Η βλεφαροπλαστική είναι μια επέμβαση αισθητικής χειρουργικής που έχει ως στόχο να σας ανανεώσει την εικόνα και να συμβάλλει στο να αποκτήσετε ένα ξεκούραστο βλέμμα. Το βασικό είναι ότι η βλεφαροπλαστική μπορεί να επαναφέρει τη χαμένη νεανικότητα του βλέμματός σας και να σας απαλλάξει μια για πάντα από τα σημάδια του χρόνου. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια επέμβαση η οποία ανανεώνει την συνολική εικόνα του προσώπου σας, απομακρύνοντας τις αντιαισθητικές “σακούλες” κάτω από τα μάτια και την περίσσεια δέρματος στην περιοχή των άνω βλεφάρων.

Υπάρχουν κάποια πολύ σημαντικά κομμάτια αισθητικής που διορθώνονται με την βλεφαροπλαστική. Αρχικά, απομακρύνεται η περίσσεια του δέρματος που εντοπίζεται στα άνω βλέφαρα, καθώς και το πλεονάζον λίπος το οποίο ευθύνεται για τη διόγκωση στην περιοχή του έσω κανθού. Σε ότι αφορά τα κάτω βλέφαρα, αναμορφώνονται οι ‘’σακούλες’’ που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας του περικογχικού λίπους και απομακρύνεται η περίσσεια δέρματος ώστε να επιτευχθεί μείωση των ρυτίδων. Με αυτό τον τρόπο το βλέμμα δείχνει ξεκούραστο και ολόκληρο το πρόσωπο αποκτά μια πιο νεανική όψη. Στους περισσότερους ανθρώπους οι αλλοιώσεις που μαρτυρούν το πέρασμα του χρόνου αφορούν τόσο τα πάνω όσο και τα κάτω βλέφαρα, επομένως συνήθως η βλεφαροπλαστική γίνεται και στα δύο ώστε να επιτευχθεί το ιδανικό αποτέλεσμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εξαιρέσεις.

Όσον αφορά τη διαδικασία, αρχικά ο πλαστικός χειρουργός θα καταγράψει προσεκτικά το ιστορικό του ατόμου προκειμένου να διαπιστώσει αν είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν προβλήματα ή αλλεργίες στην περιοχή των ματιών. Έπειτα θα προβεί σε κλινική εξέταση για να ελέγξει την κατάσταση των ιστών στην περιοχή. Η βλεφαροπλαστική πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και μέθη, ενώ ολική αναισθησία γίνεται μόνο στην περίπτωση που ζητηθεί από τον ίδιο τον ασθενή. Δύο έως τρεις ώρες μετά την επέμβαση ο ασθενής είναι σε θέση να επιστρέψει σπίτι του. Με την πάροδο των πέντε πρώτων ημερών γίνεται και η αφαίρεση των ραμμάτων, ενώ μέσα σε δύο μήνες οι ουλές έχουν σχεδόν εξαφανιστεί. Όσοι έχουν υποβληθεί σε βλεφαροπλαστική μπορούν να κυκλοφορούν και εκτός σπιτιού άφοβα, υπό την προϋπόθεση να φορούν γυαλιά ηλίου μέχρι να αφαιρεθούν τα ράμματα.

Κάτι που επίσης χρειάζεται να γνωρίζετε είναι ότι η βλεφαροπλαστική είναι μία επέμβαση η οποία πρακτικά εμφανίζει ελάχιστες έως καθόλου ενοχλήσεις. Μπορεί να παρατηρηθεί ένα πολύ μικρό οίδημα στα βλέφαρα, κυρίως τις πρώτες 1-2 μέρες μετά την επέμβαση, ενώ σε ελάχιστες περιπτώσεις, σε ένα ποσοστό της τάξεως του 1%, μπορεί τα μάτια να δακρύζουν περισσότερο. Το σημαντικό είναι ότι η πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν έχει παρουσιάσει σχεδόν καμία ενόχληση, επομένως δεν υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο που θα πρέπει να προσέξετε μετά τη βλεφαροπλαστική.

Δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να ζήσει την απόλυτη ανανέωση προσώπου και βλέμματος με τη βλεφαροπλαστική. Η νεανικότητα και η ομορφιά που πάντα επιθυμούσατε είναι ένα βήμα μακριά. Εμπιστευτείτε μας.