Ellanse. Πρόκειται για ένα σχετικά νέο (από το 2009) υλικό, που ανήκει στη μεγάλη κατηγορία των fillers, αλλά είναι μοναδικό στον τρόπο δράσης του, επειδή είναι βιοδιεγέρτης.

Αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου τύπου Ι δίνοντας στο πρόσωπο φυσική ομορφιά και όχι μόνο όγκο όπως τα περισσότερα fillers. Επίσης είναι απολύτως βιοαπορροφήσημο από τον ανθρώπινο οργανισμό (αποδομείται σε διοξείδιο του άνθρακα και νερό).

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Το Ellanse αποτελείται κατά 70% από CMC (carboxymethyl cellulose), φυτικής προέλευσης και κατά 30% από PCL (polycaprolactone).

Τα δύο αυτά συστατικά χρησιμοποιούνται πολλά χρόνια στην ιατρική σε διάφορες εφαρμογές με απόλυτη ασφάλεια. Το CMC αποτελεί το έκδοχο (το μέσο) και το PCL τη δραστική ουσία, τον βιοδιεγέρτη που προκαλεί την παραγωγή κολλαγόνου.

Το CMC είναι υδρόφιλο, οπότε “τραβάει” νερό και είναι υπεύθυνο για το άμεσο αποτέλεσμα που διαρκεί λίγες εβδομάδες.

Η πολυκαπρολακτόνη (PLC) ενεργοποιεί τους ινοβλάστες και αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου τύπου Ι, που αποτελεί δομικό συστατικό του δέρματος, χωρίς να προκαλεί αντίδραση φλεγμονής εξαιτίας της μορφολογίας του μορίου (σχεδόν απόλυτα στρογγυλό).

Η δράση αυτή ξεκινάει να είναι ορατή μετά από λίγες εβδομάδες (ανάλογα με την κατάσταση του δέρματος) και συνεχίζεται για πολλούς μήνες.

Το κολλαγόνο δημιουργεί ένα πυκνό δίκτυο στο χόριο και μαζί με την ελαστίνη φτιάχνουν μία θεμέλια ουσία (στρώμα) που δίνει στο δέρμα την δομή, ελαστικότητα και σφριγηλότητα.

Το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται μετά από δύο μήνες περίπου και διαρκεί ανάλογα με την επιλογή του υλικού από 1 έως 4 χρόνια.

To Ellanse τοποθετείται στο υποδόριο ή και πιο βαθιά στο περιόστεο. Ανάλογα με το πρόβλημα που θέλουμε να διορθώσουμε μπορούμε να το εφαρμόσουμε σχεδόν σε όλο το πρόσωπο για να βελτιώσουμε πιο βαθιές ρυτίδες (όπως οι ρινοχειλικές, οι marionette lines και αυτές στο μεσόφρυο) ή πιο επιφανειακές στην παρειά, στο πόδι της χήνας ή αλλού.

Μπορούμε επίσης να γεμίσουμε μεγαλύτερους χώρους όπως τα ζυγωματικά, οι κρόταφοι, οι παρειές και η κάτω γνάθος με σκοπό να βελτιώσουμε το σχήμα του προσώπου και να αποκαταστήσουμε τον όγκο που χάνεται με την πάροδο του χρόνου (υγρό lifting).

Τέλος το Ellanse μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διορθώσουμε το σχήμα της μύτης και για την αναζωογόνηση των χεριών.

Το Ellanse είναι ένα εξαιρετικά ασφαλές υλικό.

Τα συστατικά του χρησιμοποιούνται πολλά χρόνια στην ιατρική, με επίσημη έγκριση και χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στους ασθενείς και το ίδιο έχει επίσημη έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (και αναμένεται και από το FDA στην Αμερική).

Οι επιπλοκές που μπορεί να εμφανιστούν είναι ήπιες και αναστρέψιμες και είναι αυτές που μπορεί να εμφανιστούν σε οποιοδήποτε filler (οίδημα, εκχυμώσεις κτλ).

Πιο σοβαρές επιπλοκές όπως αλλεργικές αντιδράσεις ή δημιουργία κοκκιωμάτων είναι εξαιρετικά σπάνιες (λιγότερο από 1/1000000 – πιο σπάνια από το υαλουρονικό) και επίσης μπορούν να αντιμετωπιστούν.

ο σημαντικότερο πλεονέκτημά του είναι ότι δίνει ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμά στο πρόσωπο τόσο στην ακινησία όσο και κατά τη διάρκεια των διαφόρων εκφράσεων.

Επειδή αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου αποκαθιστά τη βαθιά στήριξη του προσώπου, βελτιώνει την ποιότητα του δέρματος και του δίνει λάμψη.

Εξαιτίας του τρόπου δράσης του απαιτείται λιγότερη ποσότητα Ellanse για να επιτύχουμε το ίδιο αποτέλεσμα σε σχέση με άλλα ενέσιμα fillers.

Τέλος η διάρκεια του αποτελέσματος μπορεί να είναι από 1 ως 4 χρόνια, σημαντικά μεγαλύτερη από άλλα ενέσιμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

The “11” wrinkles – Η αλλιώς ρυτίδες συνοφρύωσης

The “11” wrinkles – Η αλλιώς ρυτίδες συνοφρύωσης Παρατηρώντας τα πρόσωπα γύρω μας θα δούμε αρκετές φορές ανθρώπους να συνοφρυώνουν […]

Αρμονία προσώπου … Τώρα! Με υαλουρονικό οξύ

Αρμονία προσώπου … Τώρα! Ανέκαθεν αυτό που χαρακτήριζε ένα όμορφο πρόσωπο, ήταν η αρμονία στα χαρακτηριστικά του. Οι σωστές αναλογίες […]

All about Lips: Lip Volume με Υαλουρονικό Οξύ για πιο γεμάτα χείλη

All about Lips: Lip Volume με Υαλουρονικό Οξύ για πιο γεμάτα χείλη. Όλο και περισσότερες γυναίκες θέλουν να αποκτήσουν συμμετρικά […]