτοιμοι για την καλοκαιρινή σας απόδραση; Μήπως κάτι ξεχνάτε; Το Kallisti […]

Time to customize your cocktail με μεσοθεραπεία προσώπου!

Time to customise your cocktail με μεσοθεραπεία προσώπου Η μεσοθεραπεία προσώπου είναι κατά κοινή ομολογία μια από τις δραστικότερες θεραπείες […]