Αυξητική Στήθους – Dr Κεραστάρης Δημήτρης

Αυξητική στήθους με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους και με εγγυημένα αποτελέσματα

πλαστικός-χειρουργός-dr-κεραστάρης

Αυξητική στήθους για ένα υπέροχο πλούσιο μπούστο.

Εδώ και 18 χρόνια ο γιατρός έχει ασχοληθεί με όλη τη γκάμα των αισθητικών και επανορθωτικών επεμβάσεων και με την αυξητική στήθους. Τα τελευταία 10 χρόνια έχει εξειδικευτεί στην αισθητική χειρουργική και τη χρήση laser όλων των τύπων. Ο Dr Κεραστάρης Δημήτρης μέχρι σήμερα έχει κάνει πάνω από 3.000 επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής. Η αυξητική στήθους είναι μια επέμβαση εξαιρετικά δημοφιλής στο γυναικείο κοινό η οποία πραγματοποιείται με την τοποθέτηση ενθεμάτων. Η ατροφία μαστών, η μείωση του όγκου τους λόγω εγκυμοσύνης είναι δυο από τους λόγους για τους οποίους μία γυναικά επιλέγει αυτή την επέμβαση. Η αυξητική στήθους μπορεί να χαρίσει σε κάθε γυναίκα που το επιθυμεί, ένα πλούσιο και ελκυστικό μπούστο. Στις επεμβάσεις για τη βελτίωση της όψης του στήθους ανήκουν η ανόρθωση στήθους, η σμίκρυνση στήθους, η ανισομαστία και η γυναικομαστία για το ανδρικό κοινό.

Αν το επιθυμείτε μπορείτε να εκτυπώσετε όλες τις πληροφορίες σχετικά με την αυξητική στήθους πατώντας εδώ. Ενώ παράλληλα μπορείτε και να ξεφυλλίσετε τις πληροφορίες εδώ.

Επισκεφθείτε μας στο καινούργιο υπερσύγχρονο ιατρείο:
Χατζηγιάννη Μέξη 2, Αθήνα, Πλησίον Χίλτον Τ.Κ:11528
Τηλ/Fax: 2169008080 – 6944933960
Email: contact@dkerastaris.gr

Ο Γιατρός απαντάει στις ερωτήσεις σας για την Αυξητική στήθους!

 Λίγα λόγια για τον πλαστικό χειρουργό

Ο Πλαστικός Χειρουργός Dr Κεραστάρης Δημήτρης είναι αναπληρωτής διευθυντής της κλινικής πλαστικής χειρουργικής του νοσοκομείου Metropolitan. Εδώ και 18 χρόνια έχει κατά καιρούς ασχοληθεί με όλη τη γκάμα των επεμβάσεων, αισθητικές και επανορθωτικές, στα πλαίσια της ειδικότητας της πλαστικής χειρουργικής. Τα τελευταία 10 χρόνια έχει εξειδικευτεί στην αισθητική χειρουργική και την χρήση των ιατρικών laser όλων των τύπων. Είναι από τους πρώτους πλαστικούς χειρουργούς στην Ελλάδα που χρησιμοποίησαν την P.A.L. τεχνική στην λιποαναρρόφηση και την subfascial τεχνική στην αυξητική του μαστού.

Φωτογραφικό Άλμπουμ «πριν-μετά»

αυξητικη στηθους κερασταρης

Αυξητική Στήθους: Αποκτήστε το στήθος των ονείρων σας!

  • Υψηλά στάνταρ

  • Εκπληκτικά αποτελέσματα

  • Ενισχύστε την θηλυκότητα σας

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

αυξητικη στηθους ενθεματα κερασταρης

Τι είναι η αυξητική στήθους με λίπος; 

Η αυξητική στήθους με λίπος, είναι μία τεχνική που έχει αρχίσει από τον 20ο αιώνα.

Εγκαταλείφθηκε όμως, γιατί υπήρχαν κάποια προβλήματα στη γνωμάτευση του καρκίνου του μαστού μετά την επέμβαση.

 

Επανήλθε τα τελευταία 7-10 χρόνια, γιατί άλλαξαν πλέον οι τεχνικές που επεξεργαζόμαστε το λίπος πριν το τοποθετήσουμε στο μαστό.  

 

Μπορεί λοιπόν, μετά από μία αυξητική με λίπος σήμερα, η γυναίκα να παρακολουθήσει το μαστό της με οποιονδήποτε τρόπο μετά την επέμβαση χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

 

Γι’ αυτό κι αρχίσαμε πλέον να τη χρησιμοποιούμε.

 

Θα ήθελα να πω ότι μία γυναίκα που έχει πολύ μικρό στήθος και θέλει να το μεγαλώσει αρκετά, το λίπος δεν είναι κατά τη γνώμη μου η σωστή επιλογή.

 

Αντίθετα πιστεύω πως είναι κατάλληλη επιλογή για γυναίκα που έχει μέτριου μεγέθους στήθος και θέλει να το μεγαλώσει λίγο ή να αλλάξει το σχήμα του.

 

Επίσης γυναίκες μετά από αποκατάσταση μαστού μπορούν να χρησιμοποιήσουν λίπος με πολύ καλά αποτελέσματα.

 

Για μία γυναίκα όμως με πολύ μικρό στήθος, η καλύτερη επιλογή, νομίζω, είναι τα ενθέματα σιλικόνης.

Τι μπορώ να διορθώσω με την αυξητική στήθους;

Η αυξητική στήθους είναι μία επέμβαση η οποία, όπως λέει και το όνομά της, μεγαλώνει το στήθος και το ομορφαίνει. Μία γυναίκα η οποία έχει μικρό στήθος μπορεί να αισθάνεται άσχημα, να έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση γιατί θεωρεί ότι αυτό είναι ένα μειονέκτημά της. Μεγαλώνοντας το στήθος και βελτιώνοντας το σχήμα του, αυτό που κάνει δηλαδή η αυξητική, μια γυναίκα μπορεί να νιώσει ότι βελτιώνει και την αυτοεκτίμησή της. Βλέπει αλλιώς τον εαυτό της και τη βλέπουν και οι άλλοι διαφορετικά.  

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΣΤΑΡΗΣ - ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΣΤΑΡΗΣ - ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

Μπορεί μια μελλοντική απώλεια βάρους ή μια εγκυμοσύνη να επηρεάσει το αποτέλεσμα της αυξητικής στήθους; Θα δημιουργηθεί πρόβλημα στο θηλασμό; 

Ο γυναικείος μαστός, στη διάρκεια μίας εγκυμοσύνης και μετά τον τοκετό, στον θηλασμό που ακολουθεί, τις περισσότερες φορές έχει πολλές μεταβολές. Αυτές δυστυχώς δεν μπορεί να τις προβλέψει κανένας. Δεν μπορεί να προβλέψει κανείς πως θα είναι το στήθος μιας γυναίκας που δεν έχει χειρουργηθεί μετά από μία ή 2 ή 3 εγκυμοσύνες και θηλασμούς. Οι αλλαγές μπορούν να αφορούν τη μία εγκυμοσύνη ή και τις 3. Δεν το ξέρει αυτό κανείς για καμία γυναίκα. Άρα δεν μπορούμε να πούμε πως θα είναι το στήθος μίας γυναίκας που έχει χειρουργηθεί για αυξητική μετά από κάθε εγκυμοσύνη και θηλασμό.

Πότε μπορώ να έχω σεξουαλική επαφή μετά την επέμβαση;

Οι γυναίκες συχνά με ρωτάνε για το πότε μπορούν να έχουν σεξουαλική επαφή μετά την αυξητική. Αυτό που τους λέω είναι ότι μετά από 2-3 μέρες. Στην αρχή μπορεί να αισθάνονται ένα αίσθημα βάρους στο στήθος και να τους ενοχλεί. Μετά από 2-3 μέρες αυτό φεύγει, και μπορούν ωραιότατα να έχουν σεξουαλική επαφή. Τους συμβουλεύω βέβαια να προσέχουν το στήθος τους, γιατί μία απότομη κίνηση ή μία πιο βίαιη κίνηση μπορεί να τους προκαλέσει πόνο, αλλά μπορούν να έχουν σεξουαλική επαφή.  

κερασταρης-αυξητικη στηθους-αισθηση-στηθους

Η αίσθηση που θα έχει ο σύντροφός μου ακουμπώντας το νέο μου στήθος θα ίδια με ένα φυσιολογικό στήθος;

Πολλές γυναίκες έχουν τη λανθασμένη εντύπωση ότι το στήθος τους μετά από την αυξητική θα μοιάζει ψεύτικο, τόσο στην όψη όσο και στην αφή. Αυτό δεν ισχύει. Έχουν έρθει γυναίκες που τις έχω χειρουργήσει μετά από επίσκεψη στον γυναικολόγο τους και μου λένε πως ο γυναικολόγος δεν πρόσεξε τις ουλές, δεν κατάλαβε ότι είχαν κάνει επέμβαση. Η αίσθηση που έχει το στήθος μετά την αυξητική, είναι περίπου σαν στήθος πολλή νεαρής γυναίκας. Δε φαίνεται λοιπόν με την αφή κάποια διαφορά στο στήθος.

Πόσο σύντομα θα δω το τελικό αποτέλεσμα;

Μετά από μία αυξητική στήθους το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται μετά από 3-6 μήνες. Στην αρχή το στήθος είναι λίγο πρησμένο και το ένθεμα είναι λιγάκι πιο ψηλά, αλλά μέσα σε 3 με 6 μήνες παίρνει την τελική του θέση λίγο πιο χαμηλά στον μαστό και φαίνεται ωραίο και σφριγηλό όπως είναι μίας νέας κοπέλας.

αυξητικη στηθους κοστος κερασταρης
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΣΤΑΡΗΣ - ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

Αν σας δείξω μια φωτογραφία με το στήθος που επιθυμώ μπορώ να αποκτήσω ακριβώς το ίδιο;

Όπως είπα προηγουμένως, η αυξητική φτιάχνει μόνο το μέγεθος του στήθους. Ένα στήθος δεν είναι μόνο το μέγεθός του, χαρακτηρίζεται κι από άλλες παραμέτρους. Δεν μπορούμε λοιπόν βάζοντας δύο ενθέματα σιλικόνης σε μία γυναίκα να της δώσουμε ένα εντελώς διαφορετικό στήθος. Με την αυξητική θα φτιάξουμε το δικό της στήθος πιο μεγάλο και πιο ωραίο απ’ αυτό που ήταν.  

Πόσο καιρό μετά την επέμβαση θα επανέλθω πλήρως;

Μετά την αυξητική στήθους, 2 ή 3 μέρες το πολύ αργότερα, μπορεί μία γυναίκα να επανέλθει στη δουλειά της και στις καθημερινές της δραστηριότητες. Συνιστούμε στις κυρίες να μην σηκώνουν βάρος (εννοώντας από 5 κιλά και πάνω) τις πρώτες μέρες, 1 με 2 εβδομάδες μετά την επέμβαση, όπως επίσης και να μην κάνουν γυμναστική. Αλλά στις καθημερινές δραστηριότητες μπορούν χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα να επιστρέψουν.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΣΤΑΡΗΣ - ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΣΤΑΡΗΣ - ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

Το στήθος μου θα συνεχίσει να κινείται όπως το φυσιολογικό στήθος; Η αίσθηση της θηλής θα χαθεί;

Η αίσθηση της θηλής του στήθους μετά από μία αυξητική δεν χάνεται. Είναι σπάνια η περίπτωση να αλλοιωθεί η αίσθηση. Αυτό ουσιαστικά θεωρείται επιπλοκή της επέμβασης και είναι πάρα πολύ σπάνιο. Σε λίγες περιπτώσεις που μπορεί να συμβεί τους πρώτους 3-4 μήνες μετά το χειρουργείο, αυτό επανέρχεται.  Να μείνει μόνιμα μία διαταραχή της αισθητικότητας της θηλής είναι εξαιρετικά σπάνιο. Είναι παροδικό και επανέρχεται μέχρι τους 6 μήνες.

Η αυξητική στήθους μπορεί να επηρεάσει την εξέταση της μαστογραφίας;

Μετά από την αυξητική στήθους οι γυναίκες μπορούν να εξετάζουν το στήθος τους, τον μαζικό τους αδένα ουσιαστικά, με οποιονδήποτε τρόπο. Μπορούν λοιπόν να κάνουν μαστογραφία, ψηλάφηση, υπέρηχο, ψηφιακή μαστογραφία, μαγνητική τομογραφία, οτιδήποτε χρειαστεί και να φαίνεται κανονικά ο μαζικός τους αδένας.  

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΣΤΑΡΗΣ - ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ
Είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν πολλές γυναίκες εκεί έξω που έχουν σκεφτεί τα ίδια πράγματα με εμένα «μα πόσο όμορφο φόρεμα, αν είχα και στήθος θα ήταν τέλειο πάνω μου». «βαρέθηκα τα σουτιέν με την ενίσχυση και τα μαξιλαράκια», «ούτε ένα στράπλες φόρεμα δεν μπορώ να βάλω». Έτσι κι εγώ πήρα τη μεγάλη απόφαση.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

αυξητική στήθους είναι η συχνότερη αισθητική επέμβαση που αφορά στον γυναικείο μαστό και η δεύτερη σε συχνότητα παγκοσμίως μετά την λιποαναρρόφηση.

Πραγματοποιείται κατά κύριο λόγο με την τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης στο μαστό και χρονολογείται από τα μέσα της δεκαετίας του 1960.

Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούμε και λίπος για να αυξήσουμε τον όγκο του μαστού αλλά έχει συγκεκριμένες ενδείξεις και δεν είναι η καλύτερη λύση για την πλειοψηφία των ασθενών.

Συχνά μπορεί να συνδυαστεί και με ανόρθωση στήθους στην ίδια επέμβαση.

 

Πού τοποθετείται το ένθεμα; 

Υπάρχουν 4 επιλογές για το ανατομικό επίπεδο τοποθέτησης των ενθεμάτων σιλικόνης: πάνω από τους μύες, κάτω από τους μύες, το μισό πάνω και το μισό κάτω (dual plane) και κάτω από την περιτονία του θωρακικού μυός(subfascial).

Οι δύο τελευταίες αποτελούν νεότερες τεχνικές αυξητικής στήθους με περισσότερα πλεονεκτήματα και λιγότερα μειονεκτήματα από τις παλαιότερες.

 

Τι πλεονεκτήματα έχει η τεχνική subfascial;

 Η συγκεκριμένη τεχνική τοποθέτησης των ενθεμάτων κάτω από την περιτονία του θωρακικού μυός.

Προσφέρει ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα(ακόμα και σε γυναίκες με πολύ μικρούς μαστούς), χωρίς τον έντονο αρχικό μετεγχειρητικό πόνο.

Επειδή το χειρουργείο γίνεται υπό απευθείας όραση, η παρασκευή της «τσέπης» είναι εντελώς ατραυματική χωρίς να επεμβαίνουμε στην ανατομία του μαζικού αδένα.

Επιπλέον η πιθανότητα επιπλοκών συνολικά και ιδιαίτερα της εμφάνισης κάψας μετεγχειρητικά είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Η αυξητική στήθους με την τεχνική subfascial έχει τα πλεονεκτήματα της υπομυικής ή dual plane τοποθέτησης των ενθεμάτων χωρίς να έχει τα μειονεκτήματά τους.

 

Πού γίνεται η τομή, φαίνεται πολύ;

 Η τομή για να μπουν τα ενθέματα μπορεί να γίνει στη μασχάλη, στη θηλαία άλω ή στην υπομάστιο.

Θεωρώ ότι η τελευταία (υπομάστιος) είναι η καλύτερα κρυμμένη από όλες και επιπλέον δεν χρειάζεται στο χειρουργείο να κόψουμε τον μαζικό αδένα με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η τελική ουλή είναι 3,5-4 cm μόνο και συνήθως μετά από λίγους μήνες είναι ελάχιστα ορατή.

 

Είναι ασφαλή τα ενθέματα σιλικόνης;

 Tα ενθέματα σιλικόνης πλέον είναι απόλυτα ασφαλή με αντοχή όση και το ανθρώπινο σώμα.

Δεν δημιουργούν οποιαδήποτε αντίδραση (αλλεργική ή άλλου είδους) στον οργανισμό, δεν σχετίζονται με κανέναν τρόπο με την εμφάνιση καρκίνου του μαστού ή αυτοάνοσων νοσημάτων.

Επίσης το γάλα γυναικών που έχουν ενθέματα σιλικόνης έχει την ίδια σύσταση με των υπολοίπων και είναι απόλυτα ασφαλές για τα παιδιά.

 

Χρειάζεται σε κάποια χρόνια να αλλαχθούν τα ενθέματα;

 Οι μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής ενθεμάτων σήμερα δίνουν εγγύηση εφ’ όρου ζωής για τα ενθέματά τους, οπότε δεν χρειάζεται αυτά να αλλαχθούν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Οι μόνοι λόγοι για να αλλάξει μία γυναίκα τα ενθέματά της είναι αισθητικοί (αλλαγή στο μέγεθος του στήθους) ή σε περίπτωση που εμφανίσει κάποια μικρορήξη (πράγμα εξαιρετικά σπάνιο) για προληπτικούς λόγους.

 

Σε ποιά ηλικία μπορεί να γίνει η επέμβαση;

 Η αυξητική στήθους γίνεται μετά την ηλικία των 18 ετών. Άλλος περιορισμός, χρονικός ή άλλου είδους, δεν υπάρχει.

 

Υπάρχει έντονος πόνος μετεγχειρητικά;

 Όπως σε όλες τις αισθητικές επεμβάσεις, ο πόνος που ενδέχεται να υπάρχει τις πρώτες ημέρες μετά το χειρουργείο είναι ήπιος και αντιμετωπίζεται με απλά παυσίπονα.

Γυναίκες που είχαν πολύ μικρό στήθος, μπορεί να βιώσουν ένα αίσθημα βάρους ή τάσης για 1-2 εβδομάδες που είναι επίσης ήπιο.

 

Είναι απαραίτητη η παραμονή στο Νοσοκομείο;

 Συνήθως απαιτείται παραμονή μίας νύχτας στο νοσοκομείο κυρίως για να υπάρχει μία καλύτερη παρακολούθηση τις πρώτες μετεγχειρητικές ώρες.

 

Ποιές είναι οι πιθανές επιπλοκές της επέμβασης;

 Οι επιπλοκές της αυξητικής στήθους είναι πολύ σπάνιες (κάτω από 1%) και είναι αυτές που μπορεί να εμφανιστούν μετά από οποιαδήποτε επέμβαση (ήπια φλεγμονή, μικρή διάσπαση τραύματος κλπ.

Επιπλέον είναι και η δημιουργία κάψας γύρω από το ένθεμα, αγνώστου αιτιολογίας, που ξεκινάει λίγους μήνες ή και χρόνια μετά την επέμβαση και ανάλογα με το βαθμό της μπορεί να χρειαστεί κάποιου είδους παρέμβαση για την επίλυσή της.

 

Ποιες άλλες επεμβάσεις γίνονται στο στήθος;

Συνδυαστικά με την αυξητική μαστών μπορεί να γίνει και η ανόρθωση στήθους. Άλλες επεμβάσεις είναι η μειωτική στήθους, η αποκατάσταση μαστών και η επέμβαση για τη γυναικομαστία στους άνδρες.

Φωτογραφικό Άλμπουμ «πριν-μετά»

ΤΟ 1 0 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ