Το Fractional Laser πρόκειται για μία ολόκληρη ομάδα laser διαφορετικών τύπων (με διάφορα μήκη κύματος) που έκαναν την εμφάνισή τους την τελευταία δεκαετία και κύριο σκοπό είχαν να μειώσουν τον χρόνο αποθεραπείας από τα επεμβατικά laser προηγούμενης γενιάς.

Πρόκειται λοιπόν για μία νέα τεχνολογία στα laser και όχι για ένα συγκεκριμένο μηχάνημα όπως λανθασμένα πιστεύουν αρκετοί.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Το προηγμένο, 3ης γενιάς fractional Co2 laser & erbium glass, αποτελεί το νέο gold standard στην αισθητική και επανορθωτική Ιατρική, καθώς πρόκειται ουσιαστικά για μια νέα κατηγορία laser. Αποτελεί το μοναδικό laser, που  συνδυάζει 2 μήκη  κύματος – 1540nm erbium glass & 10600 nm fractional Co2, με ταυτόχρονη ή εναλλάξ εκπομπή. Με αυτόν τον τρόπο, επωφελούμαστε διπλά από τα πλεονεκτήματα και των 2 τύπων laser και οι ανεπιθύμητες ενέργειες/ αντιδράσεις , συγκριτικά με άλλα laser ανάπλασης, σχεδόν εκμηδενίζονται.

Το εύρος των θεραπειών που καλύπτει το fractional Co2 laser & erbium glass  είναι πολύ μεγάλο, με ξεχωριστά πρωτόκολλα ανά περίπτωση. Η αποτελεσματικότητα της εφαρμογής αυξάνεται στο μέγιστο, λόγω του διπλού μήκους κύματος, με σχεδόν μηδενικό χρόνο αποθεραπείας και σαφώς λιγότερες συνεδρίες.

Είναι ιδανικό, ακόμη και προληπτικά, για την ανάπλαση του δέρματος καθώς με τον μηχανισμό δράσης του ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες, ώστε να παράγουν εκ νέου κολλαγόνο και ελαστίνη. Σε κάθε περίπτωση, ο ιατρός ρυθμίζει το ποσοστό εκπομπής του κάθε laser για πιο στοχευμένη δράση, η οποία, ανάλογα με το είδος της θεραπείας, φτάνει σε απόλυτα ελεγχόμενο βάθος. Στις περιπτώσεις φωτογηρασμένου δέρματος, δυσχρωμιών, ρυτίδωσης, ουλών ακμής και ραγάδων τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Αποτελεί επίσης, εξαιρετική μέθοδο αποκατάστασης εγκαυμάτων & μετεγχειρητικών ουλών.

Ο τόνος του δέρματος γίνεται ομοιόμορφος, καθώς οι πανάδες, οι κηλίδες και οι δυσχρωμίες υποχωρούν. Το περίγραμμα του προσώπου βελτιώνεται και αντιμετωπίζονται οι βλάβες που είναι απόρροια της φωτογήρανσης, οι ουλές και τα σημάδια ακμής.

Το δέρμα είναι πιο λείο και σφριγηλό. Οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες του προσώπου (περιστοματικά, περικογχικά κλπ) απαλύνονται αισθητά.

Τέλος, με το surgical mode του you laser, μπορούν πολύ εύκολα στον χώρο του Ιατρείου, να αφαιρεθούν με ακρίβεια και χωρίς ουλές υπερκερατώσεις, σπίλοι  και άλλες καλοήθεις δερματικές βλάβες.

Μπορεί να εφαρμοστεί σε πρόσωπο, λαιμό και σημεία του σώματος όπως το ντεκολτέ, χέρια, κοιλιά, μηροί, γλουτοί. Η συχνότητα των εφαρμογών είναι περίπου ανά 30 ημέρες. Ιδανικά, εφαρμόζεται τους μήνες χωρίς μεγάλη ηλιοφάνεια (Οκτώβρη – Μάϊο).

Το fractional Co2 laser & erbium glass έχει την δράση και την ακρίβεια ενός αμιγώς χειρουργικού laser, χωρίς να είναι ιδιαίτερα επώδυνο ή περιοριστικό για τις ημέρες μετά τη θεραπεία. Επιπλέον, δεν χρειάζεται κάποια προετοιμασία από τον ασθενή. Στη κλινική μας  εφαρμόζουμε αναισθητική κρέμα για περίπου 30 λεπτά, παρότι πρόκειται για σχεδόν ανώδυνη εφαρμογή.

ΠΡΙΝ & ΜΕΤΑ

Δείτε φωτογραφίες πριν και μετά που δείχνουν πραγματικά αποτελέσματα ασθενών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

The “11” wrinkles – Η αλλιώς ρυτίδες συνοφρύωσης

The “11” wrinkles – Η αλλιώς ρυτίδες συνοφρύωσης Παρατηρώντας τα πρόσωπα γύρω μας θα δούμε αρκετές φορές ανθρώπους να συνοφρυώνουν […]

Θεραπείες αισθητικής: Τι να κάνω πριν τις διακοπές;

Τι θεραπείες αισθητικής να κάνω πριν τις διακοπές; Είσαστε έτοιμοι για την καλοκαιρινή σας απόδραση; Μήπως κάτι ξεχνάτε; Το Kallisti […]

Time to customize your cocktail με μεσοθεραπεία προσώπου!

Time to customise your cocktail με μεσοθεραπεία προσώπου Η μεσοθεραπεία προσώπου είναι κατά κοινή ομολογία μια από τις δραστικότερες θεραπείες […]