Πλαστικός Χειρουργός Dr Κεραστάρης
google-reviews
4,8 / 5

Δευτέρα -Παρασκευή 12:00-20:00

Ωτοπλαστική για άνδρες

Ωτοπλαστική για άνδρες

Ωτοπλαστική για Άντρες: Ποιοι Είναι οι Στόχοι και τα Αποτελέσματα

Με την Ωτοπλαστική για άνδρες διορθώνουμε αισθητικές ατέλειες στα αυτιά. Η συχνότερη αιτία που οι ασθενείς καταφεύγουν στην Ωτοπλαστική για άνδρες είναι τα “πεταχτα αυτιά”, ενώ σε άλλες περιπτώσεις επιθυμούν να διορθώσουν δυσμορφίες του έλικα, του ανθέλικα, του λοβίου ή και κάποιου άλλου μέρους του αυτιού. Αυτή η επέμβαση είναι και η μοναδική που επιτρέπεται να εφαρμοστεί και σε παιδιά από την ηλικία των 6 ετών.

Το πιο συχνό αισθητικό θέμα είναι τα “πεταχτά αυτιά”, κάτι που μπορεί να εμφανιστεί είτε στο ένα είτε και στα δύο αυτιά στον ίδιο ή και σε διαφορετικό βαθμό. Η Ωτοπλαστική για άνδρες βοηθάει στο να “κολλήσουν” σε κάποιο βαθμό τα αυτιά στο κεφάλι, όπως και να διορθωθούν ατέλειες και να αποκτηθεί συμμετρία. Μερικές από τις ατέλειες που διορθώνονται είναι η δημιουργία της έλικας, η αλλαγή της ανθέλικας, η σμίκρυνση του λοβίου ή ολόκληρου του ώτος αναλόγως τις ανάγκες και τις επιθυμίες του ασθενούς.

Τα ανθρώπινα αυτιά έχουν αναπτυχθεί στο 80% του τελικού τους μεγέθους από την ηλικία των έξι ετών. Ετσι, μπορεί το άτομο να χειρουργηθεί από αυτήν κιόλας την ηλικία, καθώς πολλά παιδιά, εξαιτίας του μεγέθους ή του σχήματος των αυτιών τους, πέφτουν θύματα bullying. Γι’ αυτό το λόγο πολλοί γονείς αποφασίζουν να προχωρήσουν στην ωτοπλαστική προκειμένου το πρόβλημα να διορθωθεί και η κακομεταχείριση να σταματήσει. Δεν υπάρχει ιδανική ηλικία για να πραγματοποιηθεί η επέμβαση.

Ωτοπλαστική για Άντρες: Ποια Είναι η Διαδικασία και οι Πιθανές Επιπλοκές

Σε ηλικίες από 15 έτη και πάνω, η ωτοπλαστική πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και μέθη. Σε μικρότερες ηλικίες συνήθως γίνεται με γενική αναισθησία, ώστε να μην υπάρχει φόβος και να μην είναι τραυματική η εμπειρία για το παιδί. Την ίδια κιόλας ημέρα ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του.

Αναλόγως πάντα και με την τεχνική που χρησιμοποιείται, για λίγες ημέρες με΄τα την επέμβαση ο ασθενής πρέπει να φοράει έναν ειδικό ελαστικό επίδεσμο στο κεφάλι, ο οποίος εξασφαλίζει την ακινητοποίηση των αυτιών. Μόλις αυτός αφαιρεθεί, και εφόσον έχει υποχωρήσει και το μεγαλύτερο μέρος του οιδήματος, ο ασθενής μπορεί να επανέλθει στις καθημερινές του δραστηριότητες και υποχρεώσεις. Οι ουλές, οι οποίες βρίσκονται στο πίσω μέρος των αυτιών, δεν φαίνονται και επομένως δεν φαίνεται και το ότι έχει γίνει κάποια επέμβαση.

Επιπλοκές εμφανίζονται πολύ σπάνια. Αυτές είναι μετεγχειρητική αιμορραγία ή αιμάτωμα, και δεν χρειάζονται κάποια παρέμβαση. Δύσμορφη ουλή, φλεγμονή, και μικρές διαφορές ανάμεσα στα αυτιά μπορούν να παρουσιαστούν, αλλά τα ποσοστά είναι πολύ μικρά.

Πλαστική Χειρουργική

Ωτοπλαστική για άνδρες

ΠΡΙΝ / ΜΕΤΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ