Πλαστικός Χειρουργός Dr Κεραστάρης
google-reviews
4,8 / 5

Δευτέρα -Παρασκευή 12:00-20:00

Ρινοπλαστική για άνδρες

Ρινοπλαστική για άνδρες

Ρινοπλαστική για Άντρες: Ποιοι Είναι οι Στόχοι

Η Ρινοπλαστική για άνδρες είναι μια πολύ δημοφιλής επέμβαση, η οποία απαιτεί μεγάλη προσοχή καθώς η μύτη βρίσκεται σε ένα καθοριστικό τμήμα του προσώπου και αποτελεί ένα νοητό άξονα γύρω από τον οποίο κατανέμονται τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά. Δεν είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν δραστικές αλλαγές, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Η γενική εικόνα της μύτης είναι καλό να μην αλλάξει ριζικά, αλλά αντιθέτως να βελτιωθεί το σχήμα της, να αυξομειωθεί το μήκος της, και να γίνει πιο όμορφη, ενώ παράλληλα να δένει καλύτερα με τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Στόχος είναι η ιδανική μύτη για τον ασθενή. Το φύλο, η ηλικία και οι επιθυμίες του ασθενούς παίζουν καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Πέρα από το αισθητικό κομμάτι, με την ρινοπλαστική δίνεται η δυνατότητα και η ευκαιρία να διορθωθούν και λειτουργικά προβλήματα, όπως είναι το στραβό διάφραγμα, πετυχαίνοντας έτσι μια ελκυστική μύτη και μια ελεύθερη αναπνοή. Τα ποσοστά επιτυχίας είναι πολύ υψηλά.

Ο ασθενής πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του πριν προχωρήσει στην επέμβαση της ρινοπλαστική, ώστε να έχει περάσει η φάση της εφηβείας και να είναι απολύτως σίγουρος για την απόφασή του, ενώ παράλληλα μετά από αυτήν την ηλικία έχει αναπτυχθεί πλήρως και το σπλαχνικό κρανίο.

Με τη Ρινοπλαστική για άνδρες διορθώνεται ο σκελετός της μύτης, δηλαδή τα ρινικά οστά, οι χόνδροι και το διαφραγμα, ενώ κάθε αλλαγή που πραγματοποιείται είναι προσυμφωνημένη. Ο πλαστικός χειρουργός πραγματοποιεί μικρές τομές στο εσωτερικό της μύτης, οι οποίες μετά δεν είναι ορατές. Ωστόσο, εάν πρόκειται να μικρύνει το μέγεθος των ρουθουνιών, τότε ενδέχεται να γίνουν και εξωτερικές τομές.

Ρινοπλαστική για άνδρες: Ποια Είναι τα Είδη και η Διαδικασία

Εκτός από την κλασική πλαστική μύτης για άντρες, υπάρχει και η ανοιχτή ρινοπλαστική, η οποία πραγματοποιείται στις περιπτώσεις που το ακρορίνιο παρουσιάζει δυσκολίες και είναι απαραίτητη η τοποθέτηση ή η αφαίρεση μοσχευμάτων. Γίνεται μια εξωτερική μικρή τομή στη στυλίδα της μύτης, δηλαδή μεταξύ των ρουθουνιών. Στόχος είναι να αποκολληθεί η ρινική επιδερμίδα ώστε ο πλαστικός χειρουργός να έχει ευκολότερη πρόσβαση στο σκελετό της μύτης. Η ουλή επουλώνεται πολύ καλά και δεν αφήνει κάποιο σημάδι, ενώ μετά από λίγες εβδομάδες δύσκολα διακρίνεται.

Η λειτουργική ρινοπλαστική για άντρες αφορά άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην αναπνοή τους, ροχαλίζουν ή βουλώνει εύκολα η μύτη τους. Στόχος είναι τα δυσάρεστα αυτά συμπτώματα να αντιμετωπιστούν επιτυχώς, διορθώνοντας μαζί με το σχήμα της μύτης και υπερτροφικές ρινικές κόγχες ή το στραβό διάφραγμα.

Η πλαστική μύτης για άντρες πραγματοποιειται με γενική αναισθησία, καθώς η οστεοτομίες πονάνε. Στην περίπτωση διόρθωσης του ακρορινίου μπορεί να γίνει και τοπική αναισθησία.

Στην περίπτωση της μη χειρουργικής ρινοπλαστικής, δεν αλλάζει μόνιμα το σχήμα της μύτης, αλλά γίνονται ενέσιμα fillers προκειμένου να καλυφθούν μικρές ατέλειες στη μύτη. Έτσι επιτυγχάνεται η συμμετρία και η αλλαγή είναι ορατή άμεσα, ενώ ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει σε σύντομο χρονικό διάστημα στις δραστηριότητές του. Ωστόσο, με αυτή τη μέθοδο δεν αποκαθίστανται ανατομικά προβλήματα, δυσμορφίες και κατάγματα, παρά μόνο διορθώνονται μικρές ατέλειες.

Μετά την επέμβαση, ο ασθενής φορά ένα μικρό νάρθηκα για μια εβδομάδα, ενώ για τις δύο πρώτες ημέρες τοποθετούνται ταμπόν στα ρουθούνια, ώστε η μύτη να παραμείνει κλειστεί. Μετά την αφαίρεση των ταμπόν, ο ασθενής πρέπει να καθαρίζει τη μυτη του 3-4 φορές την ημέρα με συγκεκριμένο τρόπο, ενώ καλείται να αποφεύγει ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν αιμορραγία για ένα χρονικό διάστημα.

Επίσης, καλό είναι να αποφεύγεται ο αθλητισμός για τουλάχιστον ένα μήνα, ενώ ο ασθενής πρέπει να αποφύγει οποιοδήποτε χτύπημα για τουλάχιστον 20 ημέρες, μέχρι τα ρινικά οστά να δέσουν. Η ρινοπλαστική είναι μια ασφαλής επέμβαση με πολύ καλά αποτελέσματα.

Ρινοπλαστική για Άντρες: Ποιες Είναι οι Πιθανές Επιπλοκές και τα Αποτελέσματα

Οι επιπλοκές που μπορεί να προκληθούν από την πλαστική μύτης είναι μόνο αισθητικές. Εάν ο πλαστικός χειρουργός δεν εκτιμήσει σωστά την επέμβαση και δεν εφαρμόσει άρτια την τεχνική, ενδέχεται να υπάρξουν δυσμορφίες, οι περισσότερες εκ των οποίων διορθώνονται σε δεύτερο χρόνο. Πρόκειται για μια ατραυματική ασφαλή διαδικασία που έχει μικρό χρόνο ανάρρωσης.

Ωστόσο, ο ασθενής δεν μπορεί να αποκτήσει μύτη όμοια με άλλου ατόμου, καθώς το κάθε πρόσωπο είναι μοναδικό. Η επιλογής του σχήματος και του μεγέθους γίνεται πολύ προσεκτικά και με την καθοδήγηση του πλαστικού χειρουργού, ενώ ο σκοπός είναι ένα αρμονικό αποτέλεσμα.

Το δέρμα με την πάροδο του χρόνου χάνει την ελαστικότητά του, καθώς η παραγωγή του κολλαγόνου μειώνεται. Έτσι, άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που υποβάλλονται σε πλαστική μύτης ενδέχεται να έχουν διαφορετικό τελικό αποτέλεσμα από αυτό που φαντάζονταν, καθώς ο παράγοντας αυτός παίζει σημαντικό ρόλο.

Μέσω της ρινοπλαστικής για άντρες βελτιώνεται όχι μόνο η όψη της μύτης αλλά και η λειτουργικότητά της, ενώ ο στόχος είναι ένα φυσικό και καλαίσθητο τελικό αποτέλεσμα, το οποίο θα δένει αρμονικά με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ