Πλαστικός Χειρουργός Dr Κεραστάρης
google-reviews
4,8 / 5

Δευτέρα -Παρασκευή 12:00-20:00

Αποτρίχωση με laser Αλεξανδρίτη

Αποτρίχωση με laser Αλεξανδρίτη

Η αποτρίχωση με laser αλεξανδρίτη, είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος αποτρίχωσης για γυναίκες και άνδρες, σε όλες τις περιοχές του προσώπου και του σώματος.

Το μήκος κύματος της ακτίνας του laser (755nm) απορροφάται από την μελανίνη και καταστρέφει τον τριχικό θύλακα. Ο συγκεκριμένος τρόπος δράσης ,σταδιακά εμποδίζει την επανέκφυση των τριχών, χωρίς να προκαλεί δερματικές βλάβες.

Ποιο είναι το καλύτερο laser για αποτρίχωση;

Το Alexandrite Laser EVO PLUS By QUANTA, είναι ένα πανίσχυρο laser αλεξανδρίτη που αποδεδειγμένα μας δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα στην αποτρίχωση ακόμη και σε πιο σκούρες επιδερμίδες, με απόλυτη ασφάλεια. Συνδυαστικά, το ισχυρό σύστημα ψύξης με ψυχρό αέρα, κάνει την αποτρίχωση πλέον ανώδυνη, γρήγορη και ασφαλή.

Το προσωπικό του Kallisti Medical, είναι έμπειρο και εξειδικευμένο στην χρήση ιατρικών laser. Έχει εκπαιδευτεί στην Ιταλία στις εγκαταστάσεις της Quanta Laser Systems, προκειμένου να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην αποτρίχωση.

Στο Kallisti Medical εφαρμόζεται επίσης και ηλεκτρική-ριζική αποτρίχωση με βελόνα, ιδανική μέθοδος για ξανθές και λευκές τρίχες.

Σε τι υπερτερεί η αποτρίχωση με Alexandrite Laser στο Kallisti Medical;

Το Alexandrite laser του Κallisti Medical, υπερτερεί σε σχέση με τα υπόλοιπα, καθώς δίνει οριστικό αποτέλεσμα σε λιγότερες συνεδρίες, ακόμη και σε αντικειμενικά “δύσκολα” περιστατικά.

Σε κάθε συνεδρία η σάρωση είναι πολύ πυκνή, χωρίς ενδιάμεσα κενά. Παράλληλα, με την σωστή ρύθμιση των παραμέτρων του laser Αλεξανδρίτη (διάρκεια παλμού, spot size, ταχύτητα ) από το έμπειρο προσωπικό του ιατρείου επιτυγχάνεται η καταστροφή περισσότερων τριχικών θυλάκων ανά συνεδρία, ενώ είναι εξίσου αποτελεσματικό σε λεπτότερη τριχοφυϊα .

Χάρη στη μοναδική λειτουργία του “burst mode” ακόμη και οι πιο σκούροι φωτότυποι ή τα μαυρισμένα δέρματα δεν αντιμετωπίζουν καμία δυσκολία στην αποτρίχωση καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους.

Ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα, είναι το σύστημα ψύξης του. Λόγω της διοχέτευσης ψυχρού αέρα (πριν, κατά την διάρκεια & αμέσως μετά τον παλμό) μπορούν να εφαρμοστούν υψηλότερες εντάσεις, καθώς είναι καλά ανεκτό ακόμη και από ασθενείς με πιο ευαίσθητο δέρμα.

Ριζική αποτρίχωση laser αλεξανδρίτη

Πώς λειτουργεί η μέθοδος αποτρίχωσης με laser αλεξανδρίτη;

Η ενέργεια του laser, ανάλογα με το μήκος κύματος απορροφάται από συγκεκριμένα κύτταρα «στόχους».

Για την αποτρίχωση «στόχο» αποτελεί η μελανίνη, που βρίσκεται σε πολύ μεγάλη συγκέντρωση στο θύλακο (ρίζα) της τρίχας.

Η ενέργεια της ακτίνας του laser αλεξανδρίτη λοιπόν απορροφάται από τη μελανίνη που βρίσκεται στη ρίζα της τρίχας την οποία και καταστρέφει, αφήνοντας πρακτικά ανέπαφους τους υπόλοιπους ιστούς (δέρμα, λίπος, αγγεία, νεύρα).

Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται επιλεκτική φωτοθερμόλυση.

Από ποια ηλικία μπορεί κάποιος να κάνει αποτρίχωση με laser;

Είναι καλύτερο να ξεκινήσει κάποιος Ριζική αποτρίχωση με laser μετά τη συμπλήρωση του 18ου έτους που δεν υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις στο ορμονικό μας προφίλ.

Αν κάποιος το επιθυμεί μπορεί να ξεκινήσει και πιο νωρίς, αλλά θα είναι εις γνώση του ότι μπορεί να χρειαστούν περισσότερες συνεδρίες για να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σε ποιες περιοχές μπορώ να κάνω laser;

Πρακτικά σε κάθε περιοχή του προσώπου και του σώματος που υπάρχει ανεπιθύμητη τριχοφυΐα μπορεί να γίνει Ριζική αποτρίχωση με laser Αλεξανδρίτη.

αποτρίχωση

Πόσο συχνά εφαρμόζεται η αποτρίχωση με laser Αλεξανδρίτη;

Οι τρίχες στο ανθρώπινο σώμα έχουν ένα κύκλο ζωής που χρονικά διαφέρει από περιοχή σε περιοχή. Η καταστροφή της ρίζας τους με το laser είναι εφικτή μόνο σε μία συγκεκριμένη φάση του κύκλου ζωής τους, την αναγενή.

Σε κάθε συνεδρία λοιπόν καταστρέφεται μόνο ένα ποσοστό (γύρω στο 15-20%) του συνόλου των τριχών μιας περιοχής, όσες βρίσκονται στην αναγενή φάση. Αυτός είναι ο λόγος που χρειάζεται ένας αριθμός θεραπειών για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Συνήθως χρειάζονται 4-8 συνεδρίες Laser Alexandrite με μεσοδιάστημα 35-40 ημερών η μία από την άλλη. Η ελάττωση της τριχοφυϊας είναι αισθητή από την πρώτη συνεδρία. Οι τρίχες γίνονται εμφανώς λεπτότερες και πιο ανοιχτόχρωμες και καθυστερεί πολύ η ανάπτυξη τους.

Τι πρέπει να προσέχει κανείς για μετά την αποτρίχωση με laser;

Ουσιαστικά μόνο την υπεριώδη ακτινοβολία πρέπει να προσέχει (έκθεση στον ήλιο ή solarium).

Ο λόγος είναι ότι αυξάνεται η μελανίνη του δέρματος οπότε μέρος της ενέργειας του laser Αλεξανδρίτη απορροφάται από το δέρμα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα από τη μία τον έντονο ερεθισμό του δέρματος και από την άλλη την μερική αποτυχία της αποτρίχωσης αφού η ενέργεια που θα φτάσει στη ρίζα της τρίχας δεν θα είναι επαρκής.

Είναι επώδυνη η αποτρίχωση με laser Αλεξανδρίτη;

H διαδικασία είναι σχεδόν ανώδυνη, χάρη στο τελευταίας τεχνολογίας ψυκτικό zimmer που διαθέτει το laser alexandrite by quanta laser system. Ο ψυχρός αέρας διαχέεται στην υπό θεραπεία περιοχή πριν, κατά την διάρκεια και αμέσως μετά τον παλμό, δίνοντας έτσι μια πολύ δροσερή αίσθηση.

Χρειάζεται κάποιου είδους προετοιμασία η αποτρίχωση με laser;

Είναι σημαντικό πριν το laser να έχει παρέλθει διάστημα τουλάχιστον 2 εβδομάδων από εφαρμογή αποτρίχωσης με κερί ή ρεύμα.

Δέρμα που είναι μαυρισμένο από ηλιοθεραπεία ή solarium καλό είναι να αποφεύγεται η εφαρμογή laser (γιατί μπορεί να αυξήσει σημαντικά την πιθανότητα εμφάνισης κάποιας επιπλοκής ) για διάστημα 6 εβδομάδων, και τέλος, να μην έχουν χρησιμοποιηθεί ξανθιστικά η αυτομαυριστικά προϊόντα.

Συνήθως, στις αρχικές συνεδρίες πρέπει να έχει ξυριστεί καλά η περιοχή 1-2 ημέρες πριν (εκτός από το πρόσωπο). Δίνονται σαφείς οδηγίες πριν & μετά από κάθε συνεδρία. Η χρήση αντιηλιακού είναι απαραίτητη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ