Η ανόρθωση βραχιόνων ή βραχιονοπλαστική είναι μία επέμβαση που σκοπό έχει να διορθώσει τη χαλάρωση, που συχνά εμφανίζεται κυρίως σε γυναίκες μετά από μία ηλικία ή πιo νωρίς μετά από μεγάλη απώλεια βάρους, στην περιοχή των «μπράτσων».

Είναι ένα αρκετά συχνό πρόβλημα και ίσως το μοναδικό σημείο χαλάρωσης στο σώμα που είναι ορατό με τα ρούχα, οπότε είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό για όλες τις γυναίκες.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Παραδοσιακά η ανόρθωση βραχιόνων γινόταν με μία τομή από την μασχάλη ως τον αγκώνα, στην εσωτερική μεριά του βραχίονα, διά της οποίας αφαιρούσαμε την περίσσεια δέρματος και λίπους από την περιοχή.

Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούμε μία καινούργια τεχνική που συνδυάζει την λιποαναρρόφηση με την αφαίρεση της περίσσειας δέρματος με τομή μόνο στην μασχάλη, που είναι πολύ καλά κρυμμένη.

Αρχικά με παλλόμενη (PAL) λιποαναρρόφηση ή με Vaser Lipo high Definition αφαιρείται η πλειονότητα του λίπους από τις περισσότερες περιοχές των βραχιόνων μειώνοντας τον όγκο τους και βελτιώνοντας συνολικά το σχήμα τους.

Ακολουθεί αφαίρεση του δέρματος που περισσεύει αλλά με τομή στην μασχάλη.

Η τεχνική αυτή έχει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στην πλειοψηφία των γυναικών με χαλάρωση στα «μπράτσα»

Η ανόρθωση βραχιόνων ή Βραχιονοπλαστική σκοπό έχει την αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος στην περιοχή.

Αν θέλουμε να τα αδυνατίσουμε μόνο, πρέπει να αφαιρέσουμε το λίπος με PAL λιποαναρρόφηση ή με Vaser Liposuction με την οποία επιτυγχάνουμε και βελτίωση ήπιας χαλάρωσης με τη συρρίκνωση του δέρματος μετεγχειρητικά.

Ανάλογα λοιπόν με το «πρόβλημα» αλλά και με την επιθυμία της κάθε γυναίκας ως προς το τελικό αποτέλεσμα μπορεί ο πλαστικός χειρουργός να χρησιμοποιήσει μία από τις δύο τεχνικές ή να τις συνδυάσει στο ίδιο χειρουργείο.

Μετά την ανόρθωση των βραχιόνων η ασθενής πρέπει να φοράει έναν ειδικό κορσέ (σαν μανίκια) για ένα μήνα. Επίσης να αποφεύγει να σηκώνει βάρη και να κάνει απότομες και με μεγάλο εύρος κινήσεις με τα χέρια για 15 ημέρες περίπου.

Στις καθημερινές δραστηριότητες μπορεί να επανέλθει από την επόμενη ημέρα.

Η Βραχιονοπλαστική γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη και 2 ώρες περίπου μετά το πέρας της επέμβασης η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι της.

Την επομένη αφαιρούμε 2 μικρές παροχετεύσεις και μετά το μόνο που χρειάζεται είναι η φροντίδα του χειρουργικού τραύματος.

ΠΡΙΝ & ΜΕΤΑ

Δείτε φωτογραφίες πριν και μετά που δείχνουν πραγματικά αποτελέσματα ασθενών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Put your hands up in the air! Δώστε τέλος στα χαλαρά μπράτσα!

Put your hands up in the air! Δώστε τέλος στα χαλαρά μπράτσα! Κοιτώντας το σώμα μας, δεν είναι λίγες οι […]

Βραχιονοπλαστική: νέοι μέθοδοι για τέλεια αποτελέσματα

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για την βραχιονοπλαστική Αποκτήστε γυμνασμένα μπράτσα ξαπλώνοντας… στο χειρουργικό κρεβάτι. Τα γυμνασμένα μπράτσα δεν είναι […]

Σφριγηλά μπράτσα γρήγορα κι ανώδυνα

Σφριγηλά μπράτσα γρήγορα κι ανώδυνα Η χαλάρωση που παρατηρείται στους βραχίονες με το πέρασμα του χρόνου αποκαθίσταται πλέον άμεσα. Σφριγηλά […]