Τα νήματα PDO είναι βιο-απορροφήσιμα ράμματα από polydioxanone.

Υπάρχουν σε διάφορους τύπους και ο τρόπος δράσης τους είναι η ενεργοποίηση των ινοβλαστών και η παράγωγή κολλαγόνων και ελαστικών ινών στο δέρμα.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Η τοποθέτηση στα νήματα pdo γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα στο ιατρείο μόνο με την χρήση αναισθητικής κρέμας.

Με τη βοήθεια μικροκοπικών βελόνων τα ράμματα μπαίνουν στο υποδόριο όπου δημιουργούν ένα πλέγμα στις περιοχές της μέγιστης χαλάρωσης του δέρματος.

Αν χρησιμοποιηθούν νήματα ανάρτησης (pull cogs), ο γιατρός αφού εξετάσει τις ανάγκες του κάθε προσώπου, τα τοποθετεί με τρόπο που να αντιστέκονται στη χρόνια επίδραση της βαρύτητας στους ιστούς τους οποίους επαναφέρει εκεί που ήταν πριν από χρόνια.

Η αλληλεπίδραση των νημάτων με τα κύτταρα του δέρματος αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης από αυτά διαδικασία που γίνεται σταδιακά για 2-3 μήνες.

Με την χρήση απλών PDO νημάτων το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται μετά από 2-3 μήνες και διαρκεί 12-18 μήνες.

Αν χρησιμοποιηθούν νήματα pdo ανάρτησης (pull cogs) το αποτέλεσμα είναι άμεσο αλλά ολοκληρώνεται επίσης μετά από 2-3 μήνες.

Τα νήματα PDO μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο πρόσωπο αλλά και στο σώμα.

Στο πρόσωπο διορθώνουν το οβάλ, τη χαλάρωση στις παρειές, ρυτίδες γύρω από το στόμα και τα μάτια όπως και τη χαλάρωση στο λαιμό.

Στο σώμα απαιτείται η χρήση πολύ περισσότερων νημάτων επειδή η έκταση των περιοχών είναι μεγαλύτερη και η επίδραση της βαρύτητας σε αυτές επίσης.

Περιοχές όπως οι γλουτοί, οι έσω μηροί, η κοιλιά, οι βραχίονες, όταν παρουσιάζουν ήπια χαλάρωση, έχουν σημαντική βελτίωση με τη χρήση των νημάτων PDO.

Τα νήματα PDO μπορούν να συνδυαστούν με πληθώρα άλλων αισθητικών θεραπειών, όπως laser, peeling, Αυτόλογη θεραπεία με αυξητικούς παράγοντες, μεσοθεραπεία, Θεραπεία με βουτολινική τοξίνη, υαλουρονικό κ.α.

Ανάλογα με τη θεραπεία όμως, πρέπει να τηρηθούν συγκεκριμένα πρωτόκολλα ως προς τη σειρά και τα μεσοδιαστήματα μεταξύ των θεραπειών.

Δεν υπάρχει χρόνος αποθεραπείας και μετά τη θεραπεία μπορεί κάποιος να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες άμεσα.

Η μόνη πιθανή επιπλοκή είναι η εμφάνιση ήπιων εκχυμώσεων (μελανιές) που όμως εξαφανίζονται σε λίγες ημέρες.

ΠΡΙΝ & ΜΕΤΑ

Δείτε φωτογραφίες πριν και μετά που δείχνουν πραγματικά αποτελέσματα ασθενών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

The “11” wrinkles – Η αλλιώς ρυτίδες συνοφρύωσης

The “11” wrinkles – Η αλλιώς ρυτίδες συνοφρύωσης Παρατηρώντας τα πρόσωπα γύρω μας θα δούμε αρκετές φορές ανθρώπους να συνοφρυώνουν […]

Θεραπείες αισθητικής: Τι να κάνω πριν τις διακοπές;

Τι θεραπείες αισθητικής να κάνω πριν τις διακοπές; Είσαστε έτοιμοι για την καλοκαιρινή σας απόδραση; Μήπως κάτι ξεχνάτε; Το Kallisti […]

Time to customize your cocktail με μεσοθεραπεία προσώπου!

Time to customise your cocktail με μεσοθεραπεία προσώπου Η μεσοθεραπεία προσώπου είναι κατά κοινή ομολογία μια από τις δραστικότερες θεραπείες […]