Όσα θα θέλατε να ξέρετε για lifting προσώπου για άντρες

Το lifting προσώπου για άντρες ή face lifting για άντρες ή όπως είναι η ελληνική του ονομασία ρυτιδοπλαστική, αποτελεί την κορωνίδα των αισθητικών επεμβάσεων του προσώπου.

Είναι μία επέμβαση που διορθώνει την χαλάρωση του δέρματος στο πρόσωπο και τη πτώση των μαλακών μορίων που έρχεται με την πάροδο του χρόνου.

Είναι όμως και η επέμβαση που φοβούνται περισσότερο οι άντρες κυρίως λόγω ταμπού αλλά και εξαιτίας υπερβολικών ως και ελαφρώς παραμορφωτικών (που έχουν αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου) αισθητικών αποτελεσμάτων που βλέπουν στον κύκλο τους ή στην τηλεόραση.

Το επιτυχημένο face lift είναι αυτό που δείχνει το πρόσωπο πιο ξεκούραστο, ανανεωμένο, όπως ήταν πριν από 10 ή 15 χρόνια κάτι που είναι απολύτως εφικτό αν ασθενείς και χειρουργός δεν επιζητούν την υπερβολή.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ένδειξη για lifting προσώπου έχουν άντρες οπωσδήποτε πάνω από 40 ή 45 ετών που έχουν ήδη χαλάρωση στο πρόσωπο η οποία τους δημιουργεί μικρές ή μεγαλύτερες ρυτίδες και τους κάνει να φαίνονται πιο κουρασμένοι και γερασμένοι.

Αν η χαλάρωση αυτή είναι σε αρχικά στάδια υπάρχουν αρκετοί άλλοι μη επεμβατικοί ή λιγότερο επεμβατικοί τρόποι για να την καταπολεμήσουμε, οπότε δεν είναι απαραίτητο να καταφύγει κάποιος στην λύση της επέμβασης.

Υπάρχουν διάφορες χειρουργικές τεχνικές που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο πλαστικός χειρουργός για να κάνει ένα face lift ανάλογα με τις ανάγκες και τα χαρακτηριστικά του προσώπου αλλά και την προτίμηση και εμπειρία του.

Κοινό σημείο όλων είναι οι τομή μπροστά και πίσω από το αυτί και σε κάποια σημεία στο τριχωτό της κεφαλής και η αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος.

Πιο σημαντικό όμως για τη διάρκεια του αποτελέσματος είναι η επανατοποθέτηση των βαθύτερων ιστών και κυρίως του S.M.A.S στη θέση που βρίσκονταν πριν από μερικά χρόνια και σε αυτό το σημείο είναι που διαφέρουν οι διάφορες τεχνικές.

Επειδή το δέρμα είναι διατατό και ξαναχαλαρώνει γρήγορα, είναι η ανάρτηση του S.M.A.S που εξασφαλίζει το μακροχρόνιο αποτέλεσμα της επέμβασης και εν πολλοίς και το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα.

Ο ασθενής ανάλογα με το είδος της αναισθησίας που χρησιμοποιήθηκε, είτε παραμένει για μία νύχτα στο νοσοκομείο, είτε εξέρχεται από αυτό μετά από λίγες ώρες. Ορθότερο πάντως, ανεξαρτήτως του είδους της αναισθησίας, είναι να παραμείνει για μία ημέρα στο νοσοκομείο και να πάρει εξιτήριο αφού αφαιρεθούν οι παροχετεύσεις.

Για λίγες ημέρες μετά την επέμβαση οι ασθενείς πρέπει να φορούν ένα ειδικό ελαστικό κορσεδάκι στο πρόσωπο για να ελαχιστοποιήσει το οίδημα και να βοηθήσει στην επανασυγκόληση των ιστών.

Το αρχικό στάδιο της επούλωσης των τραυμάτων και η εξαφάνιση τυχόν εκχημώσεων έχουν ολοκληρωθεί συνήθως μετά από 8-10 ημέρες οπότε μπορεί κάποιος να επιστρέψει στην εργασία του χωρίς εμφανή τα σημάδια της επέμβασης.

Πολύ συχνά συνδυάζουμε το lifting προσώπου με λιποαναρρόφηση στον λαιμό (πάντα στον ίδιο χειρουργικό χρόνο) αλλά και με βλεφαροπλαστική την ίδια ημέρα την προηγούμενη ή την επόμενη.

Επίσης πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια το συνδυάζουμε με μεταμόσχευση λίπους σε διάφορα σημεία στο πρόσωπο για να αποκαταστήσουμε και τον χαμένο όγκο στο υποδόριο και να δώσουμε μία πιο ολοκληρωμένη νεανική εικόνα.

Μετά την επέμβαση μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα του δέρματος με θεραπείες όπως το fractional laser, το P.R.P ή το peeling για να φαίνεται και πιο λαμπερό.

Η νικοτίνη προκαλεί αγγειοσύσπαση στα μικρά τριχοειδή αγγεία του δέρματος οπότε δυσχεραίνεται η αιμάτωσή του και η επουλωτική του ικανότητα.

Επειδή οι αποκολλήσεις που γίνονται στην συγκεκριμένη επέμβαση είναι εκτεταμένες, το κάπνισμα αυξάνει τις πιθανότητες για επιπλοκές που σχετίζονται με την κακή επούλωση.

Για το λόγο αυτό συμβουλεύουμε όποιον πρόκειται να υποβληθεί σε face lift να διακόψει το κάπνισμα για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Όπως σε όλες τις αισθητικές επεμβάσεις έτσι και στο face lift οι πιθανές επιπλοκές είναι πολύ σπάνιες. Αυτές μπορεί να είναι μετεγχειρητική αιμορραγία ή αιμάτωμα στο υποδόριο, επιπλοκές που σχετίζονται με κακή ή καθυστερημένη επούλωση (άσχημες ουλές, επιδερμόλυση, μικρή νέκρωση του δέρματος), τραυματισμός του προσωπικού νεύρου και αισθητικές ατέλειες ή ασυμμετρίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κόστος βλεφαροπλαστικής: Όλα όσα Χρειάζεται να Γνωρίζετε

Πολύς κόσμος ρωτάει είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω φόρμας επικοινωνίας για το κόστος μιας επέμβασης βλεφαροπλαστικής. Το παρακάτω άρθρο θα […]

Όλη η αλήθεια για τη βλεφαροπλαστική

Η βλεφαροπλαστική είναι μια πολύ γνωστή επέμβαση όπου βελτιώνει δραστικά το σχήμα των βλεφάρων. Είναι δυνατό να γίνει τόσο στο […]

Βλεφαροπλαστική: Ότι χρειάζεται να ξέρεις από τους ειδικούς!

Τι είναι η βλεφαροπλαστική; Η χειρουργική επέμβαση των βλεφάρων, ή αλλιώς βλεφαροπλαστική, βοηθά την ανύψωση των ιστών γύρω από τα […]