Πλαστικός Χειρουργός Dr Κεραστάρης
google-reviews
4,9 / 5

Δευτέρα -Παρασκευή 12:00-20:00

Βλεφαροπλαστική για άνδρες

Βλεφαροπλαστική για άνδρες

Βλεφαροπλαστική για Άντρες: Τι Είναι

Η βλεφαροπλαστική για άντρες συμβάλλει στο να ανανεωθεί και να ζωντανέψει το βλέμμα σας, να απαλλαγείτε μια για πάντα από τις αντιαισθητικές σακούλες, καθώς και να σβήσετε ολοκληρωτικά τα σημάδια του χρόνου. Πιο συγκεκριμένα, με τη βλεφαροπλαστική διορθώνεται το βαρύ και κουρασμένο βλέμμα και προσδίδεται στο πρόσωπο μια ανανεωμένη εικόνα. Οι “σακούλες” που δημιουργούνται κάτω από τα μάτια λόγω της χαλάρωσης του δέρματος που επέρχεται με τα χρόνια διορθώνεται, όπως και η συσσώρευση δέρματος που κάνει το βλέμμα κουρασμένο και θλιμμένο.

Κατά τη διάρκεια της βλεφαροπλαστικής για άντρες, αφαιρείται η περίσσεια του δέρματος από το πάνω μέρος των βλεφάρων και το λίπος που δημιουργεί μια διόγκωση στην περιοχή του έσω κανθού. Στο κάτω μέρος των βλεφάρων, διορθώνονται οι σακούλες που δημιουργούνται από το περικογχικό λίπος, ενώ συγχρόνως αφαιρείται και η περίσσεια δέρματος με σκοπό να μειωθούν οι ρυτίδες.

Το αποτέλεσμα είναι το βλέμμα να δείχνει πιο ξεκούραστο και το πρόσωπο ανανεωμένο. Ο Δρ. Κεραστάρης Δημήτρης έχει ασχοληθεί εδώ και πάνω από 20 χρόνια με όλη την γκάμα αισθητικών και διορθωτικών επεμβάσεων, πραγματοποιώντας πάνω από 3.500 επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής.

Βλεφαροπλαστική για άνδρες: Ποια Είναι η Διαδικασία της Επέμβασης

Πριν την επέμβαση, ο πλαστικός χειρουργός παίρνει το πλήρες ιστορικό του ασθενούς, αναζητώντας προβλήματα στα μάτια όπως αλλεργίες, γλαύκωμα, ξηροτητα. Έπειτα πραγματοποιεί μια κλινική εξέταση ώστε να διαπιστώσει την κατάσταση των ιστών στην περιοχή.

Η αιτία της εμφάνισης των σακουλών στα κάτω βλέφαρα είναι η προβολή προς τα έξω του περικογχικού λίπους. Όταν ο ασθενής είναι νεαρός και δεν υπάρχει περίσσεια δέρματος, ο πλαστικός χειρουργός κάνει μικρές τομές στην περιοχή του επιπεφυκότα ώστε να αφαιρεθεί το λίπος, κι έτσι δεν δημιουργούνται εξωτερικές ουλές.

Ωστόσο, σε μεγαλύτερες ηλικίες, πραγματοποιείται τομή κάτω από τις βλεφαρίδες και μέσ αυτής αποκαθιστούμε τις ανατομικές δομές που έχουν χαλαρώσει με τα χρόνια και πλέον δεν συγκρατούν το λίπος. Από το λίπος αυτό αφαιρείται μόνο μια μικρή ποσότητα, ενώ ο σκοπός είναι να επαναφέρουμε το διάφραγμα ώστε να συγκρατεί το λίπος όπως και πριν και να μεταφερθεί ένα μέρος του λίπους σε άλλο σημείο. Το αισθητικό αποτέλεσμα βελτιώνεται αισθητά.

Τόσο τα πάνω όσο και τα κάτω βλέφαρα υφίστανται αλλοιώσεις λόγω του περάσματος του χρόνου. Έτσι, η βλεφαροπλαστική είναι μια επέμβαση που πραγματοποιείται σε όλη την περιοχή. Ωστόσο, εάν το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο στα πάνω ή στα κάτω βλέφαρα, τότε η επέμβαση μπορεί να γίνει εκεί όπου υπάρχει το πρόβλημα.

Οι μετεγχειρητικές ουλές επουλώνονται πολύ εύκολα, κυρίως λόγω του ότι το δέρμα στην περιοχή των βλεφάρων είναι ιδιαίτερα λεπτό. Η αφαίρεση των ραμμάτων γίνεται περίπου 5 ημέρες μετά την επέμβαση, ενώ έχουν ήδη υποχωρήσει τα οιδήματα. Το σχήμα των ματιών δεν αλλάζει ούτε επηρεάζεται με την βλεφαροπλαστική, εκτός εάν υπάρξει κάποια σπάνια επιπλοκή.

Η επέμβαση πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και μέθη και μετά από δύο ώρες ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του. Ο ασθενής μπορεί να κυκλοφορήσει εκτός σπιτιού σε άμεσο χρονικό διάστημα με γυαλιά ηλίου τις 5 πρώτες ημέρες και μετά από αυτό το διάστημα και χωρίς αυτά. Τις πρώτες ημέρες μετά την επέμβαση, ο ασθενής δεν πρέπει να συμμετέχει σε έντονες δραστηριότητες, όπως είναι η γυμναστική. Ακόμη, πρέπει να αποφεύγει την παρακολούθηση τηλεόρασης και τη χρήση φακών επαφής. Τα σκουρόχρωμα γυαλιά ηλίου και το αντηλιακό προστατεύουν επαρκώς από τις ακτίνες του ήλιου.

Βλεφαροπλαστική για Άντρες: Ποιοι Είναι οι Στόχοι και οι Υποψήφιοι

Ο στόχος της βλεφαροπλαστικής για άντρες είναι η πλήρης αφαίρεση του χαλαρού δέρματος προκειμένου τα βλέφαρα να δείχνουν νεότερα και να ανανεωθεί η εικόνα του προσώπου του ασθενούς. Οι σακούλες υποχωρούν τελείως και η εικόνα των μαύρων κύκλων βελτιώνεται σε σημαντικό βαθμός. Το αποτέλεσμα είναι φυσικό και όμορφο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι υποψήφιοι έχουν περάσει τα 40 έτη και το βλέμμα τους πλέον δείχνει κουρασμένο και βαρύ. Η έλλειψη ύπνου, το άγχος, η κληρονομικότητα και οι παθήσεις του θυρεοειδούς επηρεάζουν τα μάτια, τα οποία πλέον φαίνονται πιο γερασμένα. Αυτό με την επέμβαση της βλεφαροπλαστικής αλλάζει πλήρως. Ακόμη, σε περίπτωση που τα μάτια δείχνουν βαθουλωμένα, η βλεφαροπλαστική αποτελεί την ιδανική λύση.

Βλεφαροπλαστική για Άντρες: Ποια Είναι τα Αποτελέσματα και οι Πιθανές Επιπλοκές

Το αποτέλεσμα της βλεφαροπλαστικής για άντρες είναι μακροχρόνιο και επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης. Οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες που αφαιρέθηκαν κατά την επέμβαση δεν επανεμφανίζονται.

Πρόκειται για μια ασφαλή επεμβατική διαδικασία, με σπάνιες επιπλοκές. Μερικές από αυτές είναι η αλλοίωση του σχήματος των βλεφάρων, το μετεγχειρητικό αιμάτωμα, το εκτρόπιο στα κάτω βλέφαρα και άλλα. Τα προβλήματα είναι παροδικά και στο μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων υποχωρούν με την πάροδο του χρόνου.

Μέσω της βλεφαροπλαστικής για άντρες, η φρεσκάδα και η νιότη επιστρέφουν στο βλέμμα, ενώ τα αποτελέσματα κρατούν για χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ