Η pal λιποαναρρόφηση είναι μία επέμβαση που σκοπό έχει να αφαιρέσει το τοπικό λίπος από την κοιλιά, που είναι η πιο συχνή “λιποαποθήκη” στους άντρες.

Το τοπικό πάχος είναι ένα πρόβλημα στους άντρες που η αποτελεσματική αντιμετώπισή του θέλει δυναμική παρέμβαση. Στους μηρούς, τους γοφούς, την κοιλιά, το στομάχι, τα γόνατα ή όπου αλλού υπάρχει τοπικό πάχος, το λίπος είναι ανθεκτικό και καλά οργανωμένο έτσι που δεν επηρεάζεται από την δίαιτα, ή άλλες μη επεμβατικές μεθόδους.

Ο μόνος τρόπος για να απαλλαγεί ένας άντρας είναι η αφαίρεση του επιπλέον λίπους που προκαλεί την δυσμορφία στο περίγραμμα του σώματος. Αυτό επιτυγχάνεται με την pal λιποαναρρόφηση, η εξέλιξη της οποίας, τα τελευταία χρόνια, είναι ραγδαία και έχει ως κύριο γνώμονα το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα και την πιο γρήγορη αποθεραπεία των ασθενών.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Η χρήση παλμικής κίνησης κατά τη διάρκεια της λιποαναρρόφησης με ειδικό εξοπλισμό ονομάζεται PAL λιποαναρρόφηση, και αποτελεί τη σημαντικότερη εξέλιξη της κλασσικής λιποαναρρόφησης. Η τεχνολογία αυτή μας επιτρέπει να μπορούμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, μεγαλύτερη ακρίβεια και ασφάλεια.

Στην P.A.L λιποαναρρόφηση (Power Assisted Liposuction) ο πλαστικός χειρουργός χρησιμοποιεί ειδικό μηχάνημα το οποίο κινεί την κάνουλα λιποαναρρόφησης.

Στην τεχνική αυτή η κάνουλα που χρησιμοποιείται για τη λιποαναρρόφηση εκτελεί πολλές μικρές επαναλαμβανόμενες κινήσεις το δευτερόλεπτο, με αποτέλεσμα η διαδικασία να γίνεται πιο ακριβής, ταχύτερη και ελεγχόμενη. Η κίνηση αυτή απομονώνει τα λιποκύτταρα από το περιβάλλον τους και η αφαίρεσή τους γίνεται με ελάχιστο τραυματισμό των ιστών, δηλαδή λιγότερες μελανιές και περιορισμένο οίδημα.

Η pal λιποαναρρόφηση πραγματοποιείται πάντα σε οργανωμένο νοσοκομείο ή κλινική από έμπειρο πλαστικό χειρουργό, με τοπική αναισθησία και μέθη.

Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας  2 ώρες μετά την επέμβαση μπορεί να επιστρέψει σπίτι του και 1-2 ημέρες μετά στις καθημερινές του δραστηριότητες, ενώ γυμναστική μπορεί να κάνει μετά από ένα μήνα.

Σε  λιποαναρρόφηση pal  μπορούν να προχωρήσουν άτομα σε καλή φυσική κατάσταση, ή και άτομα των οποίων το βάρος υπερβαίνει τα φυσιολογικά επίπεδα,  που δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και θέλουν να απαλλαγούν από τη συσσώρευση τοπικού λίπους σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος. 

Oλο το λίπος δεν είναι δυνατόν να αφαιρεθεί .

Αυτό που γίνεται είναι να αφαιρεθεί το λίπος που περισσεύει έτσι ώστε να αποκτήσει αρμονία και συμμετρία το σώμα που είναι και ο σκοπός της λιποαναρρόφησης.

Είναι λοιπόν κατανοητό ότι μπορεί να γίνει τόσο σε αδύνατους αλλά και σε πιο εύσωμους άντρες και αυτό που αλλάζει είναι η ποσότητα του λίπους που αφαιρείται. Το συνολικό ποσό του λίπους που μπορεί να αφαιρεθεί σε μία επέμβαση είναι περίπου 3,5-4 λίτρα.

Στην περίπτωση που η περίσσεια είναι μεγαλύτερη, μπορεί να αφαιρεθεί σε δύο επεμβάσεις με μεσοδιάστημα λίγων μηνών.

Πρέπει να τονιστεί ότι η λιποαναρρόφηση κοιλιάς δεν αποτελεί μέθοδο αδυνατίσματος.

Είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να διορθώσουμε το σχήμα του σώματος.

Αν η επέμβαση πραγματοποιηθεί σωστά δεν χαλαρώνει το δέρμα.

Ο έμπειρος πλαστικός χειρουργός ξέρει πόσο λίπος πρέπει να αφαιρέσει από μία περιοχή του σώματος ώστε να μην χαλαρώσει το δέρμα.

Αν χρειάζεται να αφαιρεθεί περισσότερο λίπος από μία περιοχή, μπορεί αυτό να γίνει σε μία δεύτερη επέμβαση για να μην υπάρχει καμία πιθανότητα πρόκλησης χαλάρωσης.

Σε περίπτωση που προϋπάρχει χαλάρωση του δέρματος, ο γιατρός θα το επισημάνει και θα εξηγήσει στον ασθενή ότι δεν θα γίνει χειρότερη.

Τα λιποκύτταρα των ενηλίκων είναι σταθερά σε αριθμό, δεν πολλαπλασιάζονται. Όταν παχαίνουμε ή αδυνατίζουμε αυξομειώνεται απλά ο όγκος τους. Τα λιποκύτταρα λοιπόν που αφαιρούνται με την λιποαναρρόφηση δεν επανέρχονται, άρα το αποτέλεσμα είναι μόνιμο.

Το σχήμα του σώματος που επιτυγχάνεται με την επέμβαση διατηρείται και στο μέλλον. Σε περίπτωση που κάποιος παχύνει πολύ μετά την λιποαναρρόφηση θα παχύνει ομοιόμορφα σε όλο το σώμα αλλά η συμμετρία του δεν θα αλλάξει.  

Η PAL λιποαναρρόφηση είναι απόλυτα ασφαλής όπως και όλες οι αισθητικές επεμβάσεις. Το κύριο πλεονέκτημά της είναι πως οι κακώσεις που δημιουργούνται είναι ελάχιστες άρα επιταχύνεται η αποθεραπεία.

Προεγχειρητικά γίνεται πάντα ένας έλεγχος για να διαπιστωθούν τυχόν προβλήματα υγείας που μπορεί να σχετίζονται με την αναισθησία ή την επέμβαση.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της  πρώτης επίσκεψης στον πλαστικό χειρουργό, ο τελευταίος θα ζητήσει από τον ενδιαφερόμενο το πλήρες ιστορικό και θα προχωρήσει σε κλινική εξέταση και μια λεπτομερή συζήτηση για την επέμβαση.

Οι πιθανές επιπλοκές είναι πρακτικά ανύπαρκτες.

ΠΡΙΝ & ΜΕΤΑ

Δείτε φωτογραφίες πριν και μετά που δείχνουν πραγματικά αποτελέσματα ασθενών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κοιλιοπλαστική με λιποαναρρόφηση: Ο συνδυασμός που κάνει τη διαφορά!

Μπορεί να συνδυαστεί η λιποαναρρόφηση με την κοιλιοπλαστική; Χαλαρωμένο κοιλιακό τοίχωμα λόγω χαλάρωσης των κοιλιακών μυών και του δέρματος, που […]

Γιατί η λιποαναρρόφηση παραμένει μια από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις αισθητικής χειρουργικής;

Γιατί η λιποαναρρόφηση παραμένει μια από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις αισθητικής χειρουργικής;  Η εξέλιξη της επέμβασης της λιποαναρρόφησης επηρεάζεται από […]

Λιποαναρρόφηση: Αισθητικοί λόγοι και όχι μόνο!

Λιποαναρρόφηση: Αισθητικοί λόγοι και όχι μόνο! Η συσσώρευση λίπους σε κάποια σημεία του σώματος αποτελεί πρόβλημα για αρκετές γυναίκες αλλά και άντρες. Πολλές […]