Πλαστικός Χειρουργός Dr Κεραστάρης
google-reviews
4,8 / 5

Δευτέρα -Παρασκευή 12:00-20:00

νήματα COG

Νήματα COG

Τα νήματα COG αποτελούν την πλέον πρωτοποριακή μέθοδο μη χειρουργικής ανόρθωσης. Η εφαρμογή τους πραγματοποιείται εύκολα, αναίμακτα και ανώδυνα στο ιατρείο, χωρίς τομές, μόνο με λίγη τοπική αναισθησία. Τα νήματα είναι προσαρτημένα σε ειδικές μικροκάνουλες που μετά την εισαγωγή και την αφαίρεσή τους από το δέρμα, αφήνουν το εσωτερικό νήμα στην προκαθορισμένη θέση.

Τα νήματα αποτελούνται από μικρές ακίδες σε όλο τους το μήκος ώστε να συγκρατούν αποτελεσματικά το δέρμα στα σημεία που επιθυμούμε να ανορθώσουμε. Παράλληλα, λόγω του ελεγχόμενου μικροτραυματισμού και του υλικού (πολυδιοξανόνη) από το οποίο είναι φτιαγμένα τα νήματα, ενεργοποιείται ο μηχανισμός παραγωγής ελαστίνης & κολλαγόνου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αισθητή βελτίωση της υφής του δέρματος.

Σε ποιες περιοχές και πως εφαρμόζονται τα νήματα COG;

Έπειτα από λεπτομερή εξέταση του σημείου εφαρμογής , πραγματοποιείται ο σχεδιασμός των σημείων όπου θα τοποθετηθούν τα νήματα. Συνήθως τοποθετούνται σε ζεύγη ανά πλευρά, από ένα σημείο εισόδου. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να ανορθώσουμε τα πτωτικά σημεία και να διορθώσουμε τυχόν ασυμμετρίες που υπάρχουν από πλευρά σε πλευρά.

Ανάλογα με την ένδειξη του περιστατικού στο πρόσωπο, τα νήματα ανάρτησης COG μπορούν να εφαρμοστούν σε πολλούς διαφορετικούς συνδυασμούς. Στο πρόσωπο εφαρμόζονται στο μέτωπο, στις παρειές και τον λαιμό.

Νήματα COG : Τι ακολουθεί μετά την εφαρμογή;

Αμέσως μετά την εφαρμογή και για τις επόμενες 2-3 ημέρες υπάρχει μια μικρή πτύχωση, η οποία – αναλόγως το σημείο- μπορεί να καλυφθεί με τα μαλλιά η τα αξεσουάρ. Στο σημείο εισόδου των νημάτων τις πρώτες ημέρες εφαρμόζουμε αντιβιοτική κρέμα.

Ποια θα είναι τα αποτελέσματα της εφαρμογής νημάτων COG;

Τα αποτελέσματα της εφαρμογής νημάτων άμεσης ανόρθωσης COG είναι άμεσα ορατά και εντυπωσιακά. Τα συγκεκριμένα νήματα προκαλούν ισχυρότατη διέγερση των ινοβλαστών που παράγουν κολλαγόνο, με αποτέλεσμα οι ιστοί να ανορθώνονται εμφανώς! Τα σημεία χαλάρωσης εξαλείφονται, η υφή του δέρματος είναι πολύ πιο νεανική και το αποτέλεσμα διαρκεί για 12-16 μήνες.

Τα νήματα COG είναι ασφαλή;

Όλα τα νήματα COG φέρουν πιστοποίηση CE και είναι κατασκευασμένα σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Είναι απολύτως ασφαλή και πλήρως απορροφήσιμα. Τα νήματα COG προωθούν την παραγωγή κολλαγόνου εσωτερικά κάτω από το δέρμα, η οποία έμμεσα διορθώνει και προλαμβάνει τη χαλάρωση.

Μπορούν να συνδυαστούν και με άλλες θεραπείες;

Τα νήματα ανόρθωσης pull cogs μπορούν να συνδυαστούν με πληθώρα άλλων αισθητικών θεραπειών, όπως laser, peeling, Αυτόλογη θεραπεία με αυξητικούς παράγοντες, μεσοθεραπεία , Θεραπεία με βουτολινική τοξίνη, υαλουρονικό κ.α. Ανάλογα με τη θεραπεία όμως, πρέπει να τηρηθούν συγκεκριμένα πρωτόκολλα ως προς τη σειρά και τα μεσοδιαστήματα μεταξύ των θεραπειών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ