Πλαστικός Χειρουργός Dr Κεραστάρης
google-reviews
4,9 / 5

Δευτέρα -Παρασκευή 12:00-20:00

Κοιλιοπλαστική Αποθεραπεία

Κοιλιοπλαστική Αποθεραπεία: 8 Συμβουλές για τις Πρώτες Μέρες μετά την Επέμβαση

Η κοιλιά αποτελεί ένα από τα σημεία του ανθρώπινου σώματος που προκαλεί έντονο άγχος κυρίως στις γυναίκες για τη σωστή διατήρησή της. Ένα επίπεδο και σφιχτό σώμα αποτελεί στόχο για όλους. Η κοιλιοπλαστική είναι η χειρουργική επέμβαση, η οποία όταν πραγματοποιείται και από έμπειρο πλαστικό χειρουργό, μπορεί να προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα και να βελτιώσει σημαντικά την εμφάνιση του σώματός σας.

Ωστόσο, ενδέχεται να έχετε ορισμένες αμφιβολίες όσον αφορά την πραγματοποίηση κοιλιοπλαστικής, λόγω του φόβου για τη διαδικασία της αποθεραπείας. Ακολουθώντας τις παρακάτω 8 απλές συμβουλές, μπορείτε να επανέλθετε ομαλά στην καθημερινή ρουτίνα και στις δραστηριότητές σας μετά το πέρας της κοιλιοπλαστικής.

 

Κοιλιοπλαστική Αποθεραπεία: 8 Απλές Συμβουλές

  1. Κατανοήστε ότι έχετε υποβληθεί σε μια επέμβαση και ότι πρέπει να επανέλθετε σιγά-σιγά στο πρόγραμμα της εργασίας σας. Αποφύγετε πρόσθετες υποχρεώσεις που μπορεί να σας προκαλέσουν άγχος και να σας κρατήσουν περισσότερο στο χώρο εργασίας μέχρι να αναρρώσετε πλήρως.
  2. Είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε πιο εύκολα κούραση στην αρχή. Δώστε χρόνο στο σώμα σας να ανακάμψει σταδιακά.
  3. Προσέξτε τις επιλογές σας σε ρούχα και παπούτσια. Αποφεύγετε ψηλοτάκουνα παπούτσια και στενά ρούχα κατά τις πρώτες εβδομάδες.
  4. Τοποθετήστε ένα μικρό σκαμπό κάτω από το γραφείο σας, ώστε να μπορείτε να στηρίζετε τα πόδια σας ψηλά. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πιθανού πρηξίματος.
  5. Περιορίστε το σκύψιμο και την ανύψωση βαριών αντικειμένων για περίπου 1 μήνα και πλέον μετά την κοιλιοπλαστική.
  6. Προτιμήστε τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες, και αποφύγετε έτοιμα φαγητά καθώς και τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και νάτριο. Αυτό θα σας παρέχει ενέργεια.
  7. Κάντε κινήσεις κατά τακτά διαστήματα, για να αποφύγετε την ακαμψία και το πιθανό πρήξιμο.
  8. Κατά τις πρώτες 10 έως 15 μέρες, επιδιώξτε επαρκή ξεκούραση και ύπνο, προκειμένου να αισθάνεστε φρέσκοι και ενεργοί την επόμενη ημέρα.

 

Κοιλιοπλαστική Αποθεραπεία: Συμπεράσματα

Το πιο σημαντικό είναι να επιδείξετε υπομονή και να αφήσετε το σώμα σας να αναρρώσει. Να έχετε πλήρη εμπιστοσύνη στον εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό σας και να ακολουθείτε προσεκτικά τις οδηγίες του. Καθώς ο χρόνος περνά, μετά την κοιλιοπλαστική θα διαπιστώσετε από μόνες/-οι σας ότι εντός σύντομου χρονικού διαστήματος έχετε πετύχει το σώμα που πάντα επιθυμούσατε.