Πλαστικός Χειρουργός Dr Κεραστάρης
google-reviews
4.9 / 5

Δευτέρα -Παρασκευή 12:00-20:00

βλεφαροπλαστική

Βλεφαροπλαστική

Βλεφαροπλαστική: Λειτουργικό και Αισθητικό Αποτέλεσμα

Η βλεφαροπλαστική είναι μια επέμβαση αισθητικής χειρουργικής που μπορεί να επαναφέρει τη χαμένη νεανικότητα του βλέμματος και να μας απαλλάξει από τα σημάδια του χρόνου. Πρόκειται για μια επέμβαση η οποία μπορεί να ανανεώσει την συνολική εικόνα του προσώπου, απομακρύνοντας τις αντιαισθητικές ‘’σακούλες’’ κάτω από τα μάτια και την περίσσεια δέρματος στην περιοχή των άνω βλεφάρων.

Με τη βλεφαροπλαστική απομακρύνεται η περίσσεια του δέρματος που εντοπίζεται στα άνω βλέφαρα, καθώς και το πλεονάζον λίπος το οποίο ευθύνεται για τη διόγκωση στην περιοχή του έσω κανθού. Σε ότι αφορά στα κάτω βλέφαρα, αναμορφώνονται οι ‘’σακούλες’’ που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας του περικογχικού λίπους και απομακρύνεται η περίσσεια δέρματος ώστε να επιτευχθεί μείωση των ρυτίδων. Με αυτό τον τρόπο το βλέμμα δείχνει ξεκούραστο και ολόκληρο το πρόσωπο αποκτά πιο νεανική όψη.

Στους περισσότερους ανθρώπους οι αλλοιώσεις που μαρτυρούν το πέρασμα του χρόνου συμβαδίζουν στα πάνω και τα κάτω βλέφαρα. Εξαιρέσεις βέβαια υπάρχουν, όπως υπάρχουν κάποιοι που ενοχλούνται μόνο από κάτι πολύ συγκεκριμένο στα άνω ή στα κάτω βλέφαρα. Στις περιπτώσεις αυτές μπορούμε να χειρουργήσουμε μόνο τα άνω ή τα κάτω αλλά αποτελούν μάλλον την μειοψηφία.

 

Βλεφαροπλαστική: Ποια Είναι η Διαδικασία

Κάθε άλλο παρά γοητευτική όψη μας χαρίζουν οι ‘’σακούλες’’ που βρίσκονται στα κάτω βλέφαρα. Η παρουσία τους στα κάτω βλέφαρα οφείλονται στην προβολή περικογχικού λίπους προς τα έξω.

Σε πιο νέες ηλικίες που δεν συνυπάρχει περίσσεια δέρματος στα κάτω βλέφαρα, αφαιρούμε το λίπος αυτό πραγματοποιώντας πολύ μικρού μήκους τομές στην περιοχή του επιπεφυκότα. Έτσι, δεν δημιουργούνται εξωτερικές ουλές.

Σε μεγαλύτερες ηλικίες, η τομή διενεργείται κάτω από τις βλεφαρίδες, ώστε να αποκαταστήσουμε την χαλαρότητα που έχει επέλθει στις ανατομικές δομές αφαιρώντας μικρή μόνο ποσότητα λίπους.

Σύμφωνα με τις νέες τάσεις στην πλαστική χειρουργική, το λίπος αυτό πρέπει να διατηρείται τόσο για λειτουργικούς όσο και για αισθητικούς λόγους όσο μπορούμε. Αυτός είναι ο λόγος που επανορθώνουμε το διάφραγμα που συγκρατεί το λίπος να μην βγαίνει προς τα έξω και μέρος αυτού το επανατοποθετούμε στη θέση που ήταν παλιότερα ή σε κάποιο άλλο σημείο του κόγχου για να βελτιώσουμε αισθητικά την περιοχή.

Πριν την επέμβαση, ο πλαστικός χειρουργός θα καταγράψει προσεκτικά το ιστορικό του ατόμου προκειμένου να διαπιστώσει αν είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν προβλήματα ή αλλεργίες στην περιοχή των ματιών. Έπειτα θα προβεί σε κλινική εξέταση για να ελέγξει την κατάσταση των ιστών στην περιοχή. Συνιστάται η αποφυγή συγκεκριμένων φαρμάκων που επηρεάζουν την πήξη του αίματος ώστε να αποφευχθεί η περίπτωση αιμορραγίας.

Η επέμβαση πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και μέθη. Ολική αναισθησία γίνεται μόνο στην περίπτωση που ζητηθεί από τον ίδιο τον ασθενή. Δύο έως τρεις ώρες μετά την επέμβαση ο ασθενής είναι σε θέση να επιστρέψει σπίτι του. Με την πάροδο πέντε ημερών γίνεται και η αφαίρεση των ραμμάτων, ενώ μέσα σε δύο μήνες οι ουλές έχουν σχεδόν εξαφανιστεί. Όσοι έχουν υποβληθεί σε βλεφαροπλαστική μπορούν να κυκλοφορούν και εκτός σπιτιού άφοβα, υπό την προϋπόθεση να φορούν γυαλιά ηλίου μέχρι να αφαιρεθούν τα ράμματα.

Η  επέμβαση  πρακτικά εμφανίζει ελάχιστες έως καθόλου ενοχλήσεις. Μπορεί να παρατηρηθεί ένα πολύ μικρό οίδημα στα βλέφαρα κυρίως τις πρώτες 1-2 μέρες μετά την επέμβαση. Σε ελάχιστες περιπτώσεις, 1% μπορεί να δακρύζουν περισσότερο, αλλά η πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν έχει παρουσιάσει σχεδόν καμία ενόχληση.

Δεν υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο που θα πρέπει να προσέξει μετά την επέμβαση. Απλά το πρώτο διάστημα θα ήταν ωφέλιμο ο ασθενής να αποφύγει την έντονη αθλητική δραστηριότητα, την παρακολούθηση τηλεόρασης, το μακιγιάζ στην περίπτωση των γυναικών ή την χρήση φακών επαφής. Για να μειωθεί το οίδημα γρηγορότερα καλό θα ήταν να χρησιμοποιεί κρύα επιθέματα (κομπρέσες). Αν παρατηρηθεί ξηροφθαλμία οι σταγόνες θα βοηθήσουν να αντιμετωπιστεί άμεσα. Μακιγιάζ μπορεί να κάνει κάποιος αφού αφαιρεθούν τα ράμματα, μετά από 5-6 μέρες. Χρειάζεται λίγη προσοχή τις δυο πρώτες εβδομάδες στο ντεμακιγιάζ. Όσον αφορά στους φακούς επαφής με προσοχή από την 4η-5η μέρα μπορεί κάποιος να τους χρησιμοποιήσει κανονικά.

Για κάποιον ο οποίος μένει εκτός Αθηνών με το αυτοκίνητο μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι μετά από δύο ώρες. Έτσι κι αλλιώς, μετά τη βλεφαροπλαστική ο ασθενής μένει για 2 ώρες στο νοσοκομείο και μετά μπορεί να φύγει από την κλινική. Οδηγώντας όχι ο ίδιος, γιατί η επέμβαση γίνεται με μέθη, οπότε απαγορεύεται να οδηγήσει κάποιος αμέσως μετά. Με αυτοκίνητο όμως, οδηγώντας κάποιος άλλος μπορεί να πάει οπουδήποτε 2 ώρες μετά την επέμβαση. Αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσει κάποιο μέσο συγκοινωνίας θα πρέπει να περιμένει μάλλον μέχρι την επόμενη μέρα.

Βλεφαροπλαστική: Ποιο Είναι το Κόστος και οι Πιθανοί Κίνδυνοι της Επέμβασης

Ο περισσότερος κόσμος τείνει να πιστεύει πως οι αισθητικές επεμβάσεις έχουν υψηλό κόστος και πως απευθύνονται σε ένα μικρό κομμάτι του πληθυσμού. Θα μπορούσαμε να πούμε πως αυτό ίσχυε εν μέρει παλαιότερα. Οι τιμές πλέον κινούνται σε πολύ λογικά επίπεδα, γι’ αυτό και οι επεμβάσεις έχουν γίνει προσιτές σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Όπως κάθε αισθητική επέμβαση, έχει πολύ μικρά ποσοστά πιθανών επιπλοκών, που στην πλειοψηφία τους είναι παροδικές. Το οίδημα και οι μικρές μελανιές που εμφανίζονται, υποχωρούν πλήρως σε λίγες ημέρες.

Συμπεριλαμβανομένης της επέμβασης της βλεφαροπλαστικής, ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Κεραστάρης Δημήτηρης έχει ασχοληθεί για περισσότερα και 20 χρόνια με όλη τη γκάμα των αισθητικών και επανορθωτικών επεμβάσεων, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει εξειδικευτεί στην αισθητική χειρουργική και τη χρήση laser όλων των τύπων. Μέχρι και σήμερα ο Dr Κεραστάρης Δημήτρης έχει πραγματοποιήσει πάνω από 3.600 επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής.

Βλεφαροπλαστική
Πριν και Μετά

Βλεφαροπλαστική για άνδρες

Βλεφαροπλαστική για Άντρες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

βλεφαροπλαστική
4.9 /5

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ
GOOGLE REVIEWS

Πλαστικός Χειρουργός Δημήτρης Κεραστάρης - Kallisti Medical IconΠλαστικός Χειρουργός Δημήτρης Κεραστάρης – Kallisti Medical

Χατζηγιάννη Μέξη 2, Αθήνα

4.9 53 reviews

 • Avatar eleni varipati ★★★★★ 2 years ago
  Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη απο τις θεραπείες που εκανα. Το αποτέλεσμα ήταν άρτιο και o Dr Κερασταρης είναι πολυ φιλικός και πάρα πολυ προσεκτικός στη δουλειά του.
  Ένας σωστος επαγγελματίας που εμπνεει εμπιστοσύνη στον πελάτη. Εξαιρετικό
  … More και πολύ ευγενικο και το προσωπικο του Kallisti Medical. Το προτείνω ανεπιφύλακτα

Πλαστικός Χειρουργός Δημήτρης Κεραστάρης - Kallisti Medical IconΠλαστικός Χειρουργός Δημήτρης Κεραστάρης – Kallisti Medical

Χατζηγιάννη Μέξη 2, Αθήνα

4.9 53 reviews

 • Avatar Rosalia ★★★★★ πριν από 4 μήνες
  Εξαιρετικος γιατρος
  Αρτια οργανωση το ιατρειο
  Εμπιστοσυνη,ασφαλεια και απολυτη συνεπεια
  (σε πανω απο μια επεμβασεις )

Πλαστικός Χειρουργός Δημήτρης Κεραστάρης - Kallisti Medical IconΠλαστικός Χειρουργός Δημήτρης Κεραστάρης – Kallisti Medical

Χατζηγιάννη Μέξη 2, Αθήνα

4.9 53 reviews

 • Avatar Valentina Bafa ★★★★★ πριν από 10 μήνες
  Συγχρονο και πολυ καθαρο ιατρειο, οι ανθρωποι…εκπληκτικοι!! Ο κ. Κερασταρης καταρτισμενος, ευγενεστατος και επεξηγηματικος αλλα πανω απ'ολα ειναι διπλα σου σαν Ανθρωπος!! Τα κοριτσια ειναι ενα και ενα!! Ευγενεστατες, γλυκητατες και … More χαμογελαστες!! Η Αναστασια διαθεσιμη παντα να σου λυσει καθε απορια και να προτεινει τη καταλληλη θεραπεια για το θεμα σου!! Ειστε ωραιο team παιδια μπραβο σας! 🤗