Το Lifting προσώπου (face lifting), ή όπως είναι η ελληνική του ονομασία ρυτιδοπλαστική, αποτελεί την κορωνίδα των αισθητικών επεμβάσεων του προσώπου. Είναι μία επέμβαση που διορθώνει την χαλάρωση του δέρματος στο πρόσωπο και την πτώση των μαλακών μορίων που έρχεται με την πάροδο του χρόνου. Παράλληλα, είναι και η επέμβαση που φοβούνται περισσότερο οι γυναίκες, κυρίως εξαιτίας των υπερβολικών έως και ελαφρώς παραμορφωτικών αισθητικών αποτελεσμάτων που βλέπουν στον κύκλο τους ή στην τηλεόραση. Το Lifting προσώπου σας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσετε ένα ξεκούραστο και ανανεωμένο αποτέλεσμα που θα σας κάνει να ξεχωρίζετε ανάμεσα στο πλήθος. Το αποτέλεσμα αυτό μπορεί ανανεώσει το πρόσωπό σας με τέτοιο τρόπο, που θα μοιάζει όπως ήταν πριν από δέκα ή δεκαπέντε χρόνια. Αυτό είναι απολύτως εφικτό όταν ο ασθενής και ο χειρουργός δεν επιζητούν την υπερβολή αλλά τη συμμετρία και την αρτιότητα.

Ένδειξη για Lifting προσώπου έχουν οι γυναίκες και οι άντρες που έχουν ξεπεράσει το 40ο ή 45ο έτος της ηλικίας τους και συγχρόνως εμφανίζουν χαλάρωση στο πρόσωπο. Η χαλάρωση δημιουργεί μικρές ή μεγαλύτερες ρυτίδες και τους κάνει να φαίνονται πιο κουρασμένοι και γερασμένοι, κάτι που διορθώνεται με τη ρυτιδοπλαστική, ώστε να αποκτήσουν το νεανικό πρόσωπο που πάντα ονειρεύονταν. Υπάρχουν διάφορες χειρουργικές τεχνικές που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο πλαστικός χειρουργός για να κάνει ένα lifting προσώπου αναλόγως με τις ανάγκες και τα χαρακτηριστικά του κάθε ατόμου αλλά και την προτίμηση και την εμπειρία του ίδιου. Κοινό σημείο όλων είναι οι τομή μπροστά και πίσω από το αυτί και σε κάποια σημεία στο τριχωτό της κεφαλής και η αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος. Το Lifting προσώπου μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία και μέθη οπότε, αν το επιθυμεί ο ασθενής, μπορεί την ίδια ημέρα να επιστρέψει σπίτι του. Όμως, το καλύτερο είναι να παραμείνει μία νύχτα στο νοσοκομείο για καλύτερη παρακολούθηση και την επόμενη ημέρα, μετά την αφαίρεση των παροχετεύσεων, να πάει σπίτι.

Πολύ συχνά, το Lifting προσώπου συνδυάζεται  με λιποαναρρόφηση στο λαιμό (πάντα στον ίδιο χειρουργικό χρόνο) αλλά και με βλεφαροπλαστική την ίδια ημέρα, την προηγούμενη ή την επόμενη. Επιπροσθέτως, πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια, συνδυάζεται με μεταμόσχευση λίπους σε διάφορα σημεία στο πρόσωπο για να αποκατασταθεί και ο χαμένος όγκος στο υποδόριο. Έτσι, προσδίδεται μία πιο ολοκληρωμένη νεανική εικόνα στο πρόσωπό σας, κάνοντάς το να λάμπει από ομορφιά. Μετά την επέμβαση μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα του δέρματος με θεραπείες όπως το fractional laser, την αυτόλογη θεραπεία με αυξητικούς παράγοντες ή το peeling για να φαίνεται και πιο λαμπερό.

Είναι πολύ βασικό να γνωρίζουμε ότι το Lifting προσώπου είναι ίσως απαραίτητο για κάθε άτομο που προσέχει την εξωτερική του εμφάνιση και θέλει να νιώθει όμορφα και άνετα κάθε στιγμή της ημέρας. Αφήστε στον εαυτό σας το περιθώριο να αγγίξει την τελειότητα, κάνοντας το πρώτο βήμα σήμερα. Εμπιστευτείτε μας.