Πλαστικός Χειρουργός Dr Κεραστάρης
google-reviews
4,8 / 5

Δευτέρα -Παρασκευή 12:00-20:00

Fractional Laser

Fractional Laser: Γιατί υπερτερεί έναντι άλλων laser θεραπειών;

Fractional Laser CO2: Μια νέα, ατραυματική τεχνολογία laser που μειώνει τον χρόνο αποθεραπείας

Όταν αναφερόμαστε σε θεραπείες laser, δεν γίνεται να μην μιλήσουμε για το Fractional Laser και τα πολλαπλά οφέλη του. Πρόκειται ουσιαστικά για μια ολόκληρη ομάδα laser διαφορετικών τύπων (με διάφορα μήκη κύματος), τα οποία έκαναν την εμφάνισή τους την τελευταία δεκαετία. Βασικός τους στόχος ήταν να μειωθεί ο χρόνος αποθεραπείας συγκριτικά με τα επεμβατικά laser της προηγούμενης γενιάς.

Επομένως, το Fractional Laser αποτελεί μια νέα τεχνολογία στα laser και όχι απλώς και μόνο ένα συγκεκριμένο μηχάνημα, όπως αρκετοί πιστεύουν λανθασμένα.

 

Τι είναι το Fractional Laser CO2 & Erbium Glass;

Το Fractional Laser CO2 & Erbium Glass αποτελεί μια προηγμένη, τελευταίας γενιάς κατηγορία laser. Ουσιαστικά, πρόκειται για το νέο gold standard στην Αισθητική και Επανορθωτική Ιατρική.

Συγχρόνως, είναι και το μοναδικό laser που συνδυάζει 2 μήκη κύματος – 1540 Erbium Glass & 10600 nm Fractional CO2, με ταυτόχρονη ή εναλλάξ εκπομπή. Ως αποτέλεσμα, επωφελούμαστε διπλά από τα πλεονεκτήματα και των 2 τύπων laser. Το σημαντικότερο; Οι ανεπιθύμητες ενέργειες/αντιδράσεις, συγκριτικά με άλλα laser ανάπλασης, σχεδόν εκμηδενίζονται.

Το Fractional Laser εφαρμόζεται στο πρόσωπο, στο λαιμό, στο ντεκολτέ, στα χέρια, στην κοιλιά, στους μηρούς και στους γλουτούς. Η συχνότητα των εφαρμογών είναι περίπου ανά 30 ημέρες και, ιδανικά, εφαρμόζεται τους μήνες χωρίς μεγάλη ηλιοφάνεια, δηλαδή από Οκτώβριο μέχρι Μάιο.

 

Fractional Laser

 

Γιατί το Fractional Laser CO2 υπερτερεί έναντι άλλων laser θεραπειών;

Αρχικά, το Fractional Laser καλύπτει ένα πολύ μεγάλο εύρος θεραπειών, με ξεχωριστά πρωτόκολλα ανά περίπτωση. Χάρη στο διπλού μήκους κύμα, η αποτελεσματικότητα της θεραπείας αυξάνεται στο μέγιστο.

Φυσικά, η αποθεραπεία γίνεται πλέον σε σχεδόν μηδενικό χρόνο, επομένως και οι συνεδρίες είναι σαφώς λιγότερες. Ουσιαστικά, ανάλογα με το είδος της θεραπείας, το laser δρα στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας διεγείροντας τη παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης ατραυματικά.

Επίσης, το Fractional Laser είναι ιδανικό και για πρόληψη, στοχεύοντας στην ανάπλαση του δέρματος. Πιο συγκεκριμένα, ο μηχανισμός δράσης του ενεργοποιεί τους ινοβλάστες για την παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης.

Ο έμπειρος και εξειδικευμένος πλαστικός χειρουργός ρυθμίζει το ποσοστό εκπομπής του κάθε laser, προκειμένου να υπάρχει στοχευμένη δράση, η οποία, αναλόγως το είδος της θεραπείας, φτάνει σε απόλυτα ελεγχόμενο βάθος. Όταν υπάρχει φωτογηρασμένο δέρμα, δυσχρωμίες, ρυτίδωση και ουλές ακμής και ραγάδων, τα αποτελέσματα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακά. Επίσης, αποτελεί μια εξαιρετική μέθοδο αποκατάστασης εγκαυμάτων και μετεγχειρητικών ουλών.

Γενικά, οι διαφορές είναι ορατές μετά το τέλος των θεραπειών:

  • Ο τόνος του δέρματος γίνεται ομοιόμορφος.
  • Οι πανάδες, οι κηλίδες και οι δυσχρωμίες υποχωρούν.
  • Το περίγραμμα του προσώπου βελτιώνεται.
  • Αντιμετωπίζονται οι βλάβες που είναι απόρροια της φωτογήρανσης, οι ουλές και τα σημάδια της ακμής.
  • Το δέρμα είναι πιο λείο και σφριγηλό.
  • Οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες του προσώπου απαλύνονται αισθητά.

 

Τέλος, με το surgical mode του YOU laser, μπορούν πολύ εύκολα στον χώρο του Ιατρείου, να αφαιρεθούν με ακρίβεια υπερκερατώσεις, σπίλοι και άλλες καλοήθεις δερματικές βλάβες.

Το Fractional Laser CO2 & Erbium Glass έχει τη δράση και την ακρίβεια ενός αμιγώς χειρουργικού laser, χωρίς να είναι ιδιαίτερα επώδυνο ή περιοριστικό για τις ημέρες μετά τη θεραπεία. Επιπλέον, δεν χρειάζεται κάποια προετοιμασία από τον ασθενή. Στη κλινική μας εφαρμόζουμε αναισθητική κρέμα για περίπου 30 λεπτά, παρότι πρόκειται για σχεδόν ανώδυνη εφαρμογή.