Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το Fractional laser

Fractional laser

Το Fractional Laser πρόκειται για μία ολόκληρη ομάδα laser διαφορετικών τύπων (με διάφορα μήκη κύματος) που έκαναν την εμφάνισή τους την τελευταία δεκαετία και κύριο σκοπό είχαν να μειώσουν τον χρόνο αποθεραπείας από τα επεμβατικά laser προηγούμενης γενιάς.

Πρόκειται λοιπόν για μία νέα τεχνολογία στα laser και όχι για ένα συγκεκριμένο μηχάνημα όπως λανθασμένα πιστεύουν αρκετοί.

 

Τι ακριβώς είναι η τεχνολογία fractional;

Όπως φανερώνει και η ονομασία της, πρόκειται ουσιαστικά για κατακερματισμό της ακτίνας του laser σε πολλές, πολύ μικρότερης διαμέτρου, ακτίνες που έχουν κενό μεταξύ τους.

Το αποτέλεσμα στο δέρμα είναι πολύ μικρότερη βλάβη από κάθε μικροσκοπική ακτίνα laser ξεχωριστά, αλλά και συνολικά, αφού κάθε φορά ένα ποσοστό 10-20% της επιφάνειας του δέρματος αλληλεπιδρά με το laser ενώ το υπόλοιπο μένει ανέπαφο.

Με τον τρόπο αυτό θεραπείας η επούλωση είναι σημαντικά γρηγορότερη αφού οι ασθενείς που κάνουν fractional laser έχουν μία ήπια ερυθρότητα και οίδημα για 2-3 ημέρες μόνο και μπορούν από την επόμενη να επανέλθουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες χωρίς περιορισμούς.

 

Τι επιτυγχάνουμε με τα fractional laser;

Με την ολοκλήρωση των συνεδριών ουσιαστικά αναπλάθεται όλο το δέρμα του προσώπου, φεύγουν τα γερασμένα ή νεκρά κύτταρα και αντικαθίστανται με νέα, αυξάνεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστικών ινών.

Λεπτές ρυτίδες, κηλίδες και δυσχρωμίες εξαφανίζονται, οι διευρυμένοι πόροι του δέρματος μικραίνουν, σημάδια και ουλές βελτιώνονται σημαντικά. Συνολικά το δέρμα γίνεται πιο στιλπνό και φωτεινό και το πρόσωπο πολύ νεώτερο και ανανεωμένο.

Επίσης βελτιώνει υπερτροφικές, ατροφικές, μετεγχειρητικές ουλές όπως και χηλοειδή και ραγάδες.

 

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα;

Επειδή, όπως προαναφέρθηκε, κάθε φορά ένα ποσοστό περίπου 10-20% της συνολικής επιφάνειας του δέρματος μίας περιοχής αλληλεπιδρά με το laser, απαιτούνται 5-7 συνεδρίες για να καλυφθεί όλη η έκταση που μας ενδιαφέρει. Μετά από κάθε θεραπεία, που πρέπει να απέχουν 3-4 εβδομάδες μεταξύ τους, το αποτέλεσμα της προστίθεται σε αυτό των προηγούμενων.

 

Μπορώ να κάνω fractional laser όλο το χρόνο;

Αποφεύγουμε να κάνουμε fractional laser στην διάρκεια του καλοκαιριού. Ο λόγος είναι η αυξημένη ηλιοφάνεια στη χώρα μας που μπορεί να δημιουργήσει στο δέρμα αντιδραστική υπερμελάχρωση.

 

Το fractional laser συνδυάζεται με άλλες θεραπείες;

Μπορούμε να συνδυάσουμε τα fractional laser με πληθώρα άλλων θεραπειών για να επιτύχουμε για πιο ολοκληρωμένο αισθητικό αποτέλεσμα, πάντοτε με γνώμονα τις ανάγκες και επιθυμίες κάθε ανθρώπου.

Εξαιρετικό αποτέλεσμα έχει ο συνδυασμός με PRP αλλά και με μεσοθεραπεία, botox, υαλουρονικό οξύ. Σε κάθε περίπτωση πρέπει η σειρά των θεραπειών να είναι συγκεκριμένη ανά περίπτωση και τα μεσοδιαστήματα μεταξύ τους επίσης.

Φωτογραφικό Άλμπουμ «πριν-μετά»

Κάντε κλικ πάνω σε κάθε φωτογραφία για μεγέθυνση

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ