Το υαλουρονικό οξύ από χημικής άποψης είναι γλυκοζάμινογλυκάνη, ένα υδρόφιλο μόριο, που αποτελεί φυσικό συστατικό του δέρματός μας.

Το ενέσιμο υαλουρονικό, παρασκευάζεται σε ειδικά εργαστήρια και είναι άριστο υλικό για να γεμίζει ρυτίδες και να ενυδατώνει το δέρμα.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί συστατικό που υπάρχει φυσιολογικά στο δέρμα μας. Πιο συγκεκριμένα, είναι μια πρωτείνη (γλυκοζαμινογλυκάνη) που κύριος ρόλος της είναι να διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο. Με την πάροδο των ετών, το δέρμα χάνει μέρος του υαλουρονικού που διαθέτει και μαζί του χάνεται η νεανική όψη και η ελαστικότητα.

Η αισθητική θεραπεία υαλουρονικού οξέους είναι δεύτερη σε συχνότητα παγκοσμίως μετά τη (βοτουλινική τοξίνη). Εκατομμύρια άνθρωποι υπόκεινται σε αυτή την θεραπεία και ο λόγος είναι γιατί δεν δημιουργεί αλλεργικές αντιδράσεις και έχει άμεσο αποτέλεσμα.

Το υαλουρονικό οξύ εφαρμόζεται μέσω μιας απλής διαδικασίας, η οποία διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Το υλικό είναι ήδη συσκευασμένο σε αποστειρωμένες σύριγγες σε ποσότητα του 1ml. Η έγχυση του γίνεται μέσω μιας πολύ λεπτής βελόνας ή μικρο-κάνουλας. Πριν την εφαρμογή του, ο πλαστικός χειρουργός απλώνει μια αναισθητική κρέμα στην περιοχή. Ο πόνος κατά τη διάρκεια της επέμβασης είναι σχεδόν ανεπαίσθητος και τα αποτελέσματα της έγχυσης γίνονται αμέσως αντιληπτά.

 • Γύρω από τα μάτια (πόδι της χήνας)
 • Κάτω από τα μάτια
 • Κροτάφους
 • Ζυγωματικά
 • Γύρω από το στόμα( ρυτίδες γέλιου)
 • Στο πηγούνι
 • Στο λαιμό
 • Στις παρειές
 • Στα χείλη
 • Στο μέτωπο
 • Στο μεσόφρυο
 • Στις γνάθους

Εφαρμόζεται επίσης για:

 • να “σβήσει” τις ουλές της ακμής
 • να “γεμίσει” τα ζυγωματικά
 • να αυξηθεί ο όγκος των χειλιών
 • να μειωθούν οι μαύροι κύκλοι

Τα αποτελέσματα από τη θεραπεία με υαλουρονικό οξύ διαρκούν περίπου ένα χρόνο. Η διάρκεια του είναι πολύ μεγαλύτερη (περίπου 18 μήνες), όταν εφαρμόζεται στην περιοχή των ζυγωματικών λόγω της ενισχυμένης σύστασής του. Αντίθετα, όταν το υαλουρονικό οξύ εφαρμόζεται σε σημεία που διακρίνονται από μεγάλη κινητικότητα, όπως η περιοχή του μεσόφρυου, ή η περιοχή γύρω από το στόμα, τότε η διάρκειά του είναι μικρότερη (περίπου 8 μήνες).

Ιδανικά η διαδικασία καλό θα ήταν να επαναληφθεί, αφού περάσουν 5 με 6 μήνες από την προηγούμενη εφαρμογή. Μέσα σε αυτό το διάστημα το υαλουρονικό οξύ δεν απορροφάται πλήρως από τον οργανισμό κι έτσι κάθε φορά εγχύεται μικρότερη ποσότητα.

Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ είναι απολύτως ασφαλής. Μάλιστα, τα σκευάσματα υαλουρονικού οξέως, τα οποία χρησιμοποιούνται στο Kallisti medical είναι μόνο όσα έχουν εγκριθεί από το FDA. Ωστόσο υπάρχει η πιθανότητα να εμφανιστούν οι ακόλουθες,  παροδικές και απολύτως αντιμετωπίσιμες παρενέργειες όπως μελανιές στα σημεία έγχυσης ή παροδική εμφάνιση οιδήματος.

Εάν το αποτέλεσμα δεν ικανοποιήσει τον ενδιαφερόμενο, μπορούμε να το αναστρέψουμε με την χρήση της υαλουρονιδάσης, η οποία είναι ένα υδροδιαλυτό ένζυμο που εξουδετερώνει άμεσα το υαλουρονικό οξύ. Ειδικότερα, η υαλουρονιδάση έχει την ιδιότητα να μετατρέπει το υαλουρονικό οξύ σε αμινοξέα, τα οποία απορροφά σταδιακά ο οργανισμός. Όμως, η χορήγησή της μπορεί να καταστρέψει όχι μόνο το συνθετικό αλλά και το φυσικό υαλουρονικό.

Ωστόσο όταν είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με την ποσότητα του υαλουρονικού οξέως που εγχέεται στον οργανισμό, οι πιθανότητες να καταφύγουμε στη λύση της υαλουρονιδάσης είναι ελάχιστες.

Μπορούμε κάλλιστα να εφαρμόσουμε το υαλουρονικό οξύ για να διορθώσουμε το περίγραμμα των γλουτών, στα χέρια, ή στην περιοχή του ντεκολτέ για να απαλύνουμε τις ρυτίδες, ή να εξαφανίσουμε σημάδια από τραυματισμούς, κτλ.

 • Το δέρμα μοιάζει πιο υγιές και ανανεωμένο
 • Η επιδερμίδα αποκτά νεανικότητα, λάμψη και σφριγηλότητα
 • Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ έχει άμεσα αποτελέσματα
 • Το αποτέλεσμα διατηρείται για μεγάλο διάστημα που, ανάλογα με την ποιότητα του δέρματος, μπορεί να αγγίξει τους 18 μήνες

Με την πάροδο του χρόνου ο όγκος των χειλιών μειώνεται. Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί επίσης έναν εξαιρετικό τρόπο για να αποκαταστήσουμε  την σφριγηλότητα και τον χαμένο όγκο στην περιοχή. Φυσικά, ο πλαστικός χειρουργός θα εκτιμήσει την ακριβή ποσότητα που χρειάζονται τα χείλη του ενδιαφερόμενου, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι απολύτως φυσικό χωρίς υπερβολές.

Μια από τις βασικότερες δράσεις του υαλουρονικού οξέος είναι πως μπορεί να χαρίσει βαθιά ενυδάτωση στην επιδερμίδα του προσώπου σας. Το υαλουρονικό οξύ είναι υδρόφιλο, δηλαδή μπορεί να συγκεντρώνει γύρω του μόρια νερού. Έτσι, καταπολεμά την ξηρότητα του δέρματος και χαρίζει ένα πρόσωπο φρέσκο και λαμπερό.

ΠΡΙΝ & ΜΕΤΑ

Δείτε φωτογραφίες πριν και μετά που δείχνουν πραγματικά αποτελέσματα ασθενών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

The “11” wrinkles – Η αλλιώς ρυτίδες συνοφρύωσης

The “11” wrinkles – Η αλλιώς ρυτίδες συνοφρύωσης Παρατηρώντας τα πρόσωπα γύρω μας θα δούμε αρκετές φορές ανθρώπους να συνοφρυώνουν […]

Θεραπείες αισθητικής: Τι να κάνω πριν τις διακοπές;

Τι θεραπείες αισθητικής να κάνω πριν τις διακοπές; Είσαστε έτοιμοι για την καλοκαιρινή σας απόδραση; Μήπως κάτι ξεχνάτε; Το Kallisti […]

Time to customize your cocktail με μεσοθεραπεία προσώπου!

Time to customise your cocktail με μεσοθεραπεία προσώπου Η μεσοθεραπεία προσώπου είναι κατά κοινή ομολογία μια από τις δραστικότερες θεραπείες […]