Πλαστικός Χειρουργός Dr Κεραστάρης
google-reviews
4,9 / 5

Δευτέρα -Παρασκευή 12:00-20:00

Ωτοπλαστική για γυναίκες

Ωτοπλαστική

Ωτοπλαστική: Αισθητική Αποκατάσταση

Ωτοπλαστική είναι η επέμβαση με την οποία διορθώνουμε αισθητικές ατέλειες που αφορούν στα αυτιά. Η συχνότερη είναι «τα πεταχτά αυτιά» αλλά μπορεί να υπάρχουν δυσμορφίες που εντοπίζονται στην έλικα, την ανθέλικα, το λοβίο ή άλλο μέρος του αυτιού. Αποτελεί επίσης την μόνη αμιγώς αισθητική επέμβαση που μπορούμε να κάνουμε σε παιδιά από την ηλικία των 6 ετών.

Το πιο συχνό αισθητικό πρόβλημα είναι τα λεγόμενα «πεταχτά αυτιά» ή αφεστώτα ώτα, που μπορεί να εμφανίζεται στο ένα ή και στα δύο αυτιά στον ίδιο ή διαφορετικό βαθμό. Με την ωτοπλαστική στην περίπτωση αυτή « κολλάμε» περισσότερο τα αυτιά στο κεφάλι με συμμετρικό τρόπο. Αντίστοιχα διορθώνουμε άλλου είδους ατέλειες όπως δημιουργία της έλικας, αλλαγή της ανθέλικας, σμίκρυνση του λοβίου ή ολόκληρου του ωτός ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες κάθε ασθενούς.

Τα ανθρώπινα αυτιά έχουν αναπτυχθεί στο 80% περίπου του τελικού τους μεγέθους στην ηλικία των 6 ετών. Αυτός είναι ο λόγος που μας επιτρέπει να τα χειρουργούμε από τόσο νεαρή ηλικία. Επιπλέον πολύ συχνά τα παιδιά σε αυτή την ηλικία πέφτουν θύματα bullying από άλλα παιδιά με αφορμή τα μεγάλα ή πεταχτά αυτιά τους. Ενοχλημένα τα παιδιά αλλά και οι γονείς τους αποφασίζουν να αναζητήσουν τη λύση στη χειρουργική διόρθωση των αυτιών ώστε να σταματήσει αυτή η κακομεταχείρηση. Ουσιαστικά δεν υπάρχει ιδανική ηλικία για την πλαστική αυτιών. Μετά τα 6 χρόνια όποτε θέλει μπορεί κάποιος να χειρουργηθεί.

Ωτοπλαστική: Ποια Είναι η Διαδικασία

Η επέμβαση σε ηλικίες πάνω από τα 15 χρόνια γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη. Σε μικρότερες ηλικίες όμως ίσως είναι καλύτερο να γίνεται με γενική αναισθησία για να μην υπάρχει ο φόβος να είναι η εμπειρία του χειρουργείου τραυματική για το παιδί. Σε κάθε περίπτωση την ίδια ημέρα μπορεί να επιστρέψει ο ασθενής στο σπίτι του.

Πολύ σπάνια μπορεί να εμφανιστεί μικρή μετεγχειρητική αιμορραγία ή αιμάτωμα που δεν χρειάζονται κάποια παρέμβαση. Δύσμορφη ουλή (χηλοειδές ή υπερτροφική ουλή), φλεγμονή, όπως επίσης και μικρές διαφορές ανάμεσα στα δύο αυτιά μπορεί επίσης να προκύψουν αλλά σε πολύ μικρά ποσοστά.

Πλαστική Χειρουργική

Ωτοπλαστική για γυναίκες

ΠΡΙΝ / ΜΕΤΑ

Πλαστική Χειρουργική

Ωτοπλαστική για άνδρες

ΠΡΙΝ / ΜΕΤΑ

Ωτοπλαστική για άνδρες

Ωτοπλαστική για Άντρες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ