Πλαστικός Χειρουργός Dr Κεραστάρης
google-reviews
4,8 / 5

Δευτέρα -Παρασκευή 12:00-20:00

αισθητικές θεραπείες

Λάμψη προσώπου με αισθητικές θεραπείες

Αισθητικές θεραπείες: Ο συνδυασμός διαφορετικών τεχνικών δίνει το καλύτερο αποτέλεσμα για την ανανέωση και τη λάμψη του προσώπου.

Είναι γεγονός πως η ανανέωση της εικόνας μας ανεβάζει τη διάθεση και τονώνει την ψυχολογία μας. Είναι σημαντικό για κάθε γυναίκα να επιλέξει τις ιδανικές αισθητικές θεραπείες για εκείνη που θα της χαρίσουν αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Συχνά, λοιπόν, τίθεται το ερώτημα «ποια είναι η καλύτερη θεραπεία για το πρόσωπο;». Όμως η απάντηση δεν είναι τόσο απλή, καθώς δεδομένου του πλήθους και των διαφορετικών χαρακτηριστικών και αποτελεσμάτων των θεραπειών της αισθητικής ιατρικής, το καλύτερο αποτέλεσμα προκύπτει πάντα από συνδυασμό τεχνικών, αρκεί να γίνουν με τη σωστή σειρά και τον σωστό τρόπο.

 

Οι σωστοί συνδυασμοί όσο αφορά τις αισθητικές θεραπείες

Το botox, τα ενέσιμα fillers, τα νήματα, οι διάφορες μεσοθεραπείες, η αυτόλογη θεραπεια με αυξητικούς παράγοντες και βέβαια το fractional laser είναι οι πιο διαδεδομένες αισθητικές θεραπείες που εφαρμόζονται στην περιοχή του προσώπου και του λαιμού.

Πιο συγκεκριμένα, το Botox (η δημοφιλέστερη αισθητική θεραπεία παγκοσμίως, με εκατομμύρια εφαρμογές το χρόνο), εξαλείφει τις ρυτίδες, κυρίως στο ανώτερο τμήμα του προσώπου, καταργώντας την κίνηση συγκεκριμένων μυών (των μιμικών) για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Τα διάφορα είδη υαλουρονικού οξέος και τα άλλα fillers χρησιμοποιούνται για να γεμίσουν ρυτίδες ή περιοχές του προσώπου, αποκαθιστώντας τον όγκο που χάνεται με την πάροδο του χρόνου. Αυτός είναι ο λόγος που συχνά αναφέρονται και ως «υγρό lifting». 

Τα νήματα, επίσης, προκαλούν σύσφιξη του δέρματος, είτε άμεσα (pulling effect) είτε με την προώθηση της κολλαγονογένεσης (κινητοποιείται ο οργανισμός για παραγωγή νέου κολλαγόνου) που ολοκληρώνεται σε 2-3 μήνες. 

Οι μεσοθεραπείες βελτιώνουν την υφή του δέρματος, προσφέροντάς του ουσίες που έχει ανάγκη για τις φυσιολογικές του λειτουργίες. Η θεραπεία PRP αυξάνει το ρυθμό παραγωγής ωφέλιμων κυτταρικών συστατικών (κολλαγόνο, ελαστίνη κτλ) και βοηθάει στην ανανέωση της εικόνας μας χαρίζοντας λάμψη. 

Τέλος, τα fractional laser προκαλούν ελεγχόμενο «έγκαυμα» σε τμήμα (fraction) της συνολικής έκτασης της επιδερμίδας του προσώπου, η επούλωση της οποίας γίνεται πολύ σύντομα και οδηγεί σε σταδιακή ανανέωση των κυττάρων και της συνολικής εμφάνισης του προσώπου, ενώ παράλληλα εξαλείφουν λεπτές ρυτίδες και δυσχρωμίες (κηλίδες). Ο κατάλληλος συνδυασμός των θεραπειών αυτών δίνει λύσεις σε πολλά αισθητικά προβλήματα του προσώπου σε γυναίκες νεαρής, αλλά και πιο προχωρημένης ηλικίας, που για διάφορους λόγους δεν θέλουν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση. Το μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι ότι μπορούν να γίνουν εύκολα και γρήγορα στο ιατρείο, ενώ απαιτούν ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας.

 

Αισθητικές θεραπείες: Η πιο σωστή επιλογή

Είναι προφανές ότι προτεινόμενες μέθοδοι ανανέωσης χωρίς νυστέρι είναι πολλές και διαφορετικές. Η επιλογή και ο συνδυασμός τους δεν μπορεί να γίνει ως «συνταγή για όλες», αλλά εξατομικεύεται, ανάλογα με τον τύπο και τις ανάγκες κάθε γυναίκας. 

Ο έμπειρος πλαστικός χειρουργός dr Δημήτρης Κεραστάρης είναι αυτός που θα επιλέξει και θα εφαρμόσει τον κατάλληλο συνδυασμό, ώστε η κάθε γυναίκα ξεχωριστά να μπορέσει να έχει το καλύτερο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα.