Με τη ρινοπλαστική μας δίνεται η ευκαιρία να αποκτήσουμε ένα άρτιο και ελκυστικό τελικό αποτέλεσμα, αποκτώντας ένα συμμετρικό και πλήρως λειτουργικό πρόσωπο. Η μύτη είναι από τα χαρακτηριστικότερα στοιχεία του προσώπου και αποτελεί το κεντρικό σημείο με βάση το οποίο κατανέμονται τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά. Εκτός από την εξωτερική μας εμφάνιση, που είναι άκρως σημαντική, η ρινοπλαστική διορθώνει και λειτουργικά προβλήματα που τυχόν υπάρχουν, όπως είναι ένα λοξό διάφραγμα που εμποδίζει την ομαλή αναπνοή. Παράλληλα έχουμε την ευκαιρία να επέμβουμε στο σχήμα ή το μέγεθος της μύτης ώστε να δένει αρμονικά με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου μας.

Η λειτουργική ρινοπλαστική σας δίνει την ευκαιρία να απαλλαγείτε από το στραβό διάφραγμα, τις υπερτροφικές κόγχες ή τις στενές ρινικές βαλβίδες, ώστε να αναπνέετε και πάλι φυσιολογικά και με ευκολία. Επειδή η αναπνοή μας είναι ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο της ζωής μας, το να έχουμε τη δυνατότητα να αναπνέουμε σωστά ώστε να φτάνει ανεμπόδιστος ο εισπνεόμενος αέρας στους πνεύμονες είναι εξαιρετικά σημαντικό. Όσον αφορά την αισθητική της μύτης, μέσω της ρινοπλαστικής μπορούμε να τροποποιήσουμε το σχήμα ή το μέγεθος της μύτης πραγματοποιώντας διορθώσεις στα ρινικά οστά και τους χόνδρους, καθώς επίσης μπορούμε και να μικρύνουμε και τα ρουθούνια με εξωτερικές τομές. Δεν υπάρχουν περιορισμοί όσον αφορά την ηλικία που μπορεί κάποιος να προχωρήσει σε ρινοπλαστική.

Μετά το πέρας της επέμβασης το άτομο θα παραμείνει στο νοσοκομείο για μία ημέρα λόγω της γενικής αναισθησίας που είχε προηγηθεί. Τις δύο πρώτες ημέρες τοποθετούμε ταμπόν στα ρουθούνια και ένα μικρό νάρθηκα στη μύτη, ο οποίος αφαιρείται μετά από μία εβδομάδα. Από την τρίτη ημέρα που αφαιρούνται τα ταμπόν μπορεί να επιστρέψει κανονικά στις υποχρεώσεις του. Έχει επικρατήσει η φήμη πως η επέμβαση της ρινοπλαστικής είναι τρομερά επώδυνη σε βαθμό που να λειτουργεί αποτρεπτικά για κάποιον που επιθυμεί να διορθώσει τη μύτη του. Όμως, η ρινοπλαστική δεν πονάει. Ο πόνος που ενδέχεται να υπάρξει μετεγχειρητικά είναι ανεπαίσθητος και αντιμετωπίζεται με απλά αναλγητικά.

Η επιλογή ενός έμπειρου πλαστικού χειρουργού απαιτεί μεγάλη προσοχή, γιατί μια αλλαγή στη μύτη μπορεί να διαφοροποιήσει σε μεγάλο βαθμό την συνολική εικόνα του προσώπου. Η μύτη μας είναι το επίκεντρο του προσώπου μας και αποτελεί ένα βασικό στοιχείο ώστε να αποκτήσουμε την ιδανική για εμάς εμφάνιση. Επικοινωνήστε μαζί μας ώστε να σας ενημερώσουμε πλήρως τόσο για τη ρινοπλαστική, όσο και για όλες τις επεμβάσεις από τις οποίες μπορείτε να επωφεληθείτε.