Πλαστικός Χειρουργός Dr Κεραστάρης
google-reviews
4,8 / 5

Δευτέρα -Παρασκευή 12:00-20:00

Fractional laser

Fractional laser

Το Fractional Laser πρόκειται για μία ολόκληρη ομάδα laser διαφορετικών τύπων (με διάφορα μήκη κύματος) που έκαναν την εμφάνισή τους την τελευταία δεκαετία και κύριο σκοπό είχαν να μειώσουν τον χρόνο αποθεραπείας από τα επεμβατικά laser προηγούμενης γενιάς.

Πρόκειται λοιπόν για μία νέα τεχνολογία στα laser και όχι για ένα συγκεκριμένο μηχάνημα όπως λανθασμένα πιστεύουν αρκετοί.

Τι είναι το Fractional Laser Co2 & Erbium Glass;

Το προηγμένο, τελευταίας γενιάς fractional Co2 laser & erbium glass, αποτελεί το νέο gold standard στην αισθητική και επανορθωτική Ιατρική, καθώς πρόκειται ουσιαστικά για μια νέα κατηγορία laser. Αποτελεί το μοναδικό laser, που συνδυάζει 2 μήκη κύματος – 1540nm erbium glass & 10600 nm fractional Co2, με ταυτόχρονη ή εναλλάξ εκπομπή. Με αυτόν τον τρόπο, επωφελούμαστε διπλά από τα πλεονεκτήματα και των 2 τύπων laser και οι ανεπιθύμητες ενέργειες/ αντιδράσεις , συγκριτικά με άλλα laser ανάπλασης, σχεδόν εκμηδενίζονται.

Σε τι υπερτερεί έναντι άλλων laser;

Το εύρος των θεραπειών που καλύπτει το Fractional Laser είναι πολύ μεγάλο, με ξεχωριστά πρωτόκολλα ανά περίπτωση. Η αποτελεσματικότητα της θεραπείας αυξάνεται στο μέγιστο, λόγω του διπλού μήκους κύματος, με σχεδόν μηδενικό χρόνο αποθεραπείας και σαφώς λιγότερες συνεδρίες.

Fractional laser

Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται το Fractional Laser Co2 & erbium glass;

Είναι ιδανικό, ακόμη και προληπτικά, για την ανάπλαση του δέρματος καθώς με τον μηχανισμό δράσης του ενεργοποιεί τους ινοβλάστες για τη παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης. Σε κάθε περίπτωση, ο ιατρός ρυθμίζει το ποσοστό εκπομπής του κάθε laser για πιο στοχευμένη δράση, η οποία, ανάλογα με το είδος της θεραπείας, φτάνει σε απόλυτα ελεγχόμενο βάθος. Στις περιπτώσεις φωτογηρασμένου δέρματος, δυσχρωμιών, ρυτίδωσης, ουλών ακμής και ραγάδων τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Αποτελεί επίσης, εξαιρετική μέθοδο αποκατάστασης εγκαυμάτων & μετεγχειρητικών ουλών.

Οι διαφορές είναι ορατές μετά το τέλος των θεραπειών;

Ο τόνος του δέρματος γίνεται ομοιόμορφος, καθώς οι πανάδες, οι κηλίδες και οι δυσχρωμίες υποχωρούν. Το περίγραμμα του προσώπου βελτιώνεται και αντιμετωπίζονται οι βλάβες που είναι απόρροια της φωτογήρανσης, οι ουλές και τα σημάδια της ακμής.

Το δέρμα είναι πιο λείο και σφριγηλό. Οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες του προσώπου (περιστοματικά, περικογχικά κλπ) απαλύνονται αισθητά.

Τέλος, με το surgical mode του YOU laser, μπορούν πολύ εύκολα στον χώρο του Ιατρείου, να αφαιρεθούν με ακρίβεια υπερκερατώσεις, σπίλοι και άλλες καλοήθεις δερματικές βλάβες.

της επιδερμίδας
Ανάλογα με το είδος της θεραπείας, το laser δρα στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας διεγείροντας τη παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης ατραυματικά

Πόσο συχνά μπορούν να γίνουν οι θεραπείες;

Μπορεί να εφαρμοστεί σε πρόσωπο, λαιμό και σημεία του σώματος όπως το ντεκολτέ, χέρια, κοιλιά, μηροί, γλουτοί. Η συχνότητα των εφαρμογών είναι περίπου ανά 30 ημέρες. Ιδανικά, εφαρμόζεται τους μήνες χωρίς μεγάλη ηλιοφάνεια (Οκτώβρη – Μάϊο).

Είναι επώδυνη θεραπεία;

Το Fractional Laser Co2 & erbium glass έχει την δράση και την ακρίβεια ενός αμιγώς χειρουργικού laser, χωρίς να είναι ιδιαίτερα επώδυνο ή περιοριστικό για τις ημέρες μετά τη θεραπεία. Επιπλέον, δεν χρειάζεται κάποια προετοιμασία από τον ασθενή. Στη κλινική μας εφαρμόζουμε αναισθητική κρέμα για περίπου 30 λεπτά, παρότι πρόκειται για σχεδόν ανώδυνη εφαρμογή.

Αισθητικές Θεραπείες

Fractional Laser
ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ